Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Brazil 2: Sikteruša za najnepoželjnijeg gosta

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 23:03

Vodeća Koritiba gostuje noćas u sklopu 22. kola šampionata Londrini na Stadionu kafe, koja u poslednje vreme igra ubedljivo na domaćem terenu

Lideru se drma tron. Brazilska Serija B ove sezone je ponudila veliku dramu, sa najmanje 10 timova koji ravnopravno konkurišu za četiri najbolja mesta koja vode u najviši rang. Prva među njima posle 21 utakmice je Koritiba, koja nema opipljivu zalihu i, samim tim, prostor za kikseve. Noćas sastav iz Parane stiže na Stadion kafe, na gostovanje Londrini u sklopu 22. runde, novajliji u diviziji, koju muče druge brige (02.30).

Popularne Ajkule su stacionirane na 17. mestu, sa 21 bodom, i prve su ispod crte, sa celih 18 stepenika zaostatka za predstojećim rivalom. Londrina ulazi u meč iz četiri utakmice bez poraza, ali je poslednje dve igrala nerešeno, bez golova, sa Brazil de Pelotasom i Bruskeom. Rezultati su ostavili Tubarao u zoni ispadanja, ali sa trenerom Marsiom Fernandesom ekipa je izgubila samo jednom u pet utakmica pod njegovim vođstvom na zdanju kojeg svi zovu po jednom od ključnih proizvoda grada Londrine, kafi. Prethodno, Ajkule nisu mogle nikoga da pobede na svom bunjištu, ali u poslednje vreme "kuvaju sikterušu".

Izabrane vesti

02.30: (3,45) Londrina (2,90) Koritiba (2,25)

S druge strane, Koritiba je u prošlom kolu poražena sa 1:0 od Botafoga na svom terenu, što je bio njen prvi neuspeh kod kuće u ovoj kampanji. Ekipa Alviverdea ima tri pobede i dva poraza u poslednjih pet utakmica. Daleko od kuće, Koritiba je najnepoželjniji gost, sa stopom uspeha od 60,6 odsto, usled šest pobeda, dva remija i tri poraza.

Što se kadrovske situacije tiče, golman domaćih Sezar vraća se iz suspenzije i naći će se početnih 11. U napadu, bez najboljeg strelca Safire, koji je otišao u Portugaliju, trener Marsio Fernandes bi trebalo da zadrži Salatijela kao prvog špica. Takođe, u ofanzivnom sektoru, Kaprini se bori za mesto sa Gegeom. Van stroja su Viktor Danijel, Marsel, Mosoro i Žuan Matos, a pod znakom pitanja su Bidia, Tijago Orobo i Selsinjo.

Što se tiče Koritibe, strateg Gustavo Morinigo neće moći da četvrtu utakmicu zaredom odredi istih 11. Vezista Val je suspendovan, pa paragvajski trener mora da se osloni na Mateusa Salesa. U konkurenciji za tim nisu vezista Edson Karioka i napadač Vilijam Alves, a neizvesni su Vilson, Velington Karvaljo, Lusijano Kastan, Giljerme Biro i Vilijan Farijas.

Prvi dvoboj u sezoni ovih ekipa okončan je remijem 1:1, a na prethodnih šest su viđena po dva iksa i dve pobede Londrine i Koritibe.


tagovi

Brazil 2LondrinaKoritiba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara