Paulo Enrike Ganso, vezista Fluminensea (©AFP)
Paulo Enrike Ganso, vezista Fluminensea (©AFP)

Brazil: Ganso posvađao Fluminense i Santos, Daglas Kosta debituje za Gremio

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.06.21. | 22:30

Noćas tri meča Serije A. Derbi na Marakani. Tim iz Sao Paula hteo da dovede “desetku” domaćina, ali pregovori dva kluba stopirani. Velikan iz Porto Alegrea očajnički juri prve bodove u Brazileirau

Reprezentacija Brazila se bori na Kopa Amerika za odbranu trona najbolje selekcije na kontinentu, ali elitna Serija A se ne prekida. Noćas su na programu poslednje tri utakmice četvrtog kola najbolje lige zemlje fudbala. Derbi se igra na Marakani gde Fluminense dočekuje vicešampiona Južne Amerike Santos (23.55).

Domaćin je jedan od šest timova koji nisu osetili gorčinu poraza. U prošlom kolu pre četiri dana Flu se izvukao u Bragansi protiv Bragantina. Bikovi su vodili sa 2:0 do 75. minuta, ali četa Rožera Mašada Markeza u Rio de Žaneiru je donela vredan bod (2:2).

Izabrane vesti

Santos je imao dosta problema ove godine. Finansijska kriza drma Ribe iz Sao Paula. Morao je klub koji je proslavio Pele, kasnije Robinjo i Nejmar da proda najbolje igrače, štoper Verisima (Benfiki) i Venecuelanca Sotelda (Torontu) da bi stao na zdrave noge i da bi mogao da registruje novajlije. Posle tri kola solidna četiri boda na kontu, ali će teško crno-beli da ponove prošlu sezonu kada je umalo na Vila Belmiru stigao trofej Kopa Libertadores.

23.55: (2,20) Fluminense (3,25) Santos (3,45)

Meč četvrtog kola imao je predigru. Novi trener Santosa Fernando Diniz želeo je iz Fluminensea da dovede iskusnog vezistu Paula Enrikea Gansa na pozajmicu, ai su stopirani pregovori dva tima kluba. Flu će noćas bit jači za Lukasa Klara, Martinelija, Nenea, Garbijela Tekšeiru i najboljeg strelca, vremešnog Freda koji nisu igrali protiv Bragantina. Mašado ne može da računa na povređene Samjuela Ksavijera i Nina. Zamene bi trebalo da budu Kalegari i Manoel.

Hadson je i dalje van tima zbog povrede kolena, dok se Džon Kenedi oporavlja od preležanog virusa korona i nije još fizički spreman. Mlađani krilni napadač Kaiki i dalje je džoker, a za šest meseci preseliće se u Mančester Siti, pa je pitanje da li će za talentovanog napadača, koga zovu “levonogi Nejmar” da bude mesta u startnoj postavi ove sezone ili će da dobija šansu na “kašičicu”.

Santos će na Marakani da bude lišen usluga suspendovanog Luana Peresa. Sančez i Ranijel se oporavljaju od povreda, kao i Sandri i Žobson. Ovi timovi odigrali su dosad 101 meč, a skor je gotovo identičan. Santos ima 40 trijumfa, Fluminense 39, dok su 22 meča završena bez pobednika.

Senzacionalni lider šampionata Brazila posle tri kola je Fortaleza. Od borbe za opstanak prošle sezone, stigla je do liderske pozicije. Naravno, pitanje je nedelje kada će da sklizne s čeka Serije A. Lider gostuje noćas (23.55) u Gojaniji protiv odličnog Atletiko Gojaniansea koji ima takođe maksimalan učinak, ali iz dva kola. Uz Atletiko Paranaense i Flamengo je jedini tim koji nije primio gol u Brazileirau (gol-razlika je 3:0).

Velikan iz Porto Algegrea Gremio ima košmarni start u novoj sezoni. Upisao je dva poraza, a početkom godine nije uspeo da se plasira ni u Kopa Libertadores. Trostruki šampion Južne Amerike gostuje noćas (23.55) Sport Resifeu koji ima samo bod iz tri kola.

23.55: (2,45) Atletiko GO (2,95) Fortaleza (3,30)

Domaćin je poljuljan potresima u klubu, ostavkama predsednika Miltona Bivara i potpredsednika Karlosa Frederika. Resife će za meč četvrto kola Serije A da bude jači za napadača Neiltona i Everalda, koji su se od utorka priključili treninzima. Levi bek Žunior Tavares je van tima zbog bolesti, kao i napadač Maksvel. Vezista Žoao Igor i špic Leandro Barsija i dalje su van stroja posle operacija.

23.55: (3,90) Sport Resife (3,40) Gremio (2,00)

Trener Gremija Tijago Nunes očajnički traži tri boda za mir u kući. Golman Breno je bolestan, nije otputovao u Resife, pa će na gol Paulo Viktor. Majkon ima povredu mišića, dok bi debi mogao da ima Daglas Kosta koji je prošlog meseca stigao u Gremio na jednogodišnju pozajmicu iz Juventusa. Lucidni as počeće meč s klupe, ali se očekuje u nastavku da dobije šansu prvi put od dolaska iz redova Bjankonera iz Torina.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Sreda

Internasional - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Nejtan 2/

Sao Paulo - Šapekoense 1:1 (1:0)

/Eder 13 - Nuneš 70/

Četvrtak

Korintijans - Bragantino 1:2 (1:0)

/Roni 19 - Aderlan 52, Ramires 86/

Žuventud - Palmeiras 0:3 (0:0)

/Mateus 54ag, Dejverson 63, Breno 87/

Amerika Mineiro - Kujaba u toku

Seara - Baija u toku

23.55: (2,45) Atletiko GO (2,95) Fortaleza (3,30)

23.55: (2,20) Fluminense (3,25) Santos (3,45)

23.55: (3,90) Sport Resife (3,40) Gremio (2,00)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Atletiko PR - Flamengo



tagovi

Brazil 1BrazilBrazilska Serija AFluminenseSantosGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara