Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Brazil: Migel Borha pokrenuo Gremio, Baija smenila trenera

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 22:30

Velikan iz Porto Alegrea i dalje u zoni ispadanja. Kolumbijski napadač prodmrao četu Luiza Felipea Skolarija. Gosti iz Salvadora doveli argentinskog stručnjaka Dijega Dabovea

Ko bi rekao da će skoro na polovini Brazileiraa veliki Gremio, trostruki šampion Južne Amerike, da bude na mesto koje vodi u niži rang? Ekipa iz Porto Alegrea je i dalje u opasnoj zoni, ali daje znake života ovog meseca. Pobeđena je prošle nedelje Kujaba u gostima (0:1). Dolazak Kolumbijca Migela Borhe iz Palmeirasa (prošlu sezonu proveo na pozajmici u Junioru iz Barankilje) pokrenula je četu iskusnog stručnjaka Luiza Felipa Skolarija.

Nekadašnji selektor Brazila i Portugalije je treći trener velikana iz Porto Alegrea ove godine. Gremio je postigao samo 10 pogodaka na 15 utakmica. Samo Sport Resife je postigao manje pogodaka (osam). Ni dolazak Daglasa Koste iz Juventusa nije doneo ništa dobro timu od koga se očekivala borba za titulu, a ne za opstanak.

Izabrane vesti

23.55: (1,92) Gremio (3,40) Baija (4,20)

U Porto Alegre noćas (23.55) stiže Baija koji je dobro počela šampionat, ali već šest mečeva tim iz Salvadora nije osvojio tri boda. Prošle nedelje je Atletiko Gojaniense slavio u gostima protiv Baije sa 2:1. Ceh za slabije rezultate platio je mladi 40-godišnji trener Dado Kavalkanti. Njega je na kormilu zamenio argentinski stručnjak Dijego Dabove koji je dosad vodio Godoj Kruz, Argentinos Juniors i San Lorenco. Gaučos je otputovao sa ekipom u Porto Alegre, ali će debi na klupi imati naredne nedelje. Protiv Gremija na klupi će sedeti mladi Portugalac Bruo Lopez, trener drugog tima Baije.

02.00: (3,45) Žuventud (2,90) Fortaleza (2,40)

Trener Gremija Luiz Felipe Skolari ili kako ga u Brazil zovu Felipao, neće moći da računa na četvoricu igrača u odnosu na tim iz Kujabe. Vanderson i Tijago Santos su suspendovani zbog kartona, dok su Majkon i Žeromel povređeni. Van stroja su i Dijego Čurin, Giljerem Guedes i Leo Gomes. Iskusni napadač Dijego Souza je pod znakom pitanja. Nije se oporavio 100 odsto. Najistureniji u napadu biće Migel Borha, a po krilima će gostima iz Salvadora da prete Daglas Kosta i Alison.

Gosti su otputovali u Porto Alegre bez Danila Fernandesa, Indija Ramireza, Tonija Andersona i Žuninja Kapikabe. Gremio je prošle sezone oba puta dobio Baiju u Seriji A. Kod kuće sa 2:1, a u Salvadoru sa 2:0.


tagovi

BrazilBrazil 1GremioVitorija BaijaBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara