Foto: AFP
Foto: AFP

Brazil pobeđuje i kada igra dosadno: Rišarlison heroj, očajan penal Nejmara, pa dobar popravni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 04:33

Pomalo čudna dešavanja na kraju utakmice - 2:0

Navikli smo da Brazil igra lepršavo, agresivno, atraktivno, u ritmu bubnjeva, ali i Selesau je dozvoljeno da ponekad pruži slabiju, da ne kažemo dosadniju utakmicu. Upravo jedna takva dogodila se Brazilcima protiv Ekvadora u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, posebno u prvom poluvremenu, ali je i nju tim koji predvodi Tite - dobio. Na kraju je bilo 2:0 (0:0).

Utakmicu je obeležio i očajno izveden penal Nejmara u 90. minutu, kada je suštinski dodao loptu do golmana, a taj jedanesterac je kasnije sudija Erera iz Venecuele ponovio posle gledanja VAR-a (mada je pitanje da li je bilo razloga za tako nešto). Možda je glavni arbitar potpao pod uticaj imena reprezentacije Brazila i Nejmara. Žalili su se fudbaleri Ekvadora, ali avaj... Nejmar je postigao 65. gol u dresu Brazila.

Izabrane vesti

Meč je suštinski rešio Rišarlison posle jednog osrednjeg napada u 65. minutu. Nejmar ga je proigrao, fudbaler Evertona je šutirao ne tako jako ni precizno, levom nogom, a gol ide na dušu i golmanu Domingezu koji nije odreagovao najbolje i primio je gol "u svoj ugao".

Šampion Južne Amerike pobedio je prethodno Boliviju, Peru, Venecuelu i Urugvaj, tako da je već sada deluje da ćemo ga gledati na Mundijalu.

Posle datog gola Brazil je zaigrao bolje, Gabrijel Žezus je šutirao kada je Domingez odbranio, a golman Ekvadora bio je još bolji u situaciji jedan na jedan sa Gabigolom u 73. minutu utakmice.

Dva minuta kasnije Gabigol je promašio još bolju šansu kada je glavom šutirao na asistenciju Rišarlisona, ali je lopta prozujala pored stative. Na kraju je Nejmar sa bele tačke stavio tačku na utakmicu.

Brazil je nekako ušao u utakmicu sa Ekvadorom po sistemu „kako ćemo - lako ćemo“, pa se to odmah prenelo na teren i u prvih 45 minuta pružilo navijačima dosadnjikavu utakmicu na kojoj se nije mnogo toga događalo.

Često je lopta bila na sredini terena, a momente monotonije razbijali su povremeni oštri dueli sa obe strane, ali od golova nije bilo ni traga ni glasa. Ali u drugom poluvremenu je Brazil pokazao da je snažnija ekipa.

Meč u Porto Alegreu odigrao se bez prisustva gledalaca jer u ovom delu sveta i dalje ima veliki broj zaraženih od virusa korona.

Podsećanja radi, četiri najbolje selekcije u kvalifikacijama igraće na Mundijalu u Kataru krajem naredne godine, dok će petoplasirana reprezentacija da igra baraž.

BRAZIL - EKVADOR 2:0 (0:0)

/Rišarlison 65, Nejmar 90+4/


tagovi

Gabrijel Barbosa GabigolNejmarRišarlisonFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara