Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Brazilska Serija B: Nautiko bez dvojice golgetera u Kuritibi

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 23:05

Gosti iz Resifea bez veziste Žeana Karlosa i napadač Kijeze. Domaćin bez pomoći suspendovanog trenera, Paragvajca Gustava Moriniga

Dugo očekivani duel između zasad dve najbolje ekipe u brazilskoj Seriji B na programu je noćas (01.00) na stadionu Kuto Pareira - Koritiba dočekuje Nautiko, trenutno lidera šampionata. Oposumi iz Resifea imaju priliku da povećaju prednost nad protivnikom na osam bodova, dok bi sa druge strane, u slučaju pobede, domaći sastav uspeo da smanji razliku na dva boda zaostatka, uz to ima i jednu utakmicu manje od Nautika.

Jedini tim koji je neporažen u dosadašnjem delu takmičenja, Nautiko odlazi u Paranu bez dva najbolja strelca u sezoni, veziste Žeana Karlosa i napadača Kijeze koji su povređeni. Priličan izazov zato što protivnik u šest utakmica još uvek ne zna za poraz na svom terenu.

Izabrane vesti

01.00: (2,45) Koritiba (2,75) Nautiko (3,25)

Novi trijumf, ovog puta nad Koritibom, učinio bi da Nautiko bude blizu simbolične titulu posle prvog dela šampionata. Poslednjih godina timova koji su prvi deo turnira završili na liderskoj poziciji uglavnom su je zadržali i do kraja sezone, a ako pojedini u tome nisu uspeli, bar im je promocija u viši rang bila zagarantovana.

"Ne smemo da izgubimo doslednost naše igre u bilo kom trenutku. Takođe, verujem da će to biti najteža utakmica sa kojom ćemo se suočiti u ovom takmičenju. Znamo njihov potencijal i interes za pobedu, ali svesni smo i da su nas i bodovno blizu, jer ipak imaju utakmicu manje“, izjavio je glavni strateg Nautika, Elio dos Anžos.

Paragvajski stručnjak i trener domaćeg sastava Gustavo Morinigo zbog suspenzije koja mu je izrečena drugi put ove sezone, posle meča sa Operariom, ponovo neće biti na klupi svog tima. Koritibu će u noćašnjem okršaju predvoditi njegov pomoćnik Hulio Seržio.

Dobra vest je što se za meč protiv Nautika iz suspenzije vraćaju Natanael Moreira i Igor Inosensio. Bekovski par bio je suspendovan i nije igrao u porazu od Operarija, prošle nedelje u gostima. Trener Morinigo tom prilikom bio je primoran da na jednom od upražnjenih mesta postavi Valdemira de Oliveiru, igrača koji je predhodne sezone u Botafogu igrao kao bek, dok mu je prirodna pozicija na mestu defanzivnog veznog. Tendencija je da se Natanael i noćas nađe na desnom beku, dok je Igor ostati opcija na klupi za rezerve. S druge strane, odbrambeni vezista Mateus Sales neće biti u protokolu za ovaj susret jer služi kaznu zbog žutih kartona, pa će se umesto njega u igri naći Valdemiro, ovoga puta u ulozi zadnjeg veznog.

02.30: (1,88) Kruzeiro (3,20) Londrino (4,20)

Pod znakom pitanja je vezista Vilijan Farijas koji se povredio u prethodnom kolu u Ponta Grosi. Njega je na tom meču zamenio Džoni Daglas od koga se očekuje da noćas bude u startnoj postavi. U ofanzivnom sektoru Valdesi da Silva i Rafael Fransisko započeli su poslednji meč, dok su im Robson Signorini i Igor Paišao bili zamene. Ovoga puta uloge startera i rezervista trebalo bi da budu zamenjene. Najbolji strelac ekipe u dosadašnjem toku prvenstva Leo Gamariljo ponovo će imati ulogu najisturenijeg igrača u formaciji 4-2-3-1.

Poslednji susret ovih timova zabeležen 2013. godine, još dok su bili učesnici Serije A. Nautiko je tada na areni Itaipava u Resifeu ubedljivo slavio sa rezultatom 3:0. Od tada, Koritiba je čak dva puta ispadala i uspela da se vrati u najjači rang takmičenja, dok je Nautiko jednu sezonu proveo čak u Seriji C, i već osam godina je bez elite. Njihovi poslednji okršaji u Seriji B bili su pre 11 godina kada su obe strane zabeležile po jednu pobedu i to identičnim rezultatom 3:1. Što se tiče međusobnih okršaja, na poslednjih 10 susreta viđeno je sedam trijumfa na strani Zelenog tima iz Parane, dok su Oposumi iz Resifea zabeležili tek dve pobede, uz jedan nerešen ishod bez postignutih golova, zabeležen još pre 13 godina.

BRAZIL 2 – 15. KOLO

Petak

Gojas – Operario u toku

Subota

01.00: (2,45) Koritiba (2,75) Nautiko (3,25)

02.30: (1,88) Kruzeiro (3,20) Londrino (4,20)

16.00: (1,70) Guarani (3,30) Vila Nova (5,30)

21.30: (2,70) Vitorija (2,80) Avai (2,85)

23.55: (3,15) Pelotas (2,65) Sampajo Korea (2,60)

Nedelja

02.00: (2,60) Botafogo (2,90) Vasko da Gama (2,85)

02.00: (1,90) Bruske (3,20) Kofijansa (4,10)

23.15: (2,50) CRB (2,85) Ponte Preta (3,05)

23.15: (2,65) Remo (2,80) CSA (2,90)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1NautikoKoritiba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara