Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Buđenje Ćurana, Kragujevčani opet bez Linte

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 10:06

Derbi 17. kola Prve lige Srbije igra se u Jagodini gde stiže lider drugoligaškog karavana. Domaćini se raspucali u poslednja dva kola. Nemanja Kaćanski opet će sedeti na klupi Radničkog 1923

Ovog vikenda pada poslednja klapa u Prvoj ligi Srbije za 2020. godinu. Kragujevački Radnički je jesenji prvak, odvojio se od konkurenata i hita za eliti. Za drugu poziciji koja vodi u Superligu Srbije ima više kandidata, a očekuje se i žestoka borba za opstanak jer čak osam titmova napuštaju drugoligašku konkurenciju.

Radnički 1923 poslednji meč ove godine igra u Jagodini danas (13.00). Biće to derbi kola. I domaćini žele da se umešaju za drugo mesto gde je trenutno novosaski Kabel. Kragujevčani su pobedom prošle nedelje protiv Budućnosti iz Dobanovaca overili prvo mesto do prolećnog dela sezone, ali žele da nastave žetvu bodova. Jedini poraz lider je ostavrio u Loznici (1:3). Kod kuće ima maksimalan učinak od devet trijumfa.

Izabrane vesti

Superligaška pojačanja, nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana i bivši reprezentativci Srbije Marko Mirić i Nemanja Tomić vratili su se u rodni grad i doprineli uspesima čete Aleksandra Linte, koji je takođe letos preuzeo tim iz Šumadije.

"Na samom početku sezone nismo želeli da se previše izjašnjavamo u pogledu superligaških ambicija, iz razloga što nismo bili dovoljno upućeni u kvalitet ostalih ekipa u ligi, a istovremeno nismo znali da li ćemo ući u sezonu na pravi način. Međutim, kako se sezona odvijala, uvideli smo da imamo zaista najbolju ekipu u ligi i da je sazreo trenutak da pojurimo plasman u Super ligu. Mislim da smo u dosadašnjih 16 kola pokazali da smo na pravom putu i ja se nadam da ćemo na njemu uspeti da istrajemo do samog kraja sezone, kako bismo ovaj klub vratili tamo gde zaslužuje da bude – u društvu najboljih“, tvrdi Aleksandar Varjačić za klupski sajt.

Jagodina je ove sezone promenila trojicu trenera. Posle nekadašnjeg stratega Kragujevčana Darka Milisavljevića, koji je ekipu Jagodine vodio u prvih sedam kola, brigu o prvom timu preuzeo je Milisavljevićev prvi saradnik Zoran Milosavljević, sve dok početkom ovog meseca kormilo jagodinskog prvoligaša nije uručeno Vladanu Petroviću. Sa novim trenerom na klupi, Jagodinci su u poslednje tri utakmice osvojili četiri boda, pa trenutno drže šesto mesto na tabeli.

Domaćin teško postiže, ali i teško prima golove. Doduše, Ćurani su u poslednje vreme podesili nišanske sprave, pa su na prethodne dve utakmice postigli šest golova. Posebnu pažnju odbrana Radničkog 1923 moraće da posveti najboljem strelcu Jagodinaca, dvadesetogodišnjem Petru Ristiću, koji je postigao četiri pogotka u dosadašnjem delu sezone, od toga dva u poslednje dve utakmice.

"Ekipa Jagodine, baš kao i svaki naš rival u proteklom delu sezone, zaslužuje maksimalan respekt. Imaju kvalitetnu ekipu, nedavno su dobili novog trenera i sigurno je da nas ne očekuje lak posao u subotu. Mi imamo određenih kadrovskih problema, ali nas to neće sputati u našoj nameri da zabeležimo još jednu pobedu i mirno odemo na zimsku pauzu. Očekujem dobru i dinamičnu utakmicu, koja će, nadam se, biti okončana u našu korist“, poručio je Varjačić.

Kragujevčani će i na ovoj utakmici igrati u oslabljenom sastavu, s obzirom da nekoliko igrača još uvek ima zdravstvenih problema, uključujući tu i šefa stručnog štaba Aleksandra Lintu, koga će i ovoga puta odmeniti njegov prvi asistent Nemanja Kaćanski.

Drugoplasirani Kabel gostuje Železničaru u Pančevu. Novosađani su ekipa koja je primila najmanji broj pogodaka ove sezone, samo devet u 16 kola. Pančevci na tri vezana meča na svom stadionu nisu ostvarili pobedu.

Dubočica u Leskovcu dočekuje pirotski Radnički. Oba tima su u lošoj formi i nisu dugo pobedila. Gosti iz Pirota imaju samo bod iz poslednje tri kola, dok su Leskovčani na četiri meča ostvarili dva remija, uz dva neuspeha. Poslednje dve utakmice na svom terenu Dubočica je odigrala bez golova u Prvoj liig Srbije.

PRVA LIGE SRBIJE – 17. KOLO

Subota

13.00: (1,82) Budućnost D. (3,25) Žarkovo (4,50)

13.00: (2,10) Dubočica (3,05) Radnički P. (3,60)

13.00: (3,05) Jagodina (2,85) Radnički 1923 (2,50)

13.00: (1,75) Loznica (3,35) Dinamo V. (4,70)

13.00: (4,00) Železničar P. (3,25) Kabel (1,90)

Nedelja

13.00: Kolubara – Zemun

13.00: Radnički SM – Grafičar

13.00. Trajal – Borac 1926

Ponedeljak

13.00: Sloga – IMT

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeRadnički KragujevacKabelJagodinaŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara