Luis Alberto (©Reuters)
Luis Alberto (©Reuters)

Buongiorno Italia: Luis Alberto novi problem za Lacio, Tonali zbog ljubavi igra za 1.200.000

Vreme čitanja: 7min | čet. 08.07.21. | 11:26

Juventusovi igrači najefikasniji na Euru

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U danu kada Roma i Napoli predstavljaju nove trenere, u Laciju je eksplodirao slučaj Luis Alebrto. Još nije jasno koliko su velike razmere raskola između španskog fudbalera i rimskog kluba. U svakom slučaju vezista se nije juče pojavio na zakazanim pregledima pred početak sezone. Pojedini mediji tvrde da se Luis Alberto javio klubu i da će koliko danas biti u Rimu. Drugi tvrde da “desetka” Lacija želi da napusti klubi i da već ima par interesantnih ponuda. Treći najavljuju žestoki odgovor kluba koji će novčano kazniti fudbalera, četvrti pak predviđaju spuštanje lopte na zemlju i pronalaženje kompromisa.

Izabrane vesti

Nije tajna da Luis Alberto i predsednik Klaudio Lotito nisu u dobrim odnosima. U prethodnim godinama trener Simone Inzagi je bio neka vrsta katalizatora između dve strane, što se najbolje videlo tokom afere “avion” kada je Luis Alberto umesto kazne zbog neprimerene izjave na račun predsednika kluba i njegovih poslovnih poteza, promovisan u kapitena na meču sa Krotoneom.

Iz Milana su stigli “šumovi” da bi Rosoneri mogli da se uključe u trku za Luisa Alberta kao alternativu za Hakan Čalhanoglua. Bila bi to veoma interesantna koincidencija budući da je upravo juče Simone Inzagi rekao da će Turčin biti njegov Luis Alberto u Interu.

Ulje na vatru je dolio i tehnički direktor Anđelo Peruci. Nekadašnji čuvar mreže preti da će napustiti klub jer nije bio uključen uopšte u posao dovođenja Mauricija Sarija, a bio je isključen i iz “odbora za doček” Toskanca pre par nedelja u Rimu. Peruci se oseća uvređenim. Sportski direktor Igli Tare je pokušao da ispegla situaciju, ali bez uspeha.

Ovo nije prvi put da Peruci najavljuje odlazak, a u prošlosti je znao da zauzme neočekivane pozicije kao kada je u “aferi avion” stao uz Luisa Alberta, a ne uz predsednika Lotita.

Juče je sve utanačeno oko plate Felipea Andersona sa njegovim menadžerom i sada se čeka samo zeleno svetlo od strane FS Italije koji blokira bilo kakvo licenciranje novih igrača dok rimski klub ne zadovolji tražene parametre na svojim računima, odnosno zadovoljavajuće sume novca na raspolaganju. U svakom slučaju, Anderson neće početi pripreme u Aurondu di Kadoreu ovog vikenda i ta vest se nimalo nije svidela Mauriciju Sariju koji je želeo barem dvojicu ili trojicu novih igrača u Dolomitima.

MILAN

Sandro Tonali (©Reuters)Sandro Tonali (©Reuters)

Ideja o Luisu Albertu u dresu Rosonera se veoma sviđa navijačima, ali i stručnom štabu i samom Stefanu Pioliju. Međutim, neće biti lako da dođe do realizacije transfera imajući u vidu karakter i stil rada Klaudija Lotita.

U međuvremenu Milan je postigao načelni dogovor sa Davideom Kalabrijom oko produžetka ugovora. Italijanskom beku će biti duplirana plata sa 1.000.000 na 2.000.000 evra, a on će produžiti vernost do 2025. godine.

Sandro Tonali je prihvatio da mu se smanji plata u Milanu sa 1.600.000 evra na 1.200.000 evra. Reč je o poslednjem uslovu koji je bio neophodan da mladi vezista ostane u dresu Rosonera. Odluka Tonalija je u kontratendenciji jer je teško pronaći u skorijoj istoriji mladog fudbalera koji se odrekao četvrtine svoje plate da bi ostao u timu za koji mu srce kuca.

Paolo Maldini nastavlja da radi sa menadžerima Franka Kesija na približavanju dve strane i postizanja dogovora o produžetka ugovora koji reprezentativcu Obale Slonovače ističe sledeće godine. Nakon početnog pesimizma, u Milanelu vlada umereni optimizam da se sa Kesijem neće ponoviti novi slučaj Donaruma ili Čalhanoglu. Kesi zarađuje trenutno 2.200.000 evra plus bonusi i želi da podigne godišnja primanja na 6.000.000 evra, cifra koja prelazi plafon od 4.500.000 evra za platu igrača koju je zacrtao generalni direktor Ivan Gazidis.

ROMA

Rim čeka Murinja (©Reuters)Rim čeka Murinja (©Reuters)

Žoze Murinjo će danas biti zvanično predstavljen kao novi trener Rome i odmah će ući u istoriju jer će inauguralna konferencija za novinare, prvi put u istoriji Italije, biti direktno prenošena na televiziji sa nacionalnom frekvencijom dostupnoj svima. Murinja će predstaviti generalni direktor Rome Tijago Pinto a u prvom redu će sedeti oba Fridkina, tata Dan i sin Rajan.

Inače, Portugalac je već napravio prvi veliki rez u sastavu Rome: Pedro je stavljen na transfer listu i bivši igrač Čelsija i Barselone će morati da potraži novi klub. Pregovori sa Rui Patrisijom su u završnoj fazi i više nema sumnje da će golman luzitanske reprezentacije biti prvi “poklon” za Murinja od strane Fridkina.

NAPOLI

Velika prezentacija se očekuje i u Napulju gde će u glavnoj ulozi biti bivši trener Rome Lučano Spaleti. Njega će predstaviti ceremonijal majstor po antonomaziji Aurelio de Laurentis, gazda kluba.

Spaleti je već skicirao pet prioriteta za sledeću sezonu. Prvi je blindiranje Lorenca Insinjea jer novi kormilar Napolija u njemu vidi idealnog kapitena. Drugi zadatak je lansiranje Aleksa Mereta, odnosno njegova transformacija od dobrog u vrhunskog golmana. Treći cilj je regeneracija Kostasa Manolasa, Spaleti ga dobro poznaje iz vremena kada su bili zajedno u Trigoriji i veruje se da će Grk biti među najvećim dobitnicima sa dolaskom toskanskog stručnjaka. Četvrti prioritet je dalje razvijanje Viktora Osimena u top igrača, od Nigerijca se očekuje da u ovoj sezoni napravi kvalitativan skok u svojoj karijeri. Peta tačka je povratak u Ligu šampiona, koja dođe kao neka vrsta logičnog ishoda sa ispunjavanjem prethodna četiri prioriteta.

Prema izvorima u Kastel Volturnu, Spaleti je tražio dvojicu igrača od svog novog gazde: Emersona Palmijerija iz Čelsija i Florijana Griliča iz Hofenhajma. Kaže se da bi De Laurentis mogao da igra na kartu duga Čelsija prema njemu, odnosno da bi mogao da dobije olakšice koje klub Romana Abramoviča nije spreman da pruži drugima. Podseća se da je lično De Laurentis uticao na Žoržinja da pređe u Čelsi i pored toga što je dogovor sa Mančeseter Sitijem bio postignut. U Napulju se nadaju da u Londonu nisu zaboravili tu galanteriju De Laurentisa i da će znati da je vrednuju tokom pregovora o Emersonu Palmijeriju.

INTER

Šampionska ekipa Intera (©Reuters)Šampionska ekipa Intera (©Reuters)

Dan posle predstavljanja Simonea Inzagija kao novog trenera Intera filtra optimizam da bi Nerazuri mogli da odbrane titulu prvaka Italije. Novi šef stručnog štaba je podvukao da posle Ašrafa Hakimija neće biti prodaje drugih zvezda tima i da je sa igračima napravio pakt za sledeću sezonu. Inzagi je praktično zvao telefonom sve fudbalere Intera, a sa najvažnijima, poput Romelua Lukakua, čuje se gotovo na dnevnoj bazi.

Ektor Beljerin ostaje i dalje prvi cilj Intera da zemeni Hakimiija na desnom boku, dok je došlo do promene planova za levu stranu. Ivan Perišić bi mogao da ostane u Interu, ako ne bude interesantnih ponuda, a nema ih na vidiku, Inzagi je uveren da reprezentativac Hrvatske može da bude veoma koristan šraf u mašineriji za sledeću sezonu.

Generalni direktor Bepe Marota je takođe umirio navijače Intera izjavivši da nije realno očekivati da Suning investira nove sume novca pored već uloženih 700.000.000 evra, ali da klub moža da stane na zdrave noge i bez dodatnih finansijskih injekcija pod uslovom da se publika vrati u sledećoj sezoni na tribine. Marota je podsetio da je Inter izgubio preko 100.000.000 evra od izostale zarade od prodaje karata i drugih aktivnosti vezanih za dan utakmice na San Siru. Sa tom cifrom u kasi, primera radi, Nerazuri ne bi bili primorani da prodaju Hakimija.

Komplikuje se prodaja Žoaa Marija. Benfika je jedini tim koji je prihvatljiv za Portugalca od svih koji su dostavili ponude. Lisabonski klub je spreman da plati 7.500.000 evra, ali Sporting čiji je dres nosio do pre par nedelja Žoao Mario, radi sve da spreči prelazak veznog fudbalera u redove gradskog rivala. Sporting ne želi da iskoristi pravo preče kupovine stavljajući istu sumu novca na sto kao Benfika, ali ne prihvata ni ideju da Žoaa Marija vidu u dresu ljutog protivnika u sledećoj sezoni. Naime, Sporting se poziva na navodnu klauzulu po kojoj se Inter obavezao da neće prodati fudbalera nijednom portugalskom klubu po isteku pozajmice i zato preti sudskim procesom.

JUVENTUS

U Juventusu se teše da su klub čiji su igrači postigli najviše golova na Evropskom prvenstvu ostavivši iza sebe Mančester Siti i Inter. Fudbaleri Stare dame (Ronaldo, Morata, Kjeza, Remzi ) su postigli 11 golova, na drugom mestu su Inter i Siti čiji su fudbaleri zatresli mrežu po osam puta.

Virtuelno, osim na finalnoj utakmici na Vembliju u nedelju, učinak Juventusovih igrača na Euru2020 bi mogao da bude obogaćen i golovima Manuela Lokatelija čija je selidba u Torino sve više pitanje dana.

U Juveu se sa pažnjom prati položaj Miralema Pjanića kome je, barem se tako prenosi, jasno stavljeno do znanja da potraži novi klub jer u Barseloni za njega nema mesta. Stara dama u ovom momentu nije blizu angažovanja nekadašnjeg igrača, ali, kako se to kaže u ovim kriznim vremenima, ako se ukaže prilika Bjankoneri će pokušati da je iskoriste.


tagovi

Buongiorno Italialetnji prelazni rok 2021Sandro TonaliLuis Alberto

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara