Sergej Milinković-Savić (©AFP)
Sergej Milinković-Savić (©AFP)

Buongiorno Italia: Sarijevo prevaspitavanje Milinkovića Savića i Luisa Alberta

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.10.21. | 13:36

Pogledajte šta to pišu tri najznačajnija sportska lista na "Čizmi"

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Da li mogu da igraju zajedno Sergej Milinković Savić i Luis Alberto u Laciju pod komandnom palicom Mauricija Sarija? Dvojica stubova Nebeskoplavih tokom ere Simonea Inzagija za novog šefa stručnog štaba su problem jer, po njemu, ne trče dovoljno i ne obavljaju defanzivne zadatke.

Izabrane vesti

U timu Sarija, Hisaj je nezamenljiv, on se ne dovodi u pitanje i pored toga što je uz Murićija najlošije ocenjeni igrač Nebeskoplavih u dosadašnjem delu sezone. Da sve bude grotesknije, Lukas Leiva je odigrao više minuta na startu sezone i od Milinkovića i od Luisa Alberta.

Prognozziraj rezultate na utakmice Srbije i osvoji iPhone 13 PRO 128 GB

Prema navodima pojedinih medija Sarije je Srbinu i Špancu rekao posle meča sa Bolonjom da će morati da se potrude ako žele da igraju zajedno, odnosno da moraju da budu agresivniji, požrtvovaniji i korisniji u defanzinvoj fazi igre.

Sarijeve primedbe bi imale smisla kada bi konkurencija dvojici vezista u Laciju bili Pogba i Kante, a ne Akpa Akpro i Toma Bašić. Izbacivanje jednog od dvojice vezista iz tima Lacija je kao kada bi Inzagi izbacio Barelu, Pioli Kesija, Murinjo Pelegrinija, Spaleti Fabijana Ruiza.

Doajen italijanskih trenera Karlo Macone je govorio da dobri treneri konstruišu tim oko najboljih igrača: “Igra se bazira na maksimalnom iskorišćavanju kvaliteta igrača koje imaš a ne na njihovom žrtvovanju“. Izgleda da Sari misli drugačije i kako se stvari slažu teško da će biti srećnog kraja. Na kraju ove sezone neko će napustiti Lacio: Srergej i Luis ili Mauricio.

Vodi se i dalje živa diskusija oko zamene za Ačerbija na meču sa Interom u nastavku prvenstva. Iz Formela stižu potvrde da će Patrik zameniti reprezentativca Italije dok će Radu morati da se pomiri sa desetom uzastopnom klupom u ovom šapionatu. U međuvremenu, Lacio je odustao od žalbe na suspenziju Ačerbija tako da će Frančesko preskočiti i gostovanje u Veroni.

Lautaro Martinez (©Reuters)Lautaro Martinez (©Reuters)

LAUTARO SE POVREDIO

Lautaro Martinez ima mišićne probleme, preskočio je meč sa Paragvajom, ali ga Argentina nije pustila da se vrati u Milano. Selektor Skaloni želi da ostavi otvorena vrata do kraja za utakmice sa Urugvajom i Peruom. U Interu su prilično zabrinuti i ljuti na argentinsku selekciju jer Nerazure čekaju dva izuzetno teška meča u šampionatu, prvo sa Laciom, a zatim sa Juventusom, a između sa Šeifom u Ligi šampiona.

Dobar deo odgovornosti je i na Lautaru Martinezu koji ne bi trebalo da reskira igrajući za reprezentaciju. Međutim, imajući u vidu ponašanje južnoameričkih fudbalera prema matičnim klubovima i reprezentacijama, neće biti iznenađenje ako Martinez zaigra za Argentinu, povredi se i preskoči sve utakmice do novembarske pauze i tek oporavljen ponovo ode u Argentinu da igra u dresu Gaučosa.

ITALIJANO RAČUNA NA VLAHOVIĆA

Trener Fjorentine Vinčenco Italijano je potvrdio da se za njega ništa ne menja i da Dušan Vlahović ostaje centralna figura u timu. U Fjorentini su svesni da će srpski igrač morati da igra sa velikim teretom u sledećem periodu, pogotovo na mečevima u Firenci. Prvi tzv. stres-test će biti protiv Kaljarija 24. oktobra. Jedini način da smiri bes navijača Ljubičastih je da nastavi da postiže golove i da „gine“ na terenu kao do sada.

Tutosport piše da su za Vlahovića zainteresovani Juventus, Liverpul, Atletiko, Bajern i Totenhem, dok Korijere delo Sport tvrdi da je Liverpul najozbiljniji kandidat da angažuje Vlahovića, možda već i u januaru.

DIBALA DO 2026. GODINE, REMZI IGRAO VIŠE ZA VELS NEGO ZA JUVE

Juventus i Dibala su na korak od pronalaska kompromisa. Po poslednjim informacijama Argentinac je pristao da mu godišnja primanja u Juveu budu 10.000.000 evra, uključujući i bonuse a klub je zauzvrat stavio na sto godinu dana duži ugovor, do 2026. godine. Budući da je Dibala rođen 1993. godine, mogao bi praktično i da završi karijeru u dresu Bjankonera. Ponuđeni dogovor predviđa i da Dibala postane zaštitni komercijalni simbol novog Juventusa.

U međuvremenu je stigla i dobra vest od lekara. Dibala će biti spreman za Romu sledeće nedelje, dok će Morata morati da ostane sedam dana duže u boksu i videćemo ga na terenu tek protiv Intera.

Statistike su pokazele da je Aron Remzi od marta do danas proveo više minuta na terenu u dresu Velsa nego Juventusa. Velšanin je odigrao 447 minuta za svoju selekciju a samo 376 minuta za Juve. „U reprezentaciji znaju kako da me tretiraju na najbolji nači i izvuku najbolje iz mene“, objasnio je paradoksalan podatak Remzi. On ima ugovor sa Juveom do 2023. godine, ali će Bjankoneri učiniti sve da ga prodaju u januaru, čak i za minimalno obeštećenje budući da Remzi prima 7 miliona evra fiksnu platu plus bonusi koji mogu da podignu primanja i do devet miliona.

Lorenzo Pelegrini (©Reuters)Lorenzo Pelegrini (©Reuters)

U REDU ZA PRODUŽETAK UGOVORA

Efekat Murinjo se oseća u svim porama Rome, od Trigorije do grada Rima i okoline. Ne samo da se publika vratila na Olimpiko u brojevima koji se nisu videli godinama, nego su i igrači počeli da pokazuju otvoreno želju da vežu svoju budućnost za Đalorose i Murinjov projekat. Posle uspšeno završenog potpisivanja produžetka ugovora sa Lorencom Pelegrinijem, na putu da produže saradnju sa klubom u veoma kratkom vremenskom periodu su Mančini, Veretu, Zaniolo i Kristante i pored toga što im ugovori ističu 2024. godine. Ideja je da i oni produže ugovore, kao i Pelegrini, do 2026. godine.

U Romi su prilično dobro prošli sa planiranim povratkom fudbalera u bezu iz reprezentacija. Svi će biti u Trigoriji već u četvrtak, tri dana pre meča sa Juventusom u Torinu, osim Vinje koji će se vratiti u petak a prvi trening sa klupskim trigovima će obaviti u subotu.

PIOLI JURI SKUDETO I PRUDUŽETAK UGOVORA SA MILANOM

Kormilar Rosonera je bio glavna zvezda „Festivala sporta“ u oganizaciji Gazete delo Sport gde je obznanio „urbi et orbi“ da u ovoj sezoni jurišaju na skudeto. Pioli je takođe rekao da je potpuno relaksiran oko produžetka ugovora koji mu ističe na kraju sezone, mada klub ima pravo da jednostrano produži saradnju na još godinu dana. Kao što je Pioli zadovoljan Milanom tako je familija Singer i uprava, od Gazidisa do Maldinija zadovoljna Piolijem i žele da mu povećaju platu i posledično anticipiraju produžetak ugovora.

MANČINI I PANAMA PEJPERS

Nijedan sportski dnevnik nije preneo ni vest u štampanim izdanjima, a kamoli da je se ozbiljnije pozabavio otkrićem nedeljnika Espreso, koji je italijanski deo konzorcijuma ICIJ, da Roberto Mančini, Đanluka Vijali, Karlo Ančeloti, Mino Rajola i još nekoliko sportskih ličnosti imaju račune ili firme u poreskim rajevima.

U sportskim medijima je razapeta zaštitna mreža oko selektora Italije uz obrazloženje da treba biti oprezan i proveriti dobro da li ima elemenata krivičnog dela ili ne, odnosno da li su se Mančini i drugi ogrešili o italijanske zakone.


tagovi

Buongiorno ItaliaItalijaSerija AKalčoSergej Milinković SavićLuis AlbertoDušan VlahovićStefano PioliMauricio Sari

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Juventus
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara