Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Burna noć u Milanu: San Siro priprema toplu dobrodošlicu za "nezahvalnika" Donarumu

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.11.23. | 13:01

Navijači Rosonera pripremaju uvredljivu koreografiju na račun bivšeg miljenika, a sada golmana PSŽ-a u 4. kolu Grupe F Lige šampiona

Grad Milano će definitvno imati burnu noć. Duel u Parizu između Milana i Pari Sen Žermena je već bio veoma atraktivan, a tako će da bude i na San Siru. Tu nema dileme. Golman Đanluiđi Donaruma se vraća na "mesto zločina", tamo gde je "prohodao" pomoću Siniše Mihajlovića i potom "pucao u srce" navijača Rosonera. Donaruma je već osetio šta će se dogoditi u utorak veče. U septembru su ga navijači Milana, prisutni na tribinama San Sira tokom susreta Italije i Ukrajine, izviždali 90 minuta. Daleko topliji doček biće protiv PSŽ-a.

Điđo će ponovo da bude izviždan. Čak i u Parizu je bio na meti prisutnih pristalica italijanskog velikana, ali ovoga puta biće još gore. Pristalice domaćih spremaju uvredljivu koreografiju protiv nekadašnjeg miljenika.

Izabrane vesti

Ukratko, San Siro će biti neprijateljsko okruženje za Điđa, koji je kriv što je "izdao" dres Rosonera u leto 2021. posle šest godina između stativa. Zlatni dečko koji je odrastao u omladinskom sektoru za navijače Milana zauvek će biti "onaj nezahvalnik", onaj koji je okrenuo leđa matičnom klubu uprkos debiju sa 16 godina pod komandom Mihajlovića i više puta izjavljenoj večnoj ljubavi crveno-crnima.

Potpuno druga stvar u poređenju sa Sandrom Tonalijem. Vezista Njukasla je odmah na zagrevanju pozdravljen skandiranjem i aplauzima, dok ć Điđo živeti 90 minuta u koncertu zvižduka. Protiv Ukrajine je otišao na zagrevanje ispod tribine na kojoj se okupljaju tifozi Rosonera i bio je na meti prisutnih navijača Milana.

21.00: (3,00) Milan (3,50) PSŽ (2,45)

Davide Fratezi, vezista Intera, na kraju meča sa Ukrajinom osvrnuo se na Donaruminu situaciju.

"Kada sam čuo zvižduke, zagrlio sam ga i rekao mu da ga volim".

Ovog puta će ga smirivati saigrači iz PSŽ-a. Pre prve utakmice, Điđo je ponovio da ima veliko poštovanje prema klubu koji je učinio da postane startni golman reprezentacije Italije.

"Milan mi je dao sve, zauvek ću mu biti zahvalan. Duel sa Milanom je velika emocija za mene", govorio je Donaruma, ali, ove reči ga neće spasiti.

Milan će, dakle, dočekati PSŽ i mora da pobedi ako želi da zadrži šanse za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. Forma Rosonera na prelazu iz oktobra u novembar nije baš ohrabrujuća, što je uostalom još jednom potvrdio i poraz od Udinezea za vikend.

Prošlogodišnji polufinalista je već na ivici eliminacije u grupnoj fazi, a ako u utorak uveče ne savladaju Svece, šanse će postojati samo na teoretskom nivou. Italijanski gigant nije na najbolji način tempirao formu, pobedivši u samo jednoj utakmici od početka oktobra i nije se popravio ni tokom vikenda.

Bio je izraziti favorit protiv Udinezea, ali je izgubio od Zebri koje se ove sezone u Seriji A nijednom nisu radovale do te večeri. Sve je rešio penal Roberta Perejre.

Inače, to je bio treći poraz u poslednje četiri utakmice, a sledi meč protiv PSŽ-a. Utorak će da bude presudan za tim Stefana Piolija, a možda i za sudbinu stratega. Milan mora da pobedi ili rizikuje da ne napreduje iz grupe.

"Moramo da verujemo u to. To mora da bude naša prekretnica u Ligi šampiona, ne možemo da gledamo rezultate drugih timova. Protivnik je na veoma visokom nivou, ali imamo jake igrače i prave ideje", odlučno je izjavio trener Pioli.

Prema njegovim rečima, tim je izvukao pouke i iz poraza za vikend i iz prvog meča na Parku prinčeva.

"Iz Pariza smo shvatili da nivo koncentracije mora da bude veliki. PSŽ može da udari u bilo kom trenutku, ali u isto vreme to je tim koji takođe greši. Moraćemo da budemo pažljivi i spremni da iskoristimo svaku priliku", istakao je trener Milana.

Dok je AC u padu, forma Parižana je u usponu. Sveci trenutno imaju niz od šest trijumfa i neće se zaustaviti na San Siru.

"Igramo protiv veoma dobrog protivnika, na istorijskom stadionu i u teškoj grupi. Ali ja sam optimista jer su igrači u dobroj formi i imaju veliku želju. Imamo vrlo jasnu predstavu o utakmici, želimo da zadržimo loptu češće od Milana i stvaramo šanse", rekao je španski trener Luis Enrike na konferenciji pre meča.

PSŽ je za vikend pobedio Monpelje sa 3:0 i privremeno se pomerio na vrh Lige 1 pre nego što ga je u nedelju zamenila Nica. U svakom slučaju, Liga šampiona je aktuelnija i eventualni poraz može da zakomplikuje ambicije Parižana, iako su trenutno na prvom mestu sa šest bodova.

Borba između braće Ernandez - Tea i Lukasa - takođe privlači pažnju. Puleni trenera Luisa Enrikea nikada u svojoj istoriji nisu pobedili u Milanu. Poslednji put su igrali na San Siru 2001. godine i remizirali 1:1, dok su 1995. izgubili sa 0:2.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Utorak

GRUPA F

18.45: (2,75) Dortmund (3,30) Njukasl (2,75)

21.00: (3,00) Milan (3,50) PSŽ (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaMilanPari Sen ŽermenĐanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

Milan
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara