Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Ćavi proziva za El Klasiko: Feliks? Spreman! Rafinja? Spreman! Upitni Leva, Pedri, Frenki...

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 19:26

Izvesno u konkurenciji neće biti Žil Kunde i Serđi Roberto

Zbog stvari koje je u proteklih nekoliko dana video na terenu Ćavi ima razloga za optimizam. Dečaci iz La Masije polako postaju muškarci, izrastaju u nosioce, igrače na koje ozbiljno može da se računa. Ali, što se tiče stvari van terena, onih vezanih za zdravstveno stanje u timu, situacija po Barselonu baš i nije sjajna.

El Klasiko je iza ćoška, Real Madrid u subotu stiže na Monžuik (16.15), a ofanzivci koji bi trebalo da donesu prevagu su – roviti. Ćavi je izvršio jednu od poslednjih prozivki i stanje je takvo da od povređenih samo Rafinja trenira sa timom. Svi ostali – sa strane.

Izabrane vesti

Rafinju će imati na raspolaganju, kao i Žoaa Feliksa, kome je splasnuo otok na zglobu. Povredio se u završnici meča sa Šahtjorom u Ligi šampiona, napustio je teren u bolovima, međutim, spreman je za El Klasiko. Ali su zato upitni Robert Levandovski, Pedri i Frenki de Jong.

„Dobro sam. Bio je to slabiji udarac, oporavljam se“, potvrdio je Žoao Feliks za Movistar+ da će biti spreman za El Klasiko.

Možda bi u Barseloni trebalo da budu zabrinuti zbog toga, jer otkako je Portugalac došao u Španiju nijednom se nije radovao protiv Real Madrida. Niti je osetio slast pobede, niti je spoznao osećaj kako je to kada mu zatreseš mrežu. Bez gola je Žoao Feliks i pomalo je iznenađen negativnom statistikom...

„Nisam imao pojma, ali kada malo razmislim – istina je. Nadam se da će se sve promeniti ovoga vikenda“, poručio je portugalski napadač.

Dakle, Žoao Feliks i Rafinja će se naći u kombinaciji, verovatno će i Robert Levandovski i Frenki de Jong stisnuti zube. Ako ništa da uđu u nastavku, ako zatreba. Sa Pedrijem će ići malo teže. Poslednje informacije nisu obećavajuće. Trkaće se sa vremenom i ne neće zavisiti samo od njega. Već i od procene lekara.

Pitanje je hoće li u Barseloni biti spremni da rizikuju i oslone se na veliki broj rovitih, a Pedri je od svih neizvesnih u najgorem fizičkom stanju, pišu španski mediji.

Izvesnije je da će ostati u društvu Žila Kundea i Serđija Roberta, koji su zbog povreda otpisani za El Klasiko.




tagovi

BarselonaĆaviŽoao FeliksRafinjaRobert LevandovskiGaviFrenki de JongŽil KundeSerđi RobertoEl Klasiko

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara