Frenki de Jong (©Reuters)
Frenki de Jong (©Reuters)

Čelsi iz senke vreba De Jonga, Liga šampiona kao adut

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 10:44

Vezista bi iznenada mogao da sa puta ka Mančesteru skrene u London

Dugo se priča o interesovanju Mančester junajteda za vezistu Barselone Frenkija de Jonga. Klubovi su već i dogovorili obeštećenje od 65.000.000 evra, međutim, holandski reprezentativac i dalje nije prelomio da li želi na Old Traford.

Nedoumicu 25-godišnjeg fudbalera, piše Gardijan, mogao bi da iskoristi Čelsi i "ukrade" ga velikom rivalu.

Izabrane vesti

Ugledni list navodi da su londonski Plavci dodali ime Frenkija de Jonga na listu želja, mada još nisu povukli konkretne poteze u nameri da ga angažuju. Trenutno opipavaju puls i prate razvoj situacije u komšiluku. Iako je prvobitno pričao da mu se ne žuri sa odlaskom iz Barselone, holandski vezista promenio je odluku pošto mu je klub saopštio da će morati da ga proda kako bi rešio finansijske probleme i doveo drugo rešenje, koje će igrati za manju platu od njegovih 11.000.000 evra godišnje.

De Jong, ipak, na poziv Mančester junajteda ne gleda baš sa oduševljenjem, jer Crveni đavoli u predstojećoj sezoni neće biti učesnici Lige šampiona, već će se takmičiti daleko manje atraktivnoj Ligi Evrope. Upravo to je adut koji Čelsi ima u svojim rukama, kao i činjenicu da je tim sa Stamford Bridža među kandidatima za titulu, dok se to za Junajted, barem u ovom trenutku, ne može reći.

Na Old Trafordu su toku reforme Erika ten Haga, koji je zatekao ekipu u prilično lošem stanju posle Ralfa Rangnika. S druge strane, u Londonu Tomas Tuhel traži novo rešenje u sredini veznog reda pošto Žoržinjo i Kante ulazeu poslednju godinu ugovora i ne bi bilo iznenađenje da klupsko rukovodstvo odluči da ih proda, jer će ovo leto biti poslednja šansa za ozbiljniju zaradu na njihovim transferima. Žoržinjo se već dovodi u vezu sa Juventusom, dok navodno upravo Junajted razmišlja o angažovanju Kantea.

Videćemo kako će se razvijati situacija sa De Jongom, Čelsiju su po pisanju Gardijana trenutno u centru pažnje Rahim Sterling i Rafinja. Prvi bi već narednih dana mogao da stigne iz Sitija za 52.000.000 evra, dok dolazak drugog u mnogome zavisi od Barselone.


tagovi

Frenki de JongLetnji prelazni rok 2022ČelsiMančester JunajtedBarselona

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara