Rahim Sterling i Hakim Zijeh (©Reuters)
Rahim Sterling i Hakim Zijeh (©Reuters)

Čelsi završava Sterlinga za 52.000.000 evra, Maldini veruje da dolazi Zijeh

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.22. | 01:32

Rosoneri danima vode otvorene razgovore sa novom upravom Plavaca oko transfera Marokanca koji želi novi izazov

Novo vreme u Čelsiju donosi i novi izgled tima. Tomas Tuhel prihvatio je sve dosadašnje promene u vrhu kluba i u dosluhu sa američkim biznismenom Todom Bolijem radi aktivno na sređivanju ekipe, a prva lasta na Stamford Bridžu sve izvesnije biće - Rahim Sterling.

Sa Ostrva poslednjih dana stižu uverenja da će Čelsi i Mančester Siti dogovoriti transfer najkasnije do kraja naredne sedmice, jer pregovori proteklih dana teku ubrzanim tempom i kreću se ka smeru konačnog dogovora.

Izabrane vesti

Navodno sa obe strane postoji uverenje da će sve biti završeno u narednim danima po ceni od 52.000.000 evra. Sterlingu je spreman četvorogodišnji ugovor sa platom koja će biti slična onom koju sada ima u Sitiju – oko 18.000.000 evra godišnje.

Plavci su nedavno uspostavili zvanične kontakte sa šampionom Premijer lige, tačnije posle spekulacija da reprezentativac želi da ode i prekine saradnju sa Pepom Gvardiolom zbog ranijih nesuglasica. Na Ostrvu se čak priča da je Sterling bio u direktnoj komunikaciji sa Tuhelom uz Sitijevu dozvolu kako bi saznao njegove planove i kakvu mu je ulogu namenio. Posle tih razgovora brzonogi ofanzivaac je izgleda dodatno učvrstio stav da želi da ide.

Čelsi je imao nameru da sa Sitijem razgovara o celom paketu od trojice igrača, odnosno da se uz Sterlinga poradi i na dolascima Aleksandra Zinčenka i Natana Akea, ali je zasad engleski ofanzivac prva meta. U odbrani Plavci pokušavaju sa Juventusom da postignu dogovor sa Matijsa de Lihta mada taj posao ne ide lako, dok je novo ime na Bolijevoj listi želja Kalidu Kulibali. Podsetimo, novi vlasnik Čelsija razmišlja čak da započne novi trend u fudbalu i "amerikanizuje" rad na tržištu uvođenjem neke vrste trejdova između klubova... Takođe, Čelsi radi i na dovođenju Usmana Dembelea kome je nedavno istekao ugovor sa Barselonom.

Dolaskom Sterlinga otvara se prostor za rastanak sa Hakimom Zijehom. Iako se ne radi o igračima na istoj poziciji, Marokanac je već neko vreme nesrećan u Čelsiju i želi novi izazov. Isti je spreman da mu ponudi Milan. Poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio javlja da je Paolo Maldini ovog petka obavio važne razgovore sa novom upravom Čelsija i da su prvi signali pozitivni. Dve strane su u kontaktima poslednjih dana, ali su u petak dobili novu dimenziju pošto je Zijeh jasan u nameri da okrene novi list.

Zbog toga Maldini želi da izvrši uticaj na Čelsi da što pre pusti Marokanca kako bi se stavio na raspolaganje Stefanu Pioliju. U Londonu nemaju ništa protiv, samo ako cena bude odgovarajuća. Direktorski tandem Rosonera Maldini – Masara smatra da je 25.000.000 evra dovoljno, dok Čelsi traži pet miliona evra više.

Ipak, bar prema onom što se dosad piše, ne bi trebalo da bude problema u realizaciji ovog posla i dve strane bi uskoro mogle da se nađu na ceni odgovarajućoj za sve. Pogotovo jer Čelsi i Milan imaju dobru saradnju poslednjih godina posle dolazaka Olivijea Žirua, Fikaja Tomorija, Tjemuea Bakajoka...


tagovi

Rahim SterlingHakim ZijehLetnji prelazni rok 2022ČelsiMančester SitiMilan

Obaveštavaj me

Čelsi
Milan
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara