Dušan Vlahović i Mojzes Kaisedo (©Reuters, ©AFP)
Dušan Vlahović i Mojzes Kaisedo (©Reuters, ©AFP)

Čelsi povukao nogu u pregovorima za Vlahovića, Poketino se nada Kaisedu do Liverpula

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 23:09

Zakomplikovalo se na relaciji sa Juventusom, Brajton izgleda popušta

Odužili su se razgovori Čelsija i Juventusa za Dušana Vlahovića, a kako to obično bude, kada nešto traje predugo, obično se zakomplikuje.

Kako javlja torinski Tutosport, Čelsi je napravio korak unazad u pregovorima sa Juventusom pošto je Stara dama odbila predlog za trampu po kojoj bi put Italije krenuo Romelu Lukaku uz još 25.000.000 evra. Odnosno, 20.000.000 fiksno i još pet miliona u bonusima.

Izabrane vesti

Torinski list navodi da je Juventus spustio prvobitne zahteve koji su iznosili 40.000.000 evra, spustili su se na 35.000.000, pa tako jaz i dalje postoji. Pregovori nisu propali, ali daleko su od realizacije.

Čelsi je i dalje zainteresovan za srpskog reprezentativca, samo dve strane moraju da pronađu zajednički jezik. Istina, postoji i tvrdnja da je sam Vlahović u pitanje doveo transfer u Premijer ligu, odnosno da li bi to bio pravi potez za njega u ovom trenutku.

Dok sat otkucava, Tod Boli navodno pokušava da ubedi neki od saudijskih klubova da ispuni uslove Lukakuu kako bi ga se Čelsi konačno ratosiljao. Pogodnost je i ta što se prelazni rok u Saudijskoj Arabiji završava polovinom septembra, mada to može da bude i problem za Čelsi, koji na sve načine pokušava da oslobodi prostor u napadu prodajom Belgijanca, dok traži njegovu zamenu.

Potreba za novim špicom je još i veća pošto je Kristofer Nkunkumada on nije klasičan napadač – doživeo povredu zbog koje ga neće biti na terenu bar naredna tri meseca. Dakle, možda ga vidimo tek krajem kalendarske godine.

Što se Juventusa tiče, navijači su rekli svoje. Oni neće Lukakua i daju glas podrške Vlahoviću na koga i dalje motri Bajern iz Minhena.

Na Stamford Bridžu se nadaju bar jednom pojačanju do utakmice sa Liverpulom na otvaranju Premijer lige u nedelju. To bi trebalo da bude Mojzes Kaisedo. Britanski Gardijan piše da se Maurisio Poketino nada da će ekvadorskog vezistu dobiti u naredna dva-tri dana kako bi bio u protokolu za derbi prvog kola šampionata.

Nije, ipak, poznato da li će Čelsi zaista platiti gotovo 120.000.000 evra, koliko Brajton traži. Čelsi je zasad išao na nešto ispod 100.000.000 evra. Dogovora nije bilo, ali su pregovori nastavljeni. Ekvadorca nije bilo u postavi za prijateljski meč sa Rajo Valjekanom prošle nedelje, navodno zbog problema sa zadnjom ložom. Ipak, izvori bliski Kaisedu tvrde da on hoće na Stamford Bridž i da radi na tome da se transfer dogodi. Baš kao što je to činio zimus kada je bio na potpis do Arsenala...

Pored Kaiseda, Čelsi takođe razgovara sa Lidsom o otkupu Tajlera Adamsa za gotovo 25.000.000 evra, a pominje se i Kirnan Druzberi Hol, mada njega Lester ne želi da proda. Poketino trenutno ima samo dvojicu centralnih vezista, Konora Galagera i klupskog rekordera Enca Fernandeza posle odlazaka Matea Kovačića u Siti, Ngola Kantea u Saudijsku Arabiju i Rubena Loftus Čika u Milan.


tagovi

ČelsiDušan VlahovićRomelu LukakuMojzes KaisedoLetnji prelazni rok 2023Juventus

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara