Fudbaleri Flamenga (©Reuters)
Fudbaleri Flamenga (©Reuters)

Ceo Brazil noćas navija za Flamengo

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 23:05

Serija A: Gradski derbi Rija je jedan od najbitnih mečeva ove sezone u zemlji fudbala. Botafogo bi novim trijumfom već mogao da hladi šampanjac. Tikinjo Soares se vraća u tim, gosti bez Urugvajca Araskaeta

Senzacija na pomolu u Brazilu. Botafogu pre početka Serije A niko nije davao ni promil šanse da može da se okiti titulom. Ovaj klub uz Rija ima najmanje navijača u odnosu na klubove “velike četvorke” iz velegrada, Flamenga, Vasko da Game i Fluminensea.

Pre dve godine je bio drugoligaš, prošle sezone bio u donjem delu tabele, izborio Kopa Sudamerikanu, a od starta šampionata vodi u zemlji fudbala. Čak 11 bodova ima više od branioca titule Palmeirasa. Verdao se probudio prošlog meseca, vezao je tri pobede i biće najveća pretnja po crno-bele iz Rija.

Izabrane vesti

Flamengo ima užasnu godinu. Nije išlo sa Portugalcem Vitorom Pereirom na kormilu, a ne ide ni sa Horheom Sampolijem. Olimpija iz Asunsiona je skinula južnoameričku krunu gigantu iz Rio de Žaneira. Poslednja dva meča na Marakani, Flamengo nije pobedio, pa je tek četvrti u Serijii A.

02.00: (2,45) Botofago (3,25) Flamengo (2,95)

Flamengo pred gradski derbi noćas (02.00) na Olimpijskom stadionu Nilton Santos ima čak 15 bodova manje. Ceo Brazil će biti uz crveno-crne jer bi trijumfom nad liderom uneoo neizvesnost u šampionat koji preti da bude dosadan, bar kada je u pitaju šampion.

Koliko je Botafogo suvereni vladar u Brazilu govori ne samo bodovni saldo nego i odnos primljenih i datih golova. Tim iz Rija je najefikasniji u ligi, primio je 11 pogodaka (u proseku pola po meču). Portugalac Bruno Laž je tokom šampionata preuzeo kormilo od Luisa Kastra koji nije mogao do odoli saudijskim milionima, pa vodi sada Kristijana Roanlda i Sadija Manea u Al Nasru.

Botafogo je prethodne nedelje ispao u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane od argentinske Defense i Hustisije, što je možda i dobro jer sada može da se usredsredi na napad na titulu. Flamengo dolazi na neosvojivu tvrđavu Botafoga. Lider ove sezone ima maksimalan učinak na svom stadionu, svih 11 pobeda, uz samo tri primljena pogotka.

Dobra vest za Laža je da se oporavio od povrede prvi strelac lige, iskusni Tikinjo Soares. Verovatno je da će nekadašnji napadač Porta i Olimpijakosa da počne meč s klupe za rezerve i da uđe u nastavku derbija. Žunior Santos je prvi pik za mesto u napadu. Van stroja su Patrik de Paula i Rafael.

Sampaoli ne može da računa na najboljeg igrača, Urugvajca Đorđijana de Araskaetu. Van stroja je u Luis Arauho. U napadu se vraća Pedro koji menja Gabrijel Barbosu Gabigola. Bruno Enrike je siguran na krilu, kao i Everton Ribeiro na poziciji “desetke”.

U prvom delu sezone, Botafogo je na Marakani pobedio Flamengo sa 3:2. Blistao je Tikinjo Soares sa dva gola.

--------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

--------------

BRAZIL 1 – 22. KOLO

Subota

Atletiko Paranaense – Atletiko Mineiro u toku

Gojas – Internasional u toku

Nedelja

02.00: (2,45) Botofago (3,25) Flamengo (2,95)

16.00: (1,65) Gremio (3,60) Kujaba (5,80)

21.00: (3,40) Korintijans (3,20) Palmeiras (2,25)

21.00: (1,75) Fluminense (3,50) Fortaleza (5,00)

23.30: (2,20) Amerika Mineiro (3,30) Santos (3,40)

23.30: (2,15) Baija (3,30) Vasko de Gama (3,50)

23.30: (2,45) Kruzeiro (3,15) Bragantino (3,05)

Ponedeljak

01.30: (1,45) Sao Paulo (4,30) Koritiba (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1BotafogoFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara