Anders Drejer i Loik Lapusen (©AFP)
Anders Drejer i Loik Lapusen (©AFP)

Ceo Brisel čeka derbi za titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 12:30

Anderleht je domaćin Union Sen Žiloazu u 3. kolu plej-ofa, u meču koji može da direktno utiče na šampionsku trku u Belgiji

Belgijska prestonica biće poprište utakmice koju čeka ceo Brisel. Anderleht je domaćin Union Sen Žiloazu u treće kolu plej-ofa, u derbiju glavnog grada i ujedno okršaju najvećih kandidata za titulu prvaka (20.30).

Hoće li Anderleht preuzeti vođstvo na tabeli ili će Union da potvrdi da njegova liderska pozicija nije pod znakom pitanja? U slučaju nerešenog rezultata, a u zavisnosti od ostalih ishoda u doigravanju, u trku za krunu bi mogli da uđu i drugi timovi. Ljubičasti i žuto-plavi su trenutno izjednačene sa po 35 bodova. Dakle, ono što će se desiti na Kontant Vanden Stoku moglo bi da odredi tok šampionske trke, koja sve ljubitelje fudbala drži u neizvesnosti.

Izabrane vesti

Anderleht je trenutno na drugom mestu i pored toga što ima isti broj poena kao USG, pošto je plasman u ligaškom delu odlučujući u slučaju rangiranja bodovno poravnatih ekipa. Izabranici Brajana Rimera imaju jasan nedostatak. Pobeda protiv Uniona bi stoga bila izuzetno važna za osvajanje vrha tabele. Pošto je ostalo još samo pet kola, svaka pobeda ili poen bi mogli da budu presudni.

20.30: (3,00) Anderleht (3,40) Union Sen Žiloaz (2,35)

Domaći tim je ove sezone odigrao već 17 utakmica kod kuće, gde je osvojio 42 poena i samo jednom je doživeo poraz pred svojom publikom. Jedini propust do sada je bio potpuno iznenađujući, protiv Kortrijka, koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja. Vanden Stok je u tekućoj sezoni postao prava tvrđava, tako da je pobeda protiv aktuelnih lidera lige apsolutno moguća.

Anders Drejer i Kasper Dolberg su očigledno dva ključna igrača u RSC-u. Dvojica napadača su odigrala ključnu ulogu u uspehu i ove sezone imaju zbirno 31 gol i 11 asistencija. Danski tandem je bio direktno uključen u više od 50 odsto pogodaka ekipe i trenutno je gotovo nezaustavljiv.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Sa 64 gola u 35 takmičarskih utakmica u svim takmičenjima, ofanziva domaće ekipe teško može da se zaustavi. Stoga je tim Brajana Rimera samo dva puta ove sezone prošao bez postignutog pogotka. Osim toga, Anderleht samo jednom nije uspeo da zatrese mrežu u poslednjih pet duela protiv Union Sen Žiloaza.

S druge strane, žuto-plavi trenutno predvode najbolju belgijsku ligu i mogli bi da osvoje prvenstvo prvi put od 1935. godine. Poslednjih nekoliko sedmica tekuće sezone, međutim, neće biti lake, jer Anderleht takođe ima 35 bodova. Pobeda protiv direktnog konkurenta bi stoga bila izuzetno važna.

Union je ove sezone odigrao 16 utakmica u gostima u ligi, i na njima je sakupio 34 poena. Tim trenera Aleksandera Blesina je izgubio na samo dva gostovanja u domaćoj ligi i ostao neporažen u 88 odsto mečeva.

Mohamed Amura, Kameron Puertas, Gustaf Nilson i Denis Ekert su najopasniji kvartet u Župiler Pro ligi. Četiri ofanzivna igrača Union Sen Žiloaza imaju kombinovano 54 gola i 34 asistencije u svim takmičenjima ove sezone.

Sa 87 pogodaka u 49 takmičarskih utakmica, ofanziva je gotovo nezaustavljjiva. U najvišoj belgijskoj klasi USG ima drugu najbolju navalnu liniju sa 65 golova u 32 utakmice i stoga u proseku postiže dva gola po utakmici. Uz to, Union je uvek postigao gol u poslednjih devet okršaja protiv Anderlehta.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Subota

Genk - Serkl Briž 1:1 (1:0)

/Arokodare 18 - Olaigbe 78/

Nedelja

13.30: (1,77) Klub Briž (3,60) Antverpen (4,80)

20.30: (3,00) Anderleht (3,40) Union Sen Žiloaz (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAnderlehtUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara