Mateus Vital (©Reuters)
Mateus Vital (©Reuters)

Četvrtoligaš izaziva giganta iz Sao Paula

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 22:59

Korintijans gostuje Salgeiru, šampionu Pernambuka, u prvoj rundi Kupa Brazila. Trener Vagner Mansini ne može da računa na nekoliko povređenih prvotimaca. U špicu će igrati Žo, mladi Varanda pod znakom pitanja zbog povrede

Iza Korintijansa je skromna sezona u Seriji A. Najpopularniji klub u Sao Paulu izborio je samo učešće u Kopa Sudamerikani, drugorangiranom takmičenju na tlu Južne Amerike. Malo za giganta koji veruje da će ova sezona biti mnogo bolja. Dobro je Timao startovao u novom šampionatu Paulista. Ima po dve pobede i remija, a cilj je da se sruši branilac titule Palmeiras, prvak Južne Amerike i pobednik Kupa Brazila, kao uvod u novo prvenstvo najjače lige u zemlji fudbala.

Velikan iz Sao Paula noćas (01.30) igra u gostima protiv Salgeira, šampiona Pernambuka, tim koji se takmiči u četvrtom rangu takmičenja, Serije D. Ovaj malo poznati tim trenira Portugalac Danijel Neri. Osim imena protivnika, domaćin će imati lep motiv jer plasman u narednu rundu Kupa Brazila donosi klubu 675.000 reala, što je oko 100.000 evra. Lepa cifra za četvrtoligaša.

Izabrane vesti

"Pripremamo se kao i uvek. Uvek dajemo maksimu bez obzira na ime protivnika. Nema trikova, nema magije, pokušaćemo da iznenadimo protivnika, da igramo na granici mogućnosti. To je ono što je do nas“, rekao je trener Neri, prenosi Globo.

01.30: (7,50) Salgeiro (4,00) Korintijans (1,43)

Neri će moći da računa na najjači sastav osim povređenog levog beka Evandra. Trener gostiju Vagner Mansini ozbiljno je shvatio domaćina. Ekipa je stigla dan ranije, odradila trening 24 sata pre početka utakmice. Neizvestan je napadač Rodrigo Varanda koji je povredio zglob na meču šampionat Pauliste prethodnog vikenda protiv Sao Kaetana. Uprkos tome otputovao je s timom u Pernambuko. Radi se o igraču koji ima samo 18 godina i koji je budućnost kluba. Ako ne bude mogao da igra alternativa je Otero.

.................................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

...........................................................

U konkurenciji za tim Korintijansa su i oporavljeni levi bek Fabio Santos i vezista Kantilja koji je propustio meč za vikend zbog kartona. U tim bi mogao da se vrati Ekvadorac Huan Kazares. Povređeni su Markinjos, Danilo Avelar, Gustavo Silva i Leo Natel. U špicu će igrati iskusni Žo, nekadašnji napadač CSKA iz Moskve, Evertona i Mančester Sitija.

00.00: (4,40) Santa Kruz (3,45) Žoinvil (1,80)

U Kupu Brazila u slučaju nerešenog rezultata posle 90 minuta ne igraju se ni produžeci ni penali, nego će plasman u narednu rundu da ima tim koji igra u višem rangu takmičenja. U ovom slučaju Korintijansu i nerešen ishod donosi drugu rundu najmasovnijeg takmičenja.

KUP BRAZILA – 1/64 (JEDAN MEČ)

Utorak

Sergipe – Kujaba 0:0*

Sreda

Murisi – Žuventud 0:3 (0:1)

Kastanhal – Volta Redonda 0:3 (0:1)

Guarani – CSA 1:5 (0:4)

Rio Branko – ABC 1:1 (1:1)*

SB Žuventud – Operario 0:2 (0:2)

Pikos – Akreano 1:0 (0:0)

Nova Mutum – Tombense 0:0*

Alagoinas – Vila Nova u toku

Galvez – Atletiko GO u toku

Retro – Bruske u toku

Četvrtak

00:00: (3,05) Kasijas (3,00) Fortaleza (2,40)

00.00: (4,20) Bento Gonsalves (3,40) Beno (1,82)

00.00: (4,40) Santa Kruz (3,45) Žoinvil (1,80)

01.30: (7,50) Salgeiro (4,00) Korintijans (1,43)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKup BrazilaKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara