Fernando Zampedri (©Reuters)
Fernando Zampedri (©Reuters)

Čile: Derbi prestonice, Universidad Katolika preporođen posle odlaska Pojeta

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 23:15

Branilac krune u Primera diviziji noćas (01.30) dočekuje gradskog rivala Union Espanjolu u prvom meču 25. kola

Universidad Katolika je prošle godine dominantno stigao do krune u šampionatu Čilea. Ove sezone u elitnoj Primera diviziji problemi za velikana iz Santijago de Čilea. Očekivalo se dosta od urugvajskog stručnjaka Gustava Pojeta, ali ekipi nije išlo pod njegovom komandom, pa je krajem avgusta došlo do prekida saradnje s nekadašnjim fudbalerom Čelsija.

Na klupu je kao privremeno rešenje stigao Argentinac Kristijan Pauluči i šampion igra kao preporođen. Vezao je četiri pobede i sada se probio na drugo mesto, sa samo pet bodova manje u odnosu na gradskog rivala Kolo Kolo. Krstaši imaju i meč manje, pa bi u slučaju trijumfa noćas (01.30) u derbiju prestonice protiv Union Espanjole prišli velikom rivalu iz Santijago de Čilea na samo dva boda i učinili finiš šampionata veoma neizvesnim.

Izabrane vesti

01.30: (1,47) Universidad Katolika (4,10) Union Espanjola (6,25)

Universidad je efikasan u poslednje vreme. Na poslednja četiri meča je postigao čak 13 pogodaka. Probudio se Argentinac Fernando Zampedri, prošle sezone prvi strelac Čilea. On je postigao pet golova u prethodna četiri kola i sada ima 14 pogodaka na kontu, pet manje od zemljaka Hoakina Lariveja iz Universidad Čilea.

Osim Zampedrija, nekoliko godina dres šampiona nosi i njegov zemljak Dijego Buananote, nekada velika nada River Plejta. Za noćašnji meč trener Pauluči ne može da računa na novopečenog reprezentativca Čilea Marselinja Nunjeza koji je pozvan za kvalifikacije za Mundijal u Kataru.

Union Espanjola igra toplo-hladno ove sezone. U vrhu je, trenutno na petom mestu sa pet bodova manje od Katolika. U slučaju trijumfa i gosti bi mogli da se umešaju u borbu za krunu u Čileu, mada je realnije da jure treću poziciju i plasman u kvalifikacije za Kopa Libertadores.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Prva zvezda Espanjole je Urugvajac Kristijan Palasios, strelac 15 golova ove sezone. Biće ovo duel dve najefikasnije ekipe u Čileu. Katolika je postigla 41 gol, a gradski rival 37, koliko su dali i fudbaleri lidera Kola Kola.

U prvom delu sezone, Espanjola je na svom terenu dobila šampiona sa 3:2. Katolika ima lošu tradiciju u duelima sa gradskim rivalom poslednjih godina. Na pet vezanih mečeva nije slavila (tri remija i dva poraza). Prethodna pobeda Krstaša je ostvarena u martu 2018. godine kada je bilo 3:1.


tagovi

Južna AmerikaČileČile 1Universidad KatolikaUnion Espanjola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara