Detalj sa utakmice Čilea i Bolivije pre nekoliko dana (©AFP)
Detalj sa utakmice Čilea i Bolivije pre nekoliko dana (©AFP)

Čileanci dokazuju da mogu i bez Aleksisa Sančeza

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 21:45

Crveni u 2. kolu Kopa Amerike večeras (23.00) igraju protiv Bolivije u Kujabi

Uspela je reprezentacija Čilea da osvoji vredan bod na otvaranju ovogodišnje Kopa Amerike protiv Argentine (1:1). To joj je rasčistilo put ka nekoj od prve dve pozicije na tabeli grupe A, koje garantuje lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Da bi ostali Crveni na njemu, moraju da trijumfuju noćas (23.00) protiv Bolivije.

Igraće izabranici Martina Lasartea na Areni Pantanal u Kujabi meč sa objektivno najslabijom selekcijom u grupi. Tri boda ne smeju da se dovode u pitanje, ako su ambicije Čilea zaista visoke.

Izabrane vesti

Ipak, neće se Bolivijci jeftino prodati. U prvom kolu su umalo napravili iznenađenje protiv Paragvaja, iako su izgubili na kraju sa 3:1. Vodili su na poluvremenu sa 1:0, ali posle crvenog kartona Haumea Kueljara Paragvajcima je olakšan posao i uspeli su da dođu do preokreta.

23.00: (1,35) Čile (4,90) Bolivija (9.50)

Bolivija je uspela da se snađe i da odigra dobro na premijeri iako je bila bez svog najboljeg igrača Marsela Morena. Kapiten reprezentacije, kojem je danas rođendan, vrlo lako bi mogao da propusti čitav turnir zato što je neposredno po dolasku u Brazil bio pozitivan na testiranju na koronavirus. On je sada u obaveznom karantinu, a veliko je pitanje da li će uopšte da dobije zeleno svetlo da zaigra u finišu grupne faze.

Protiv Čilea neće igrati ni pomenuti Kueljar, koji mora da odradi suspenziju. Njega će u startnoj postavi da zameni najverovatnije iskusni Huan Karlos Arse. Iako su bili relativno nemoćni i loši protiv Paragvaja, ne očekuje se veliki broj promena u startnoj postavi. Jednostavno, Zeleni nemaju preveliki izbor kvalitetnih fudbalera.

Aleksis Sančez protiv Bolivije (©AFP)Aleksis Sančez protiv Bolivije (©AFP)

Međutim, ni Crveni nisu kompletni. Svakako najveći problem predstavlja odsustvo Aleksisa Sančeza, koji sigurno neće igrati do kraja takmičenja u grupi. Ofanzivac Intera je povredio stopalo na jednom od treninga neposredno pre početka Kopa Amerike, pa je morao na bolovanje. Ipak, veterani Klaudio Bravo, Gari Medel, Arturo Vidal i Eduardo Vargas su motivisani da dokažu da i bez Sančeza mogu da budu prvi na tabeli. Niko od navedene četvorice nije odigrao manje od 95 utakmica za nacionalni tim, to govori dovoljno o njihovom iskustvu.

Čile i Bolivija su se sastali pre svega devet dana, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Zeleni su napravili poduhvat u Santijagu, izvukli su 1:1. Na tom meču je Pulgar doneo vođstvo domaćinu u 69. minutu, a iskusni Moreno je izjednačio iz penala u 81. minutu.

Poslednje tri utakmice Čilea su završene rezultatom 1:1 (dva puta protiv Argentine), a protiv Bolivije su Crveni igrali i u martu ove godine u prijateljskoj utakmici. Tada je u Rankagvi bilo 2:1 za Čileance, a jedini pogodak za Zelene takođe je postigao Moreno, ovog puta iz igre. Na tom meču nije igrao Aleksis Sančez, koji je bio na terenu svih 90 minuta u onih prošlonedeljnih 1:1.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...

ČILE – BOLIVIJA, 23.00

Stadion: Arena Pantanal (Kujaba)

Sudija: Hesus Žil Manzano (Španija)

Čile (4-3-3): Bravo – Isla, Medel, Maripan, Mena – Vidal, Pulgar, Aranguiz – Palasios, Vargas, Menezes

Bolivija (3-5-2): Kordano – Kvinteros, Husino, Sagredo – Beharano, Savedra, Hustinijano, Kespedes, Flores – Arse, Ramaljo

KOPA AMERIKA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

23.00: (1,35) Čile (4,90) Bolivija (9.50)

Subota

02.00: (2,17) Argentina (3,10) Urugvaj (3,80)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Četvrtak

Kolumbija - Venecuela 0:0

Petak

Brazil - Peru 4:0 (1:0)

/Aleks Sandro 12, Nejmar 68, Everton Ribeiro 89, Rišarlison 90+3/



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2021reprezentacija Čileareprezentacija Bolivije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara