Kevin Gameiro (©Reuters)
Kevin Gameiro (©Reuters)

Čistka u Valensiji: Adios, Gameiro i Mangala

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 17:06

Ali i mnogi drugi...

Egzodus sa Mestalje sasvim je očekivan, temelji su truli i nestabilni, i potrebno je krenuti sa građenjem tima ispočetka. Laknulo je svima u Valensiji što se konačno jedna od najgorih sezona okončala, a sada je vreme za letnju rekonstrukciju.

Za početak, kapije Mestalje širom će se otvoriti kako bi kroz njih prošli svi oni na koje se ne računa. Prvi su kofere spakovali Kevin Gameiro i Elijakim Mangala, a za njima će krenuti i mnogi drugi. Francuskom napadaču i štoperu ugovori ističu 30. juna, a odmah po završetku sezone su iz Valensije poručili dvojcu da se na njih više ne računa i da imaju odrešene ruke u potrazi za novom sredinom.

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (2,10) Mančester Siti (3,20) Čelsi (3,80)

Elijakim Mangala oprostio se protiv Ueske, pružio mu je Voro šansu u poslednjih nekoliko minuta da još jednom protrčkara u dresu Slepih miševa, dok je Kevin Gameiro visoko u Pirinejima ostao zakucan za klupu. Francuski napadač imao je uspone i padove na Mestalji, u sezoni koja se u Španiji večeras završava postigao je četiri gola na 27 utakmica, a trenutak koji će pamtiti jeste osvajanje Kupa Kralja sa Slepim miševima u Sevilji. Kevin Gameiro postigao je prvi od dva gola Slepih miševa u finalu protiv Barselone (2:1) i doneo je timu sa Mestalje poslednji trofej.

Znatno skromniju sezonu imao je Mangala od sunarodnika, zabeležio je 10 nastupa na dva fronta, a njegov i Gameirov odlazak rasteretiće budžet, jer Valensija nije izdvajala malu svotu novca za njihova godišnja primanja.

Takođe, u klubu su doneli odluku da ne otkupe igrače koji su u zimskom prelaznom roku stigli na mestalju. Patrik Kutrone i Fero nisu opravdali očekivanja. Napadač Vulverhemptona sakupio je sedam nastupa, a u igri je proveo nešto preko 100 minuta bez konkretnog učinka. Fero se vraća u Benfiku posle samo tri odigrana meča za Slepe miševe. Portugalski štoper nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu, a jedini iz trija koji je zimus stigao na pozajmicu, a mogao bi da produži boravak u mediteranskom gradu je urugvajski vezista Kristijan Oliva.



tagovi

Kevin GameiroElijakim MangalaValensijaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara