©Reuters
©Reuters

Clássico Alvinegro - Santosu važnija Boka od derbija sa Korintijansom

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 23:10

Brazil, šampionat Paulista: Crno-beli derbi velikana iz Sao Paula ipak neće biti atraktivan kako se očekuje

U okviru osmog kola šampionata Paulista, fudbaleri Santosa će dočekati Korintijans (01.00). Susret velikih rivala, poznat pod nazivom Clássico Alvinegro, koji su se kroz istoriju sastali u 335 navrata. Korintijans je uspešniji sa 131 trijumfom, dok je sastav sa Vile Belmiro iz 108 okršaja izašao kao pobednik (96 remija).

01.00: (2,95) Santos (2,70) Korintijans (2,70)

Izabrane vesti

Korintijans je maltene obezbedio plasman u plej-of, kako sa 18 bodova sedi na čelu Grupe A (12 više od najbližih pratioca), dok je Santosu trijumf prekopotreban, kako bi zadržao korak za vodećim Mirasolom (Grupa D) i nastavio borbu sa trećeplasiranim Guaranijem od kojeg ima bod više.

Ekipa sa Vile Belmiro je na poslednjih pet mečeva upisala samo jedan trijumf, na minula dva je pretrpela poraze od Barselone iz Gvajakila na startu Kopa Libertadores, kao i od Novorizontina u okviru šampionata Paulista. Musketari su sa druge strane u seriji od tri meča bez neuspeha, posle remija sa Sao Bentom su savladali Ituano, da bi minulog petka remizirali sa River Plejtom na startu elitnog takmičenja Južna Amerike.

Santos je slavio na susretu ovih ekipa odigranom sredinom februara, ali prošle godine nije uspeo da savlada velikog rivala (jedan remi i poraz). Na poslednjih šest mečeva ovih ekipa u proseku se mreže nisu tresle više od dva puta.

Neće ni jedni ni drugi večeras izaći u najjačim sastavima. Trener Santosa Arijel Holan će na teren izvesti rezervu ekipu, kako bi prvotimce sačuvao za duel sa Bokom Juniors u okviru elitnog takmičenja Južna Amerike, koji je na programu već u utorak. Van stroja su svakako zbog povreda Sandri, Ranijel, Žobson i Karlos Sančez, dok će zvezde tima poput Venecuelanca Jefersona Sotelda i sjajnog Marinja biti na poštedi.

Za sličan potez odlučiće se i njegov kolega sa klupe Korintijansa Vagner Mansini. On najverovanitnije neće izvesti kompletno izmenjenu postavu, ali će pružiti šansu određenim rezervistima, kako bi odmorio najbolje igrače i pritom pružio šansu fudbalerima iz drugog plana da se izbore za mesto u ekipi pred meč sa Penjarolom u okviru Kopa Libertadores, koji je na programu u četvrtak. U timu neće biti ni povređenih Gustava Mantuana, Danila Avelara, Rauna Oliveire, Igora Formige i Mateusa Vitala (svi se oporavljaju od povreda kolena), kao ni Giljerma Biroa (zadnja loža). Procena je da će odmoriti Bruno Mendez, Gil, Fabio Santos, Kamačo, Luan, Otero i Žo.

BRAZIL, PAULISTA - 8. KOLO

Ponedeljak

01.00: (1,87) Bragantino (3,30) Ferovijarija (4,10)

01.00: (1,92) Palmeiras (3,30) Mirasol (3,90)

01.00: (2,95) Santos (2,70) Korintijans (2,70)

03.15: (1,57) Botafogo (3,50) Sao Kaetano (6,25)

03.15: (4,70) Ituano (3,40) Sao Paulo (1,75)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

SantosKorintijansPaulistaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara