Gustavo, napadač Čonbuka (©AFP)
Gustavo, napadač Čonbuka (©AFP)

Čonbuk overava pol-poziciju, Gamba ima imperativ pobede protiv najgore ekipe takmičenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 10:50

Azijska Liga šampiona: Danas četiri meča grupne faze u Grupama G i H

Bliži se kraj grupne faze Lige šampiona Azije za timove iz istočnog dela kontinenta. Plasman u osminu finala izboriće samo pobednici grupa i šest najboljih drugoplasiranih ekipa. Danas su na programu utakmice u Grupama G i H.

Nagoja igra fantastično u elitnom takmičenju. Ima svih pet pobeda, uz sjajnu gol-razliku od 13:1. Japanski vicešampion danas (12.00) igra u Bangkoku protiv korejskog Pohanga. Ovaj meč mnogo više znači Korejcima koji sa 10 bodova nisu obezbedili plasman u narednu rundu. Pre dve nedelje u prvom duelu ovih timova Nagoja je slavila sa 3:0, a dva gola delo je Mateusa. Najbolji strelac tima koji je proslavio Dragan Stojkovć Piksi je napadač Rjogo Jamasaki sa četiri gola.

Izabrane vesti

12.00: (2,25) Pohang (3,10) Nagoja (3,20)

U Grupi H, korejski šampion Čonbuk ima priliku da kolo pre kraja obezbedi prvo mesto. Korejci imaju 10 bodova iz četiri kola, samo tri primljena pogotka, uz čak 17 datih golova. Čonbuk je postigao 13 golova u dva meča protiv singapurskog Tampinesa. Rival Čonbuku u Taškentu je tajlandski Čangraj (18.00).

18.00: (8,00) Čangraj (5,30) Čonbuk (1,30)

Prvi strelac šampiona Južne Korej je Brazilac Gustavo. On je postigao šest pogodaka na četiri meča. Nemac ukrajinskog porekla Stanislas Iljučenko je četiri puta zatresao mreže rivala u azijskoj Ligi šampiona. U prošlom meču je dao dva gola Tampinesu.

16.00: (1,03) Gamba Osaka (13,0) Tampines (30,0)

Gamba Osaka ima najlakši posao danas (16.00) protiv Tampinesa, tima iz Singapura koji na četiri utakmice Lige šampiona ima gol-razliku 0:16. Za autsajdera Grupe H igra igra nekadašnji fudbaler Čukaričkog Zehrudin Mehmedović. Japanskom timu su bodovi neophodni u borbi za drugo mesto i potecnijalni odlazak u osminu finala najjačeg takmičenja na tlu najvećeg kontinenta.

Podsetimo, prošle sezone šampion Azije je bio korejski Ulsan.


tagovi

Azijska liga šampionaČonbukPohang StilersiGamba Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara