Frank Kesi (©Reuters)
Frank Kesi (©Reuters)

COPY Donaruma – PASTE Kesi? Pariz raširenih ruku čeka i daje novac koji agent traži

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 19:58

Izgleda da će Rosoneri ostati bez još jednog igrača zbog finansija...

Kada je posle višemesečne sapunice oko novog ugovora definitivno potpisao za Pari Sen Žermen Đanluiđi Donaruma je za srce ujeo sve u Milanu zbog čega je postao “persona non grata“, najomraženiji lik među navijačima koji su ga čak na utakmicama reprezentacije gađali lažnim novčanicama i zviždali mu svaki put kada bi imao loptu u nogama. Tada je najveću ulogu odigrao agent Mino Rajola koji je od Rosonera tražio nemoguće uslove, odnosno pare koje klub nikako nije mogao da obezbedi, dok se Donaruma nije preterano bunio, s obzirom na to da je u Parizu uzeo preko 12.000.000 evra.

Subota, 20.45: (3,25) Fjorentina (3,40) Milan (2,35)

Izabrane vesti

Milanov brod je na nešto drugačiji način napustio Hakan Čalhanoglu, a na dobrom putu da stane svima u Milanu na žulj je i Frank Kesi. Direktorski tandem MaldiniMasara pokušava na sve načine da ubedi reprezentativca Obale Slonovače da produži ostanak na San Siru i produži ugovor, ali on praktično od sredine prošle godine zateže i stalno podiže novčane zahteve. Poslednji izveštaji navode da je Kesijev agent Žorž Atangana od Paola Maldinija tražio 9.000.000 evra neto samo na ime plate, plus još dva miliona kroz bonuse. Milan nije u mogućnosti da ode iznad 6.000.000 evropskih novčanica, pa je taj razdor od tri miliona izgleda nepremostiva prepreka za dve strane.

Kesijev zastupnik očigledno je dobro naučio školu od Rajole, jer to što Milan ne može da ponudi i te kako je spreman da plati Pari Sen Žermen. Milanska Gazeta je pre dva dana objavila da PSŽ neprestano prati šta se dešava u Milanu, a nekadašnji sportski direktor, trener i igrač Rosonera, sada prvi operativac Svetaca Leonardo želi situaciju još jednom maksimalno da iskoristi. Navodno je čak već pričao sa Atanganom oko uslova saradnje koji su praktično identični onim koji se traže od vicešampiona Italije, što PSŽ želi da izdvoji i narednog leta ga učini novim pojačanjem. Baš kao u Donaruminom slučaju – ponovo bez evrocenta obeštećenja pošto Kesiju ugovor sa Milanom ističe na leto.

Kesi je u poslednje vreme na ceni, jedan je od najvrednijih igrača na svojoj poziciji, a njegovo ime našlo se i na listi želja Antonija Kontea u Totenhemu. Čak se pominjalo da je Konte od direktora Fabija Paratićija tražio da mu obeća dolaske Dušana Vlahovića i Franka Kesija pre nego što je potpisao ugovor.

Kesijeva peta sezona u Milanu biće izvesno i njegova poslednja na toj adresi. Pitanje je samo da li će ga put dalje odvesti u Pariz, London ili negde treće.



tagovi

Frank KesiMilanPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara