Corona-Rabatt, navali narode

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 19:18

Borusija obevestila Mančester Junajted o smanjenju cene za Džejdona Sanča...

Mnogo se spekulisalo prethodnih meseci kakva je sudbina Džejdona Sanča. Da li je Mančester Junajted i dalje u igri? Hoće li Dortmund pristati da smanji cenu potraživanja? Teža povreda mladog engleskog krila ostavila je poslednjih nedelja malo po strani sve te priče, ali otkako se Sančo vratio na teren i u polufinalu DFB kupa pre dva dana pokazao da se vraća u staru formu (dve asistencije) ponovo se o njemu govori u superlativima. Naravno i o mogućnostima da veliki transfer na Ostrvo bude realizovan ovog leta.

Bild piše kako je Borusija na neki način bila prinuđena da bira između Sanča i Halanda, te da se zbog džentlmenskog dogovora koji je postigla sa ovim prvim ipak odlučila za Norvežanina. U prevodu: Erling Haland ne može da ide ove godine, dok su Džejdonu Sanču uz određeni Corona-Rabatt, kako piše nemački tabloid, vrata otvorena.

Izabrane vesti

O tome je uoči utakmice protiv Holštajn Kila otvorteno govorio sportski direktor Mihael Cork...

"Taj džentlmenski dogovor sa Džejdonom postigli smo još prošle godine. Tada smo rekli da na leto 2021. može da ide uz određene uslove", potvrdio je Cork.

Podsetimo, Sančo je prošlog leta bio veoma blizu selidbe u Mančester Junajted. Dogovor je propao jer su Đavoli bili previše samouvereni i ubeđeni da će Borusija smanjiti cenu. U celu priču tada je uključen bio i ultimatum uprave Milionera - 120.000.000 evra do početka letnjeg kampa 10. avgusta ili ništa od posla. Nadali su se na Old Trafordu da će Nemci popustiti, preći preko svega i nastaviti pregovore krajem avgusta, ali od toga nije bilo ništa.

Utisak je, razočarenje je bilo obostrano, pa su neki kontakti između dva kluba ipak ostali.

Kao rezultat uskoro bismo mogli da dobijemo nove runde pregovore na realciji Dortmund - Mančester. Vacke, Cork i društvo "motivišu" čelnike Junajteda ozbiljnim popustom od 20.000.000 evra, što vode pod "ekonomske posledice pandemije", a tu je i činjenica da supertalentovanom Englezu ostaje samo još godina ugovora.

Bild navodi da je Junajted na neki način obavešten o ovom popustu, ali da neće imati veliku prednost u odnosu na Liverpul i Čelsi ukoliko nastavi da se premišlja i cenjka.

Sančo je ove sezone dosta kritikovan jer nije bio na nivou igara iz prethodne sezone. Bez obzira na to uspeo je da fino "napumpa" statistiku - na 34 utakmice postigao je 12 i namestio 18 golova. Posebno impresionira njegova saradnja sa Erlingom Halandom.

Na žalost navijača Borusija izvesno je da ih neće gledati u tandemu iduće sezone...



tagovi

Džejdon Sančoletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara