Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Čovek je neuništiv: Druga mladost maestralnog Hulka u Atletiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.04.22. | 01:29

Brazilska Serija A: Šampion na premijeri nove sezone pobedio u Belo Orizonteu Internasional sa 2:0, a oba gola delo su nekadašnjeg asa Porta i Zenita. Paulinjo pokrenuo Korintijans

Napunio je 35 godine, ali je Hulk i dalje klasa. Nastavio je sa sjajnim partijama nekadašnji brazilski reprezentativac koji proživljava drugu mladost u redovima Atletiko Mineira. Sa 19 golova u prethodnoj sezoni bio je najbolji strelac Serije A i najzaslužniji za duplu krunu crno-belih, a ekipa iz Belo Orizontea je odbranu trona počela sigurnim trijumfom protiv Internasionala – 2:0 (1:0).

Hulk je postigao oba gola za domaćina u 10. minutu i u poslednjim trenucima meča. Atletiko je već osvojio dva trofeja ove godine, Superkup Brazila i prvenstvo Mineira, a sjajni napadač nastavio je nemilosrdno da rešeta mreže rivala.

Izabrane vesti

Flamengo je osvojio samo bod na premijeri u Gojaniji protiv Atletiko Gojaniensea, dvostruki šampion Južne Amerike, Palmeiras, šokantno je poražen od Seare na svom terenu (2:3), ali šampion ne greši. Atleetiko se prošetao do titule prošle sezone, ostao je na okupu ove godine, uz nekoliko pojačanja, kao što je Urugvajac Dijego Godin. Stigao je i trener Antonio Mohamed Matijević koji je zamenio Kuku, a pobednički pelcer je prenešen i na startu Brazileiraa.

01.00: (3,00) Žuventud (3,00) RB Bragantino (2,55)

Nije dugo trebalo Atletiko da slomi odbranu Internasionala. Loše su se reagovali gostujući igrači, nisu uspeli da uhvate u ofsajdu Hulka u 10. minutu, koji je izašao jedan na jedan sa golmanom De Sousom Britom, lako ga je prevario za erupciju oduševljenja navijača na stadionu Mineirao.

Imali su gosti iz Porto Alegrea nekoliko dobrih prilika, mogli su i domaćini da reše pitanje pobednika ranije, a odluka je pala u trećem minutu sudijske nadoknade. Opet je Hulk bio sjajan, samo je podbo loptu i prebacio nemoćnog golmana gostiju za overu trijumfa Atletiko Mineira. Klasa je večna kada je u pitanju nekadašnji as Porta i Zenita.

Brazilac je verovatno najbolji fudbaler u ovom veku koji nije igao u „Ligama petice“. Posle Japana, Porugalije i Rusije nekoliko godina je branio boje kineskog Šangaja, uspeo je da osvoji i titulu u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu 2018. godine, a 2020. se vratio u otadžbinu i bio ključni igrač za istorijsku duplu krunu crno-belih iz Belo Orizontea, odnosno titulu šampiona Brazila posle pola veka.

Korintijans nije bio konkurentan za titulu prethodnih sezona. Često je menjao trenere. Ni ove nije u najužem krugu kandidata za krunu, ali je Timao najavio velika dela pod komandom portugalskog stručnjaka Vitora Pereira. Pobeđen je Botafogo u Riju sa 3:1. Ceo posao gosti iz Sao Paula su obavili u prvih 45 mintua, kad su imali prednost od tri gola. Seriju pogodaak je počeo Paulinjo, godinama najbolji igač u Kini. On je početkom godine stigao u Korintijans posle finansijskog kraha Guangžoua Evergrandea i kratke epizode u saudijskom Al Ahliju.

Bivši igrač Totenhema i Barselone je doveo svoj tim u vođstvo u 17. minutu. Po levoj strani je odlično prošao Vilijan, sjajno je centrirao, kao na tacni je nekadašnji igrač Arsenala i Čelsija uposlio Paulinja koji je rutinski zatresao mrežu povratnika u društvo najboljih. Do kraja poluvremena i Mantuan i Lukas Piton su postigli golove, pa domaćin nije imao šta da traži u nastavku. Utešni gol za Botafogo iz penala u 66. minutu delo je Gonsalvesa.

Junak premijernog kola u brazilskoj eliti je argentinski napadač Honatan Kaleri, strelac tri gola u ubedljivom trijumfu Sao Paula na Morumbiju protiv pobednika Kopa Sudamerikane, Atletiko Paraanensea, sa čak 4:0. Četa Rožerija Senija se oporavila od gubitka prvenstva Paulista prošle nedelje, kada je pehar otišao u vitrine Palmeirasa. Gaučos je postigao prva tri gola, a dok je Lusijano overio trijumf Sao Paulu u 74. minutu.

OVDE pročitajte sve o novoj sezoni u Brazilu.

------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 - 1. KOLO

Subota

Fluminense - Santos 0:0

Atletiko GO - Flamengo 1:1 (0:0)

/Rato 75 - Enrike 85/

Nedelja

Palmeiras - Seara 2:3 (1:2)

/Ze Rafael 22, Gomez 90pen - Žorž 7ag, Mendoza 14/

Koritiba - Gojas 3:0 (1:0)

/Alef Manga 10, Leo Magaljo 47, Andrej 90/

Attletiko Mineiro - Internasiol 2:0 (1:0)

/10, Hulk 90+3/

Botafogo - Korintijans 1:3 (0:3)

/Gonsalves 66pen - Paulinjo 17, Mantuan 26, Piton 44/

Fortaleza - Kujaba 0:1 (0:1)

/Everton 8/

Avai - Amerika Mineiro 1:0 (0:0)

/Ranijel 53/

Sao Paulo - Atletiko PR 4:0 (1:0)

/Kaleri 19, 52, 70, Lusijano 74/

Utorak

01.00: (3,00) Žuventud (3,00) RB Bragantino (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

HulkAtletiko MineiroInternasionalBrazileiraoBrazil 1Brazilska Serija AKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara