Georgi Hadži (©AFP)
Georgi Hadži (©AFP)

Crna serija Hadžijevog Vitorula

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 13:34

Ekipa iz Konstance bez pobede sedam kola u rumunskoj Ligi 1. Debitant u ligi Arđeš Pitešti bez poraza osam mečeva

Ako bismo gledali veličinu kluba, veće šanse bismo dali Vitorulu, ali je forma na strani Arđeša iz Piteštija u današnjem (19.00) prvom meču 23. kola rumunske Lige 1.

Gosti iz Konstance su i ove sezone u lošoj formi, sa malim izgledima za šesto mesto koje vodi u plej-of za šampiona Rumunije. Sedam mečeva bez pobede. Posle pet vezanih remija, Vitorul, koji je u vlasništvu legendarnog Georgija Hadžija, ima dva uzastopna poraza od Voluntarija (0:1) i Kluža (1:2). Pre samo četiri godine Vitorul je bio šampion Rumunije kada ga je s klupe predvodio jedan od najboljih rumunskih fudbalera svih vremena.

Izabrane vesti

Na posledna dva meča na klupi tima iz grada na obali Crnog mora nije sedeo glavni trener Mirčea Rednik. On je bio u karantinu pošto je zaražen virusom korona.

"Moramo gledati napred. Danas imamo šansu da promenimo sve negativno u prethodnom periodu. Ako želimo da krenemo sa pobedama, moramo više da verujemo u sebe“, rekao je pomoćni trener Vitorula Katalin Anhel koji je menjao bolesnog Rednika.

Arđeš je na tek 12. mestu, ali forma tima iz Piteštija je odlična. Bez poraza je osam mečeva u elitnom rangu u Rumuniji. Skoro dva meseca Arđeš nije poražen. Poslednji neuspeh je ostvaren 13. decembra prošle godine u gostima od Akadmike Klinčenija (0:1).

U jedinom odmeravanju snaga ova dva tima protekle jeseni u Konstanci nije bilo pobednika – 2:2, iako su gosti imali prednost od dva gola.

Na pet od šest poslednjih utakmica Vitorula golovi su padali na obe strane (GG), dok je Arđeš odigrao pet od šest prethodnih mečeva 0-2 gola.


tagovi

Rumunija liga 1Rumunska ligaRumunijaRumunija 1VitorulArđeš PiteštiGeorgi Hadži

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara