©Reuters
©Reuters

Crnom nizu nema kraja: Deportivo i osmi put bez trijumfa

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 02:12

Donedavni lider na tabeli kolumbijske Aperture nastavio da posrće, ovoga puta je ostao bez bodova u Bukaramangi

Krenula su kola nizbrdo krajem februara i nikako da se zaustave. Deportivo Kali nije povukao ručnu ni posle osam vezanih utakmica, pa je tako od mogućeg 21 boda osvojio pet i na taj način drastično ugrozio svoje šanse za plasman u plej-of. Ovoga puta pretrpeli su poraz od Bukaramange, koja je nastavila sa serijom dobrih rezultata i neće odustati od doigravanja do poslednjeg trenutka (1:0).

Početak crnog niza poklopio se sa odlaskom najboljeg igrača i strelca Deportiva Agustina Palavesina u River Plejt. Argentinac je po povratku u domovinu nastavio gde je stao u elitnom rangu kolumbijskog fudbala, a u Kaliju su nastali ogromni problemi. Na poslednjih osam utakmica zeleno-beli su postigli tri pogotka, nanizali najpre remije protiv Petrolere, Independijentea iz Medeljina, Santa Fea i Onse Kaldasa, a onda su na red došli i porazi. Bez bodova su ostali u gradskom derbiju protiv Amerike, potom su ubedljivo poraženi od Tolime u kvalifikacijama za Kopa Sudamerikanu, da bi protiv iste ekipe u minuloj rundi Aperture odigrali meč bez golova. Večerašnji poraz produbio je agoniju, kojoj se kraj ne nazire, a plej-of stiže za samo četiri kola, pitanje je da li će u njemu biti mesta za Deportivo.

Izabrane vesti

Dobra vest je da je u susretu sa Bukaramangom bio bolji rival, ali slaba je to uteha kada su bodovi ponovo ispušteni. Lopta je uglavnom bila u nogama fudbalera ekipe iz Kalija, ali su se Leopardi sa Alfonso Lopez stadiona dobro branili i uspeli da iskoriste jednu od retkih prilika pred protivničkim golom. Dva puta su pretili Urugvajcu Giljermu De Amoresu, sa 50 odsto uspešnosti i to je bilo dovoljno.

Prvi su pripretili gosti, ali je pokušaj Harolda Gomeza iz 10. minuta bio neprecizan. Samo 120 sekundi kasnije, usledio je hladan tuš. Zuluaga je uputio centaršut u kazneni prostor rivala, a Alvaro Melendez se poklonio pred protivničkim golom i glavom pronašao put do mreže Deportiva. Imali su gosti priliku da se ekspresno vrate u meč, ali je udarac Ernana Lesea prozujao tik pored desne stative. Usledila je jaka inicijativa zeleno-belih, koji su oko 30. minuta uspeli da iskreiraju par dobrih situacija. Ipak, pokušaj Anhela Rodrigeza je Čavera uspeo da odbrani, odbrana je u poslednjem trenutku samo minut kasnije izblokirala Tolosu, da bi udarac Andreasa Kolorada otišao tik pored gola Bukaramange.

Igralo se i u nastavku pretežno pred golom domaćina, Leopardi su imali par prilika iz kontri, ali promene rezultata nije bilo. U finišu su Gaston i Anhelo Rodrigez imali par dobrih pokušaja, a najbliži pogotku bio je Ernan Menose, čiji udarac glavom je prošao par centimetara od protivničkog gola u 79. minutu. Na ulasku u poslednjih pet minuta šansa i za Andresa Aroja, ali je golman Bukaramange uspešno intervenisao. Luna je na početku sudijske nadoknade bio blizu postizanja izjednačujućeg pogotka, ali je poput većine svojih saigrača bio neprecizan, pa je Deportivo pretrpeo novi poraz.

KOLUMBIJA, APERTURA - 14. KOLO

Utorak

Čiko Envigado 3:0 (1:0)

/Balanta 41pen, Tapija 69, Moreno 76/

Santa Fe - Onse Kaldas 2:0 (1:0)

/Osorio 39, Moksera 76/

Sreda

Amerika de Kali - Independijente Medeljin 1:2 (0:0)

/Andrade 66 - Reina 48, 90/

Tolima - Junior 0:1 (0:0)

/Gonzalez 63/

Četvrtak

Atletiko Nasional - Jaguares 3:1 (2:1)

/Peralza 19, Duke 24 pen, Rovira 90+3 - Rohas 39 pen/

Deportivo Pasto - Patriotas u toku

Ekidad - Petrolera u toku

Petak

Bukaramanga - Depotivo Kali 1:0 (1:0)

/Melendez 12/

Agilas - Miljonarios 0:0

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Deportivo KaliAtletiko BukaramangaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara