Đorđe Jovanović slavi pogodak sa saigračima (©Star sport)
Đorđe Jovanović slavi pogodak sa saigračima (©Star sport)

Čuka gleda ka Evropi, Radnički desetkovan

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 12:05

Veoma zanimljiv susret na Banovom brdu na otvaranju 27. kola prvenstva Srbije

Prvo, pa muško. Takav je raspored 27. runde Superlige Srbije. Program otvara sudar Čukaričkog i Radničkog na Banovom brdu. Iako Nišlije su daleko od nivoa na kojem su bile tokom poslednjih sezona, nema dileme da je susret belo-crnih i crveno-belih jedan od derbija kola (16.00).

Razlika između dva tima na tabeli je čak 14 bodova, mada prevario bi se svako bi unapred otpisao Radnički. Znaju to sigurno u taboru Brđana, koji u duel ulaze posle poraza na stadionu Rajko Mitić od Crvene zvezde (2:0). Serija nepobedivosti Čukaričkog trajala je od gostovanja Partizanu u Humskoj početkom decembra prošle godine do susreta sa liderom u Ljutice Bogdana prethodnog vikenda. Između dva duela protiv večitih rivala Brđani su u osam mečeva ostvarili sedam pobeda i jednom su igrali nerešeno. Na taj način ekipa Dušana Đorđevića je postala ozbiljan konkurent za plasman u Evropu, posle godinu dana pauze.

Izabrane vesti

16.00: (1,85) Čukarički (3,50) Radnički Niš (4,40)

Tim trenera Đorđevića igra odličan, atraktivan fudbal, bez obzira što je pravi "dečiji vrtić". Istina, pretrpeli su domaći udarac odlaskom prve violine ekipe Veljka Birmančevića, koji je eksplodirao ove sezone taman otkako se kormila latio Đorđević. Interesantno, nova akvizicija švedskog Malmea postigla je 11 pogodaka u ovoj kampanji, odnosno devet golova u prvenstvu i dva u Kupu, dok je prethodno samo u četiri navrata pogodila metu na više od 50 nastupa u dresu Čukaričkog u svim takmičenjima.

U odsustvu Birmančevića pogocima se okrenuo Đorđe Jovanović, koji je ušao u golgetersku seriju.

"Čukarički i Radnički već imaju zavidnu tradiciju interesantnih mečeva. Svaka utakmica protiv Nišlija bila je vrlo zanimljiva. U prvom delu sezone odigrali smo vrlo tvrd meč na Čairu, mreže se nisu tresle, a mogli smo do pobede. Prethodni susret na Banovom brdu bio je izuzetan, slavili smo posle velikog preokreta u Kupu sa 3:2 i tada se plasirali u polufinale. Očekujem pre svega veliku borbu na terenu, a mi smo spremni da započnemo novi pobednički niz", rekao je Dimitrije Kamenović, levi bek Čukaričkog, koji će od leta da zaduži opremu rimskog Lacija.

U međuvremenu, Nišlije na teško gostovanje dolaze u pozitivnom raspoloženju, posle dobre igre i pobede protiv TSC-a minulig vikenda. Radnički je deveti na tabeli sa 37 bodova na svom kontu, dok je ekipa sa Banovog brda četvrtoplasirana sa 51.

"Na Banovo brdo idemo puni samopouzdanja, a vrlo dobro znamo da je pred nama jedno od najtežih gostovanja u ligi. Čukarički je u odličnoj formi, veoma je kvalitetan tim, a posebno dobro igra na domaćem terenu. Oni su brzi, agresivni i čeka nas teška bitka na sredini terena. Bićemo oslabljeni, pošto zbog povreda neće igrati Filip Marković, Dušan Pantelić i Ognjen Đuričin. Ovaj podatak mi je svakako poremetio planove prilikom pripreme meča, tako da ćemo morati da zbijemo redove i korigujemo prvobitnu varijantu oko startne postave", istakao je Vladimir Gaćinović, strateg Radničkog.


tagovi

SuperligaČukaričkiRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara