Maksimović i Savić (©Starsport)
Maksimović i Savić (©Starsport)

Čukarički iz Azerbejdžana gleda ka Finskoj i Sloveniji, treće kolo ozbiljan test za Vošu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 09:28

Brđanima i Novosađanima skraćen spisak potencijalnih rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije

Nekoliko sati pred žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija zakazan za danas u 14 časova, UEFA je po već ustaljenoj praksi, sve povlašćene i nepovlašćene timove rasporedila u podgrupe, čime je i srpskim predstavnicima sužen izbor potencijalnih rivala.

Dvojac nepovlašćenih superligaša na potencijalnom drugom koraku Čukarički i Vojvodina, tako je dobio spisak mogućih protivnika u slučaju da uspešno savladaju prve rivale, odnosno prođu dugo kolo kvalifikacija.

Izabrane vesti

U slučaju da savlada azerbejdžanski Sumgait, Čukarički će u trećem kolu koplja ukrstiti sa boljim iz jednog od duela: Apolon - Žilina, Suduva - Rakov, Hamarbi - Maribor ili Kopenhagen - Torpedo, dok će Vojvodina, ukoliko savlada litvanski Panevežis novu prepreku imati u vidu LASK-a ili pobednikanekog od susreta: Sutjeska - Makabi, CSKA Sofija - Liepaja, Karabag - Ašhod.

Imajući u vidu da su Kopenhagen, Apolon i Suduva timovi koji su prethodnih godina stekli kontinuitet u evropskim kvalifikacijama, jasno je da će pogled i želje Brđana u znatnoj meri biti usmerene ka paru Hamarbi - Maribor, mada jeutisak da četa Dušana Đorđevića ima kvalitet da se nada uspehu u svakom odpotencijalnih epiloga.

Sa druge strane, utisak je daasu Novosađani imali znatno manje sreće, te će izabranici Slavoljuba Đorđevia već na potencijalnom drugom koraku imati ozbiljan test.

Istoveremeno, potencijalne rivale u trećem kolu saznao je i Partizan koji žreb dočekuje kao nosilac.

Podsetimo, klubove prethodno očekuju dvomeči drugog kola kvalifikacija. Prvi dueli zakazani su za aktuelnu nedelju, dok će revaniši biti odigrani sledeće sedmice.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara