Foto: Starsport
Foto: Starsport

Čuki lekcija iz modernog fudbala: Hamarbi brzinom pokidao Brđane na sitne delove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.08.21. | 20:39

Ubeljivim porazom u Švedskoj (5:1) Čukarički eliminisan iz kvaligikacija Lige konferencije

Brz, modernan fudbal na koji defanzivci Čukaričkog nisu imali rešenje, doneo je Hamarbiju ubedljivu i zasluženu pobedu (5:1) dovoljnu da švedski predstavnik nadoknadi dva gola zaostatka iz Beograda, preokrene ukupan rezultat i plasira se u plej-of Lige konferencija.

Visok tempo, presig već na trećini rivala i konstantna ofanziva domaćina nagovestili su od prvog minuta da će odnos snaga u potpunosti biti suprotan onom koji je vladao u susretu u Beogradu kao i da će izabranici Dušana Đorđevića imati veoma težak zadatak da materijalizuju prednost stečenu u prvom susretu (3:1).

Izabrane vesti

Nezaustavljiva krila Hamarbija Amo i Ludvigson, uz podršku ofanzivnih bekova Rodića i Žeazea, u potpunosti su koristili dominantnost u brzini u odnosu na poslednju liniju beogradskog tima, a da će upravo prodornost bočnih igrača biti glavni adut domaćina bilo je jasno većposle nekoliko minuta igre. Niz uvodnih pretnji švedski tim pretočio je u vođstvo več u 12. minutu kada je posle akcije po desnom boku, Amo uposlio Žeazea čiji je udarac prepolovio prednost beogradskog kluba.

Stidljivi gosti, u 23. minutu bojažljivo su odgovorili preko Ndijaea koji se nakon centaršuta Roganovića i uspavane reakcije štoperskog para glavom gađao preko gola, a na novom testu Brđani su se našli već u 26. minutu kada je Selmani sigurnom egzekucijom krunisao brzu akciju po desnoj strani i fenomenalnu asistenciju Ludvigsona.

Bez rešenja za brzu tranziciju rivala, igrači Čukaričkog su u potpunom nokdaunu mogli samo da prate igru inspirisanog rivala i trude se da ga koliko toliko uspore u nezadrživom naletu, međutim Hamarbi je novi put do mreže gostiju pronašao u 44. minutu i tako već u prvom poluvremenu revanša režirao potpuni preokret. Posle centaršuta Fengera sa levog krila štoper Paulsen iskoristio je činjenicu da je ostao pred golom rivala nakon kornera i glavom maritao Petrovića.

Drugo poluvreme doneklo je identičan odnos snaga, međutim odlične intervencije golmana Đorđa Petrovića, sprečile su da Hamarbi stekne ubedljiviju prednost. Neiskorišćene šanse kreirane mahom zahvaljujući hitrom Amou došle su na naplatu u 64. minutu kada je Roganović uputio centaršut sa levog boka, a Ndijae udarcem sa oko 15 metara vratio nadu Beograđanima.

Lopta u mreži Ousteda kao da je ponovo probudila domaćina pa je samo tri minuta kasnije Svedberd pokvario slavlje rivala novim golom. Ponovna prednost Hamarbija u ukupnom rezultatu slomila je Brđane u potpunosti, te je tačku na duel u 72. minutu stavio Selmani drugim pogotkom za konačnih 5:1.

HAMARBI - ČUKARIČKI 5:1 (3:0), prva utakmica 1:3

/Žeaze 12, Selmani 26, Paulsen 44, Svedberg 67, Selmani 72 - Ndiaje 64/

Stadion: Stokholm Arena

Sudija: Denis Higler (Holandija)

Žuti kartoni: Rodić, Andersen (Hamarbi), Tanasijević, Šapić (Čukarički)

Hamarbi (3-4-3): Ousted - Fenger, Paulsen, Fjoluson - Rodić, Andersen, Bojanić, Žeaze - Amo, Selmani, Ludvigson (59 Svedberg)

Čukarički 4-2-3-1): Petrović - Tanasijević, Šapić, Drezgić, Roganović - Kovač, Docić - Janković (59. Kembel), Kajević (53. Čolović), Ndijae - Jovanović


tagovi

Hamarbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara