(©Reuters)
(©Reuters)

Cvajta: Hajdenhajm sprema osvetu Veljkovićevom Verderu za leto 2020. godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 12:37

Prvi mečevi 9. kola nemačke Cvajte na programu su u petak od 18.30 časova

Neprijatnosti navijača Verdera u poslednja dva kola moraju da se prekinu. Posle dva uzastopna poraza tim iz Bremena će probati da se vrati na put pobednika u petak od 18.30 časova, kada će ugostiti Hajdenhajm.

Tim našeg Miloša Veljkovića poprilično je deklasiran u Drezdenu prošlog vikenda. Doskorašnji trećeligaš Dinamo ga je savladao sa 3:0 i tako je ogolio sve probleme koje ima tim Markusa Anfanga.

Izabrane vesti

18.30: (2,15) Verder (3,45) Hajdenhajm (3,35)

Da put ka povratku u Bundesligu posle samo jedne sezone ipak neće da bude tako lak, prethodno je nagovestio meč sa Hamburgerom. Jedan od najvećih konkurenata za neku od prve dve pozicije, koje vode direktno u elitu, slavio je u Bremenu sa 2:0.

Imao je Anfang dobre vesti pred meč sa Hajdenhajmom, u tim se vraća Feliks Agu. Ovaj 22-godišnji levi bek jedan je od najvažnijih igrača u defanzivnoj liniji Verdera, ali je propustio poslednja četiri meča zbog povrede.

Feliks nije bio tako dugo odsutan, bio je dobar na poslednjem treningu, tako da je opcija za startnu postavu“, rekao je Anfang.

On je dodao da se Leonardo Bitenkort još nije dovoljno oporavio i da je veća šansa da će preskočiti još i ovo kolo. Takođe, u konkurenciji od ranije nisu ni Umer Toprak, Kristijan Gros i Nik Votemede. Što se tiče Veljkovića, on je odigrao svih 90 minuta protiv Dinama, a očekuje se da bude starter i u petak.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Verder i Hajdenhajm su prošle godine u julu odigrali dva meča u plej-autu Bundeslige. Oba su završena bez pobednika, u Bremenu je bilo 0:0, pa je Verder kao gost remijem sa 2:2 sačuvao status bundesligaša. Ispostavilo se, samo na jednu sezonu, pa sada prvi put u istoriji igra u istom rangu sa Hajdenhajmom. Gosti su trenutno u seriji od tri uzastopne pobede i sigurno da su motivisani da se osvete Verderu za poraz prošlog leta.

U isto vreme kada na programu bude taj meč, na teren će izaći Aue i Hamburger. Za taj susret su bukmejkeri Mozzarta spremili promo kvotu, 1,65 na trijumf gostujućeg tima.

18.30: (5,10) Aue (4,00) Hamburger (1,65)

Ovo je Hamburgeru četvrta sezona u Cvajti, sve tri prethodne je završavao na četvrtoj poziciji. Štuca mnogo i ove sezone, posle osam kola je tek sedmi na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Zabeležio je čak tri remija u poslednjih pet kola, ne znači mu previše što je za čitav dosadašnji šampionat doživeo samo jedan poraz.

Ovog petka nema pravo na grešku, ide na noge najslabijem timu Cvajte. Reč je o jedinoj ekipi koja još nema nijednu pobedu, osvojila je samo tri poena, sa gol-razlikom 5:15. Trenutno traje serija od pet uzastopnih poraza, jedino što hrabri navijače Auea je to što su njihovi ljubimci dali golove na poslednja dva meča. Protiv Regensburga su u prošlom kolu imali bod u šaci sve do 90. minuta, kada je Andreas Nilsen Albers doneo svom timu pobedu sa 3:2.

Aue i Hamburger su se sastali poslednji put u februaru ove godine, kada su odigrali 3:3.


tagovi

CvajtaVerderHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara