Fudbaleri Makabi Haife (©Reuters)
Fudbaleri Makabi Haife (©Reuters)

Da li će Makabijev život posle Bahara biti jednako trofejan?

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 15:04

Priliku da osvoji prvi pehar sa novim trenerom tim iz Haife ima ove subote od 19.30 časova, kada će protiv Bejtara iz Jerusalima da odigra Superkup Izraela

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar poslednjih meseci je glavna sportska ličnost u Izraelu. Čak i po njegovom dolasku u Beograd, izraelski mediji ga prate u korak. Jednostavno, brojnim trofejima je stekao ugled, postao je jedan od retkih stratega koji su došli iz izraelskog prvenstva do Evrope i sada je sportski heroj. Međutim, šta je sa Makabijem iz Haife, klubom koji je ostao iza Bahara? Prvak Izraela malo je pao u drugi plan, kao na ulici ostavljeno štene. Priliku da se vrati na naslovne strane Makabi ima ove subote od 19.30 časova, kada će odigrati Superkup Izraela protiv Bejtara iz Jerusalima.

Makabi je prvak, Bejtar igra Superkup kao osvajač Kupa Izraela. Timu iz Haife ovo je već treća takmičarska utakmica u sezoni, dok je Bejtaru prva.

Izabrane vesti

Odigrao je Makabi dva meča u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a oni su mu poslužili idealno za zagrevanje. Prvak Malte Hamrun nije bio konkurentan rival, Izraelci su ga savladali sa po 4:0 i 2:1. U prvi plan je na tim mečevima iskočio centarfor reprezentacije Haitija Francdi Pjero, sa tri gola ukupno.

Prošle sezone nije bio preterano raspucan. Pet golova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa nijedan u grupnoj fazi. U prvenstvu devet pogodaka na 35 mečeva, u kupu nijedan na četiri utakmice.

19.30: (1,42) Makabi Haifa (4,30) Bejtar Jerusalim (7,00)

Ipak, novi trener Makabija Mesi Dego mu veruje, a možda se ove sezone Pjero raspuca.

Doduše, doveo je Makabi još jednog centarfora. Erik Šuranov, mladi reprezentativac Nemačke, stigao je za 1.000.000 evra iz Nirnberga. Verovatno će, kada se bude potpuno uigrao, imati prednost u odnosu na Pjeroa, ili će u najmanju ruku da igraju zajedno u napadu.

Nije to jedino atraktivno pojačanje Makabija ovog leta. Iz Specije je došao Suf Podgoreanu za 500.000, kao slobodan igrač stigao je jedan od najboljih fudbalera Anderlehta Lior Refaelov, a novajlije su i Pjer Kornud (Ovijedo), Maor Kandil (Makabi Tel Aviv) i Itamar Nitzan (Makabi Netanja).

S druge strane, Bejtar se pojačao baš iz Haife. Angažovao je Timotija Muzija za 50.000 evra, a za Grigorija Morozova je platio 450.000. Došlo je još nekoliko igrača iz domaćeg šampionata bez obeštećenja.

Prošle sezone su se Makabi i Beitar sastali dva puta, u prvenstvu, a oba susreta su pripala timu iz Haife. Sa po 4:1 i 2:1. Zapravo, u direktnim okršajima Makabi je u seriji od sedam uzastopnih trijumfa.

Prošle sezone je Makabi iz Haife, takođe kao šampion, igrao Superkup Izraela, ali je tada izgubio od Hapoel Ber Ševe sa 2:1. Godinu dana pre toga je osvojio taj trofej.

SUPERKUP IZRAELA

Subota

19.30: (1,42) Makabi Haifa (4,30) Bejtar Jerusalim (7,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Makabi HaifaBeitar JerusalimIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara