Dijego Čolo Simeone (©Reuters)
Dijego Čolo Simeone (©Reuters)

Da li je Atletiko u krizi?

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.21. | 11:13

Dva remija u poslednja tri kola Primere upalila alarm na Vanda Metropolitanu. Real je sve bliži. Domaćin bez sedmorice igrača protiv Levantea. Jago Aspas ne igra u Valensiji. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Reala u Valjadolidu – 1,72

Atletiko je pre nekoliko nedelja bio viđen na španskom tronu posle sedam godina posta. Prednost u odnosu na konkurente je bila velika, ali izabranici trenera Dijega Čola Simeoena kao da su u maloj krizi. Dva puta su remizirali u poslednja tri kola, protv Selte (2:2) na Vanda Metropolitanu i u Valensiji protiv Levante (1:1) u odloženom meču drugog kola pre tri dana. Alarm je upaljen. Real ima samo šest bodova zaostatka, uz meč više, a ni Barselona i Sevilja nisu daleko od lidera.

Pred prvi meč osmine finala Lige šampiona u utorak kada u Madrid stiže Čelsi, Jorgandžije očekuju meč 24. kola Primere pritiv Levante. Posle tri dana opet će ova dva tima da ukrste koplja, ovaj put u prestonici Španije. Tri boda su neophodna pred ključni deo sezone kako u Španiji tako i u Evropi.

Izabrane vesti

Simeone za duel sa timom iz Valensije ima velikih problema kako da sastavi tim. Ne može da računa na suspendovane Stefana Savića i Saula Nigeza. Englez Kirijan Tripije je i dalje pod kaznom od strane UEFA. Pojačanje iz Liona Musa Dembele i Ektor Erera i dalje su van tima zbog virusa korona. Povređeni su Belgijanac Janik Karasko i Hrvat Šime Vrsaljko.

Prvom strelcu Primere Lusu Suarezu (16 golova) opet će partner u šppcu da bude Anhel Korea. Mladi Portugalac Žoao Feliks je u konkurenciji za tim, ali će meč da počne s klupe i verovatno ga Simeone čuva za meč sa Čelsijem u utorak. Kod Levantea, u tim se vraća Crnogorac Vukčević. Van storja zbog povreda su Nemanja Radoja, Kampanja i Melero.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATLETIKO DA OSVOJI TITULU U PRIMERI JE 1,35.

Madriđani su najboji domaćin u ligi. Na 11 utakmica imaju čak devet pobeda i samo dva remija. Samo su Viljareal i Selta uspeli da ostanu neporaženi na Vanda Metroplitanu ove sezone. Levante ima dve pobede na gostovanjima. Ekipa iz Valensije igra iznad očekivanja i ne bi trebalo da brine oko opstanka. Poslednjih sedam mečeva Levante nije pobedio Atletiko (pet poraza i dva remija).

Selta je imala malu krizu koja se poklopila sa povredom Jaga Aspasa. Čim se iskusni napadač vratio u tim iz Viga, četa argentinskog trenera Eduarda Ćaća Kudeta igra bolje i ne mora da brine oko opstanka u Primeri.

Ekipa iz Galicije gostuje Valensiji na Mestalji (18.30) bez duše tima Aspasa. Nije obnovio povredu već pauzira zbog žutih kartona. U napadu će društvo Nolitu da pravi raspucani Santi Mina, nekadašnji fudbaler Slepih miševa. U prvom delu šampionata, Selta je dobila sa 3:1.

Meč 24. kola Primere, Atletiko Madrid – Levante (16.15), kao i preostale tri utakmice današnjeg programa u elitnoj ligi Španije, Elče - Eibar (14.00), Valensija – Selta (18.30) i Valjadolid – Real Madrid (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Atletiko MadridPrimeraLevanteValensijaSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara