Fudbaleri Gvadalahare (©Reuters)
Fudbaleri Gvadalahare (©Reuters)

Da li je treća sreća za meksički Atletik Bilbao?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 23:18

Klausura: Čivas Gvadalahara počela novi šampionat sa dva remija. Noćas gostuje Atletiku u San Luisu

Ono što je u Španiji Atletik Bilbao, to je u Meksiku Čivas Gvadalahara, klub za koji igraju isključivo domaći fudbaleri. Uz Ameriku iz Meksiko Sitija, to je najpopularniji klub u zemlji, osvajač 12 titula. Zlatne godine crveno-belih bile su šezdesetih godina prošlog veka kada je osvojeno šest kruna nacionalnih šampiona u ovoj zemlji Centralne Amerike.

Novu Klausuru, Gvadalahara je počela sa dva remija, i to oba identičniim rezultatom – 1:1 sa Pueblom na svom terenu i Tolikom u gostima. U petak (04.00) meksički velikan gostuje Atletiku na stadionu Alfonso Lastras u San Luisu u prvom meču trećeg kola. Domaći tim nije osvojio ni bod u prva dva kola Klausure (porazi od Leona sa 1:0 i Amerike sa 2:1).

Izabrane vesti

Na klupi Čivasa ostao je Viktor Manuel Vučetić (očigledno vuče neke korene sa ovih prostora), poznati meksički stručnjak koji je vodio veliki broj klubova u zemlji. On je od avgusta prošle godine na kormilu Čivasa. Prošle sezone, tim iz Gvadalahare je zaustavljen u polufunalu plej-ofa Aperture kada je Leon, kasnije i šampion, bio bolji posle 180 minuta. U prvom meču je bilo 1:0 za Leon, dok je u Gvadalahari bilo bez pobednika - 1:1.

U prva dva kola strelci za velikana bili su kapiten Hesus Molina i Migel Ponse. Domaćin je prošle sezone bio najgori tim u Aperturi. Sakupio je samo11 bodova na 17 utakmica. U seriji je od pet poraza, odnosno ima samo jedan trijumf u prethodnih 10 mečeva.

Za goste iz Gvadalahare neće igrati povređeni napadač Hose Masijas. Prema proceni specijalizovanog portala Transfermarkt najvredniji igrač Čivasa su napadači Ernesto Aleksis Vega i Urijel Antuna, procenjeni na 4.500.000 evra.

Proteklog leta, Čivas je pobedio Atletiko San Luis u Aperturi sa 2:1 golovima Brizuele i Kalderona. San Luis nije pobedio tim iz Gvadalahare skoro 10 godina, još od 28. avgusta 2011. godine. Posle toga ova dva kluba su odigrala sedam utakmica, a Čivas ima četiri pobede, dok su tri meča završena nerešenim ishodom.

Podsetimo, prošle godine u Aperturi najbolji je bio Leon. Klausura se igra po jednokružnom sistemu kao i prvi deo šampionata. Igraće se 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju takmičenje u plej-ofu, odnosno za 17 dana biće rešeno pitanje šampiona. Revanš finala doigravanja planiran je za 30. maj.


tagovi

Meksiko 1MeksikoČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara