Valter Bou (©Reuters)
Valter Bou (©Reuters)

Da li se pozamašan niz Atletiko Gojaniensea prekida u južnom delu Buenos Ajresa?

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.04.22. | 23:05

Defensa i Hustisija dočekuje Zmajeve u sklopu 2. kola Grupe F Kopa Sudamerikane

Sa sedam pobeda u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima Defensa i Hustisija se noćas (02.30) vraća na međunarodnu scenu. U sklopu drugog kola grupne faze Kopa Sudamerikane suočiće se sa Atletiko Gojanienseom, brazilskim timom koji iza sebe takođe ima pozamašan niz od 12 utakmica bez poraza. Susret će se održati na stadionu Norberto Tito Tomagelo u Florensio Vareli, jednom od južnih krajeva Buenos Ajresa. Akteri se nalaze u Grupi F, u kojoj su još Antofagasta iz Čilea i LDU iz Ekvadora.

Taljeres, koji se takmiči u Kopa Libertadores, najeminentnijem klupskom takmičenju na tlu Južne Amerike, bio je prethodnog vikenda poslednja žrtva Defensa i Hustisiji. Uprkos tome što je igrao na svom terenu u Kordobi, nemilosrdno je poražen u subotu 9. aprila, u meču devetog kola argentinskog Liga kupa. Ipak, kako bi rezultat od 5:1 mogao da sugeriše, to ipak nije bio spektakularan nastup gostiju, već pre svega savršena ofanzivna preciznost.

Izabrane vesti

Defensa i Hustisija, koja je imala loptu 43% vremena u svom posedu, stvorila je sedam prilika za šut. Šest hitaca išlo je direktno u okvir gola, od kojih je čak pet završilo iza leđa Huida Erere. Rotondi je na dodavanje Merentijela posle samo četiri minuta doveo Jastrebove u vođstvo. Fernandes je u 40. minutu duplirao prednost. U drugom delu meča, posle šest minuta igre Merentijel je postigao pogodak za 3:0, Fernandez je ponovo pogodio u 67. minutu, a peti pogodak za goste dao je Alanis u 74. minutu. Santos je u 88. postigao počasni pogodak za Taljeres.

02.30: (1,92) Defensa i Hustisija (3,30) Atletiko Gojaniense (3,90)

Dostigavši 17 bodova iz pet pobeda, dva remija i dva poraza, Defensa i Hustisija je sa istim brojem bodova kao i Union iz Santa Fea zadržala treće mesto u Grupi A. Četiri boda ispod lidera Rasinga, dva od drugoplasiranog River Plejta i bod iznad Njuels Old Bojsa, koji zauzimaju peto mesto i prva su ekipa van zone kvalifikacija za četvrtfinale. U Kopa Sudamerikani, takođe kao gost, Defensa je u prvom kolu grupne faze pobedila Antofagastu rezultatom 3:1.

Proteklog vikenda, Atletiko Gojaniense je na debiju u novoj sezoni brazilske Serije A bio veoma blizu pobede nad Flamengom, nacionalnim vicešampionomu minuloj kampanji. U subotu 9. aprila u Gojaniji je bilo nerešeno 1:1 protiv kluba iz Rio de Žaneira. Zmajevi su poveli u 75. minutu golom Velingtona Rata koji je na trenutak dao utisak da domaći tim može da zadrži sva tri boda. Međutim, u 85. je odbrana popustila, a Bruno Enrike je doneo izjednačenje Mengaosima.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Flamengo, koji je imao loptu u svom posedu više 55% vremena, napravio je i više šansi, međutim, stopa šuta ka golu protivnika bila je izjednačena, sa po tri na obe strane. Na ovaj način Zmajevi su došli do 12 utakmica bez poraza u seriji koja je počela još 24. februara, imaju osam pobeda i četiri remija.

To uključuje osvajanje šampionata Gojano i uzbudljiv debi u Kopa Sudamerikani, gde je na svom terenu Atletiko ostvario ubedljivu pobedu od 4:0 nad nekadašnjim osvajačem ovog takmičenja ekvadorskim LDU Kitom. Rezultat je kompatibilan sa njegovom ogromnom superiornošću u igri. Pošto je više od 60 odsto vremena imao loptu pod svojom kontrolom, Zmajevi su razvili i duplo više prilika za postizanje gola, a krajnji rezultat više nego jasno potvrđuje nadmoć u tom meču.

Defensa i Hustisija, osvajač ovog takmičenja 2020, danas je pod komandom Argentinca Sebastijana Bekasesea i obično zauzima agresivan stav kada igra na svom stadionu Norberto Tomagelo. Fokusirajući se na napadačku igru, Defensa uglavnom koristi prostor po bokovima, za infiltraciju svojih ofanzivnih krilnih igrača. Za noćašnji sukob sa Atletiko Gojanienseom, najverovatnije će usvojiti isti ofanzivnu taktiku.

Sa druge strane, Atletiko Gojaniense Umberta Louzera će najverovatnije spustiti linije na svojoj polovini i pokušati da se brani, prvenstveno fokusirajući se na napade sa krila, stavljajući u drugi plan kontre, koje se takođe kao i kod protivnika, oslanjaju na bok.

KOPA SUDAMERIKANA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

00.15: Montevideo Vonderers - Metropolitanos

02.30: Lanus - Barselona

GRUPA B

Četvrtak

00.15: Melgar - River Plejt Montevideo

00.15: Rasing - Kujaba

GRUPA C

Četvrtak

00.15: Santos - Universidad Katolika Kito

Petak

00.15: Union La Kalera - Banfild

GRUPA D

Četvrtak

02.30: Horhe Vilsterman - Ajakučo

Petak

00.15: Sao Paulo - Everton Vinja del Mar

GRUPA E

Petak

02.30: Independijente Medeljin - Nueve du Oktubre

02.30: Internasional - Guairenja

GRUPA F

Sreda

02.30: (1,92) Defensa i Hustisija (3,30) Atletiko Gojaniense (3,90)

02.30: (1,37) LDU Kito (4,40) Antofagasta (8,00)

GRUPA G

Sreda

00.15: (4,10) Deportivo La Guaira (3,35) Seara (1,85)

02.30: (1,28) Independijente (4,80) General Kabaljero (11,0)

GRUPA H

Sreda

00.15: (3,80) Orijente Petrolero (3,05) Union (2,05)

Četvrtak

02.30: Junior - Fluminense

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaDefensa i HustisijaAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara