Ilustracija (©FSS.rs)
Ilustracija (©FSS.rs)

Dame spremne za start Lige nacija sa Ukrajinom u gostima

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 09:37

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije gostuje ovog petka u Gdanjsku u 1. kolu Grupe 3 divizije B

Ženska reprezentacija Srbije u petak započinje učešće u najmlađem takmičenju UEFA – Ligi nacija. Prvi rival u sklopu Grupe 3 B divizije je Ukrajina na neutralnom terenu u Poljskoj, u Gdanjsku (15.00, RTS 2). Četiri dana kasnije, 26. septembra, izabranice selektora Dragiše Zečevića očekuje drugi susret protiv Grčke, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Pored Srbije, Ukrajine i Grčke, u grupi se nalazi i Poljska. Srbija 27. oktobra gostuje Poljskoj, 31. oktobra sledi revanš u Srbiji, 1. decembra naše devojke odlaze u goste Grčkoj, a 5. decembra dočekuju Ukrajinu. Pobednik grupe plasiraće se u A diviziju, a poslednjeplasirane selekcije sele se u niži rang za sledeći ciklus. Ujedno, trećeplasirani iz A divizija igraće baraž sa drugoplasiranim iz B divizije, kao u trećeplasirani iz B, sa drugoplasiranim iz C divizije.

Izabrane vesti

Nacionalni servis će direktno da prenosi utakmicu protiv Ukrajine.

"Devojkama mnogo znači odluka da RTS prenosi naše utakmice. Njihove reakcije su bile fenomenalne kada su saznale tu informaciju. Velika zahvalnost Radio televiziji Srbije i svim ljudima koji su napravili taj dogovor i učestvovali u tome. Ovo je veliki korak napred za ženski fudbal u Srbiji", rekao je selektor Dragiša Zečević.

15.00: (3,05) Ukrajina (3,25) Srbija (2,25)

Kormilar nacionalnog tima uverava da se devojke spremne za izazove u Ligi nacija.

"Ono što je najvažnije jeste da su devojke zdrave. Protivnika smo dobro izanalizirali, nedoumice su otklonjene. Znamo da su promenili trenera i sistem igre, ali smo na sve spremni. Borbena su i čvrsta ekipa, ali generalno je najbitnije je da primenimo naše principe u igri i da devojke na terenu prepoznaju sve stvari na koje smo im ukazivali u tokom pripreme ove utakmice. Očekujemo dobru igru i, kao i do sada, idemo na pobedu. Devojke su izuzetno motivisane i imaju veliku želju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj", završio je Zečević.

Impresije o startu Lige nacija iznela je Sara Cetinja, golmanka reprezentacije Srbije i milanskog Intera.

"Spremne smo za izazov. Takmičenje je javnosti poznato, jer muškarci igraju već nekoliko godina. Spremno dočekujemo ovu utakmicu, kvalitetno smo odradile pripreme u Staroj Pazovi i ovde u Gdanjsku. Nadamo se dobrom startu. Upoznati smo sa kvalitetima Ukrajine, očekujemo tvrdu, takmičarsku utakmicu. Imali su dosta promena u stručnom i igračkom kadru", kazala je Cetinja.

Sara je minulog vikenda debitovala za Inter i već na startu sačuvala mrežu u pobedi protiv Sampdorije (0:2).

"Debitovala sam na najbolji mogući način, bez primljenog gola, i veoma sam srećna zbog toga", poručila je čuvarka mreže Srbije.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA - 1. KOLO

Petak

15.00: (3,05) Ukrajina (3,25) Srbija (2,25)

19.00: (10,0) Grčka (5,50) Poljska (1,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbiježenski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara