Pedri (©Reuters)
Pedri (©Reuters)

Dečko od 1.000.000.000 evra - Pedri: Otkupna klauzula dokaz koliko se klub kladi na tebe

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 18:10

“Ali više brinem o projektu Barselone, nego o tome da li ta stavka stoji u ugovoru“, kaže supertalentovani vezista

Pre dva dana najavljeno, juče potpisano, danas sve sumirano u vidu konferencije za novinare. Pedri će verovatno paraf koji je u četvrtak stavio na novi ugovor s Barselonom pamtiti dok je živ, s obzirom da je postao prvi igrač katalonskog velikana s otkupnom klauzulom od MILIJARDU evra!

Nikada ranije jedan fudbaler Barselone nije bio počašćen takvom stavkom u ugovoru, a najbliži istoj bio je Antoan Grizman s 800.000.000 evra na ime fiksnog obeštećenja. Dečko od 1.000.000.000 evra danas je izašao pred novinare i govorio o snovima koje je ostvario potpisivanjem ugovora do juna 2026. godine, ali i klauzuli koja je poslednjih dana bila prva sportska tema španske javnosti.

Izabrane vesti

“Otkupna klauzula pokazuje koliko se klub kladi na tebe. Ali, više me interesuje Barselonin projekat, nego stavka u ugovoru“, poručio je supertalentovani vezista.

O odluci da ostane u Barseloni, uprkos teškim vremenima i posebnom zadatku roditelja...

“Mladi ljudi ovog tima imaju mnogo kvaliteta i spremni su da zavladaju svetom. Gledajući i sve iskusne igrače koje imamo u timu, možemo da budemo jako dobri. Svestan sam onoga što sam postigao i sve to doživljavam kao nešto prirodno. Moji roditelji su spremni da u svakom trenutku reaguju i spuste me na zemlju ako slučajno poletim“.

U dahu je nastavio...

“Ovo je jako lep dan, osećam se kao da sam ovde godinama. Istina je da su vremena teška, ali ovo je najbolji klub na svetu, podići će se iz sadašnje situacije i napraviće mnogo toga dobro. Biti u klubu koji te inspiriše da pobeđuješ stalno, to je mnogo lepo. Sada bih želeo da preuzmem odgovornost i pokažem sve što mogu na terenu. Takođe, želeo bih da iskoristim priliku da pošaljem poruku podrške svim ljudima na Kanarskim ostrvima, oni su ti koji prolaze kroz zaista teška vremena (Pedri je sa egzotičnog ostrva, koje se oporavlja od posledica snažne erupcije vulkana prim. aut). Probaćemo da pomognemo kako god možemo da se što pre oporave“.

Pedri se nedavno našao na listi od 30 kandidata za Zlatnu loptu, ali ako njega pitate on nema dilemu ko zaslužuje da bude proglašen najboljim na svetu.

“Da se ja pitam, dao bih je Lionelu Mesiju“.

Prvi čovek kluba Đoan Laporta takođe je prokomentarisao činjenicu da je Pedri igrač s klauzulom od milijardu evra.

“Želimo da ostane u klubu do kraja karijere. To je njegova vrednost i zato smo stavili ovu stavku u ugovor, mada Pedro će pokazati da vredi i više. Želim da se penzioniše kao igrač Barselone. On ima magični štapić u rukama. Možda će jednog dana da se priča o njemu kao o Ćaviju, Inijesti, Mesiju, koji su dali ono najbolje za klub“.



tagovi

PedriBarselonaotkupna klauzula

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara