Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Defensa i Hustisija pred nemogućom misijom, LDU Kito ima tri gola "fore" za finale

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.10.23. | 22:46

Fortaleza noćas dobija rivala u finalu Kopa Sudamerikane

Izuzetno težak, gotovo nemoguć posao je pred Defensom i Hustisijom za noćašnji revanš susret polufinala Kopa Sudamerikane protiv ekvadorskog LDU Kita. Utakmica koja će odrediti drugog finalistu kontinentalnog takmičenja pored Fortaleze, koja je sinoć savladala Korintijans, na programu je noćas sa početkom od 23.55 po srednjoevropskom vremenu i odigraće se na stadionu Nestor Dijaz Perez, poznatijem kao La Fortalesa, inače domu Lanusa. Razlog za izmeštanja lokacije odigravanja iz Florensio Varele u obližnji Lanus je taj što stadion Norberto Tito Tamageljo, na kojem su Jastrebovi nastupali u prethodnim rundama, ne zadovoljava kriterijume CONMEBOL za ovu fazu takmičenja.

U prvom meču Ekvadorci su slavili sa 3:0, tako da će u slučaju nove pobede, remija ili čak poraza sa dva gola razlike, moći da računaju na još jedno kontinentalno finale, prvo posle 14 godina. S druge strane, Defensa koja takođe u vitrinama poseduje pehar namenjen osvajaču ovog takmičenja iz 2021. dodine, da bi preokrenula situaciju u svoju korist moraće da trijumfuje sa barem četiri gola, dok bi eventualan uspeh sa razlikom od tri pogotka odveo sudar ka penal završnici.

Izabrane vesti

Po mišljenu mnogih, duel je praktično definisan. Malo je verovatno da će Defensa i Hustisija uspeti da preokrene situaciju. Međutim, nema sumnje da će na sve dozvoljene načine to i pokušati, što znači da će od trenutka kada se lopta zakotrlja biti izuzetno ofanzivno nastrojena. Opet, ekvadorski tim, koji je pokazao efikasnost u prethodnim fazama, ima mogućnost da čak i sa određenim porazom dođe do finala.

Sastav Defense za meč u subotu, 30. septembra, protiv Arsenala iz Sarandija u sedmom kolu Liga kupa Argentine, bio je pokazatelj da je klub očito bacio peškir u Kopa Sudamerikani. U domaćem takmičenju koje bi mu omogućilo oporavak i donekle spas sezone, a koje je treneru Huliju Vakariju ponudio priliku, ako to želi da izvede potpuno rezervni tim kako bi sačuvao glavne igrače za revanš duel polufinala, on je sa lakoćom odbacio tu mogućnost.

Iz tima koji je krenuo u susret sa LDU Kitom, u Ekvadoru, sedmorica igrača su bila u formaciji koja je započela okršaj protiv Arsenala. Pored toga sto nije sačuvao svoje adute, Vikari je i izgubio utakmicu minimalnim rezultatom. Veoma loš rezultat s obzirom na mnogo veći obim igre svog tima, koji je, uprkos tome što je imao loptu u posedu više od 60% vremena, i duplo više prilika za šut.

23.55: (1,85) Defensa i Hustisija (3,50) LDU Kito (4,40)

Duel je odlučen penalom koji je izveo Huan Sehas u osmom minutu nadoknade prvog poluvremena. Bio je to treći uzastopni poraz Defense. Ukratko, kofa hladne vode za njene navijače, koji ovde više ne polažu velike nade u uspeh svog tima. Ipak, sa devet bodova iz dve pobede, tri remija i dva poraza, Jastrebovi trenutno zauzimaju peto mesto u Grupi B Liga kupa, tri boda manje od lidera Rasinga. Poslednje mesto koje vodi u drugu fazu i daje šansu za nastavak borbe za titulu udaljeno je jedan vod.

U poslednjih pet utakmica Defensa i Hustisija je zabeležila dve pobede i tri poraza, savladavši Tigre i Boku Juniors, pored poraza od Arsenala, LDU-a i Sentral Kordobe. Na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima, kada je ekipa Defense bila domaćin, zabeležila je sedam pobeda i tri remija, bez poraza.

Na drugoj strani je LDU Kito, koji je prethodnog vikenda mogao da računa na saradnju Lige Pro, elitne divizije ekvadorskog prvenstva, u pripremama za polufinalni susret. Blankosi su skinuti sa dnevnog reda za osmo kolo Druge faze turnira. Dakle, Luis Zubeldija i njegovi izabranici mogli su da računaju na slobodnu nedelju za trening i oporavak u cilju da ostvare što bolji rezultat u revanš utakmici na argentinskom tlu.

U prvoj utakmici, u kojoj je mogao da računa na visinu ekvadorske prestonice, LDU je pokazao veliku nadmoć. Kontrolisao je utakmicu više od 60% vremena, izgradio mnogo veći broj šansi koje su se završavale šutevima i prednjačio je po statistici uspešnih pokušaja u okvir protivničkog gola. Peruanski napadač, veteran Paolo Gerero postigao je prva dva gola u 17. i 42. minutu prvog dela. U oba navrata imao je asistencije Kinonjesa. U drugom poluvremenu, u kojem su igrali znatno sporijim tempom, LDU Kito je jedinim uspešnim udarcem postigao treći gol. U 88. minutu, Piovi je, zahvaljujući mlakom odbrambenom stavu Defensinih igrača, jakim i preciznom udarcem sa dvadesetak metara, stavio tačku na agoniju argentinskog predstavnika.

Na proteklih pet utakmica Blankosi su zabeležili učinak od tri pobede, remija i poraza, pobedivši Gvajakil Siti, Orense i Defensu, pored remija sa Sao Paulom i neuspeha sa Barselonom iz Gvajakila. Igrajući kao gost, LDU je zabeležio tri pobede, pet remija i samo dva poraza u prethodnih deset odigranih utakmica na strani.

Iako je Defensa i Hustisija akumulirala tri uzastopna poraza u poslednjih nedelju dana, vredi istaći da je sve duele odigrala na gostujućem terenu, dok se u suprotnoj situaciji tim iz Florensio Varele može pohvaliti zavidnim nizom bez poraza. Na čak 18 vezanih mečeva na svim frontovima Jasterbovi ne znaju za neuspeh kod kuće. S druge strane, posle ubedljive pobede i povelike zalihe u prvom meču, LDU ima nekoliko opcija i mogućnosti pred sobom, ali sa istom računicom, a to je novo finale Kopa Sudamerikane.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Fortaleza - Korintijans 2:0 (0:0), prvi meč 1:1

/Jago Pikaču 49, Tinga 55/

23.55: (1,85) Defensa i Hustisija (3,50) LDU Kito (4,40), prvi meč 0:3

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaDefensa i HustisijaLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara