Igrači Defense u Hustisije (©AFP)
Igrači Defense u Hustisije (©AFP)

Defensa i Hustisija u Kupu leči rane iz Sudamerikane

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.10.23. | 23:03

Jastrebovi favoriti protiv ekipe Čako For Ever za plasman u polufinale

U jednom od četvrtfinalnih okršaja Kupa Argentine noćas (02.10) se na stadionu 15. april u Santa Feu sastaju dugogodišnji drugoligaš Čako For Ever i jedan od najprogresivnijih južnoameričkih klubova 21. veka, Defensa i Hustisija. Albinegro ulazi u ovaj meč sa nizom od četiri utakmice bez poraza, dok je El Halkon nedavnom pobedom prekinuo niz od tri poraza i neporažen je u dva prethodna meča.

Odluka ko će se plasirati u polufinale ovog takmičenja biće doneta u jednom sukobu. Turnir se definiše u pojedinačnim utakmicama i u slučaju nerešenog rezultata u regularnom vremenu, odluka će biti doneta izvođenjem jedanaesteraca. Bolji iz ovog duela u polufinalu će se suočiti sa San Lorencom, koji je prethodne noći minimalnim rezultatom savladao San Martin iz San Huana.

Izabrane vesti

Čako For Ever je tim iz druge nacionalne divizije i njegov put u ovom izdanju Kupa Argentine imao je za protivnike klubove iz Prve nacionalne divizije, što znači da je u prve dve faze morao da prođe kroz okršaje sa timovima koji danas čine elitu argentinskog fudbala .U prvoj rundi eliminisali su Sarmijento iz Hunina, predstavljajući sjajan defanzivni učinak u regularnom toku utakmice, koja je završena nerešenim ishodom bez postignutih golova. Kasnije, ekipa iz Resistensije prošla je u narednu rundu posle boljeg izvođenja penala. I drugoj fazi su takođe uspeli da prođu sa netaknutom odbranom, protiv Rosario Sentrala, kojeg su savladali minimalnim rezultatom i golom Džonatana Delarose u 88. minutu. U trećoj fazi, suočili su se sa klubom Vila Mitre, jednim od četiri niželigaša koja su dospela do osmine finala, kojeg su takođe savladali posle boljeg izvođenja penala.

02.10: (6,75) Čako For Ever (3,50) Defensa i Hustisija (1,55)

Uprkos tome što je neporažen u poslednje četiri utakmice, Čako nema baš dobru kampanju u Primeri B Nasional, drugoj diviziji argentinskog fudbala. Posle 33 odigrana kola, nalaze se na 13. mestu grupe A sa 37 osvojenih bodova iz deset pobeda i sedam remija, uz 16 pretrpljenih poraza. Njihov poslednji zvaničan nastup bio je pred domaćom publikom na stadionu Huan Alberto Garsija, gde su podelili bodove sa Deportivo Madrinom usled nerešenog ishoda bez postignutih golova. Dve ekipe su imale sličan broj šansi i udaraca ka golu rivala, kao i identičan posed lopte. Dakle, remi je bio rezultat u skladu sa prikazanim performansama sa obe strane.

Defensa i Hustisija će biti još jedan od rivala iz elitnog ranga, a Jastrebovi iz Florensio Varele su se u prethodnim fazama susreli samo sa timovima nižeg ranga. U prvoj utakmici suočili su se sa Ituzaingom i pošto su vodili sa 2:0 do 11. minuta prvog poluvremena, dozvolili su da se protivnički tim konsoliduje, te je konačan rezultat bio 3:2, što je predstavljalo određene rizike. U sledećoj fazi, pobedili su SCR Espanjol sa samo1:0 i stigli do četvrtfinala prošavši Estudijantes Rio Kvarto iz argentinske druge lige, posle nerešenog rezultata bez golova u 90 minuta i pobede na penale.

Defensa je trenutno trećeplasirana na tabeli Grupe B Kupa profesionalne lige, iliti Liga kupa, sa 12 osvojenih bodova, jednim manje od lidera, Sentral Kordobe. Tim je donedavno svoje napore delio sa učešćem u Kopa Sudamericani, pored Kopa Argentine, a sada će moći u potpunosti da se fokusira na nacionalna takmičenja. U revanšu protiv LDU Kita u polufinalu CONMEBOL Sudamerikane odigrali su nerešeno 0:0. Ipak, u prvoj utakmici, Ekvadorci su ubedljivo slavili sa 3:0.

Sada tim ponovo okreće pažnju nacionalnim borbama. Defensa je prvoligaš, koji je nedavno imao veoma loš period, posebno u jeku utakmica protiv LDU-a iz Kita. Ali pošto je eliminisan sa međunarodne scene, tim Hulija Sezara Vakarija se prethodnog vikenda vratio obavezama u Liga kupu kada su gostovali u Lanusu u osmom kolu druge faze argentinskog prvenstva, na stadionu La Fortaleza i pobedili sa 2:0. El Granate je bio kreativniji u stvaranju više prilika, međutim, nije našao put do mreže gostiju koji su zabeležili treću pobedu u ovom takmičenju. Na ovaj način, iako kao ekipa koja prolazi kroz ne tako dobar trenutak, favorit je protiv učesnika iz druge lige.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

KUP ARGENTINE - ČETVRTFINALE

Četvrtak

02.10: (6,75) Čako For Ever (3,50) Defensa i Hustisija (1,55)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentineDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara