Arijen Santana (levo), fudbaler Defense i Hustisije (©AFP)
Arijen Santana (levo), fudbaler Defense i Hustisije (©AFP)

Defensi dovoljan remi za čelo, Milionere bi poraz mogao da odvede u provaliju

Vreme čitanja: 4min | čet. 29.06.23. | 23:06

Kopa Sudamerikana: Šampion Kolumbije gostuje noćas (02.00) timu iz Buenos Ajresu

Grupna faza Kupa Sudamerikane završava se noćas, a jedan od zanimljivijih okršaja odigraće se u Argentini, na stadionu Norberto Tito Tomageljo, u Florensio Varelji, južnoj gradskoj oblasti Buenos Ajresa, između Defense i Hustisije i Miljonariosa (02.00). Timovi su deo Grupe F, u kojoj su još Amerika Mineiro iz Brazila i Penjarol iz Urugvaja.

U ovom trenutku Argentinci i Kolumbijci se nalaze na mestima koja vode u dalji tok takmičenja, ali ovaj duel može da odredi promene na tabeli, bilo u vođstvu ili čak u formiranju plasmana. Jastrebovi su već obezbedili narednu fazu, ali ostaje da se vidi da li će se direktno plasirati u osminu finala ili će morati da igraju u plej-ofu protiv ekipa iz Kopa Libertadores. S druge strane Milioneri strepe i za to drugo mesto, jer eventualnim porazom, uz pobedu Amerike u paralelnom susretu sa Penjarolom, kolumbijski predstavnik bi već u grupnoj fazi okončao svoje internacionalne nastupe za ovu sezonu.

Izabrane vesti

Defensa i Hustisija je već obezbedila pravo da nastavi borbu za titulu u Kupu Sudamerikane. Ipak, preostaje im da se bore za prvo mesto u grupi F. Biti na vrhu grupe omogućava klubu da se direktno plasira u osminu finala. Na ovaj način izbegava se rizik od prevremene eliminacije u osmini finala u meču sa ispalim timom iz Kopa Libertadores. Povrh toga, postoje dva slobodna termina u nastavku takmičenja kao bonus.

02.00: (2,10) Defensa i Hustisija (3,35) Miljonarios (3,60)

Sa 12 bodova iz četiri pobede i sa jednim pretrpljenim porazom, sve što je Defensi potrebno da zadrži prvo mesto je remi protiv Miljonariosa. Međutim, tim iz Florensijo Varele imao je ozbiljnih poteškoća u poslednja dva meča. U prvenstvu Argentine, poražen je u duelima odigranim van svog terena, prvo protiv lidera River Plejta minimalnim rezultatom, a u petak i od Argentinos Juniorsa rezultatom 3:1.

Kao rezultat toga, tim je pao je na osmo mesto na tabeli argentinske Profesionalne lige sa 33 osvojena boda iz devet pobeda, šest remija i šest poraza. To je 17 bodova ispod prvoplasiranog River, i jedan bod iznad Godoj Kruza, desetog i prvog kluba van zone koja nudi mesta za učešće u međunarodnim takmičenjima za sledeću sezonu.

Milonarios se noćas vrađa međunarodnim obavezama, ali sada kao prvak formata Apertura kolumbijskog prvenstva za 2023. godinu. Pobeda u velikom finalu protiv Atletiko Nasionala izvojevana je u subotu na svom El Kampinu u Bogoti, posle uzbudljive penal završnice.

Borba u lokalnoj ligi dovela je do toga da je Kopa Sudamerikana ostala u drugom planu. U pretposlednjem kolu su propustili šansu da se kvalifikuju unapred kada su u Belo Orizonteu poraženi od Amerike sa 2:0. Zaustavljanjem na deset bodova iz tri pobede sa po jednim remijem i porazom, izgubili su vođstvo u grupi F upravo od Defense i Hustisije i u finalnu rundu stigli pod pretnjom brazilaca, koji imaju tri boda manje, bolju gol-razliku, ali i međusoban učinak.

02.00: (4,10) Penjarol (3,45) Amerika Mineiro (1,92)

Međutim, samo od njegovog rezultata zavisi dalji napredak u takmičenju. Dovoljan im je samo i remi da bi obezbedili prolazak u narednu fazu sa drugog mesta u grupi. U slučaju poraza, moraće da priželjkuju pobedu ili makar nerešen ishod Penjarola u meču sa Amerikom Mineiro, koji će se održati u Montevideu.

Potreban im je samo nerešen rezultat da bi održali vođstvo u grupi, Defensa i Justicija nema razloga da rizikuje protiv Milonariosa, kojima je takođe potreban bod da bi stigli do plasmana.

23.55: (1,63) Njuels (3,80) Audaks Italijano (5,70)

I zato je Miljonarios između čekića i nakovnja u ovoj konfrontaciji, jer bi sa malo izloženosti i nepažnje u ovom meču na kraju mogao sve da izgubi. Tim ima nedavnu kampanju od tri pobede, uz jedan remi i poraz, sa devet postignutih i četiri primljena gola. U prilog mu ide i činjenica da je već savladao samu Defensu u prvom kolu, ali će ipak terenska inicijativa Argentinaca biti ključna u ovoj odlučujućoj rundi.

KOPA SUDAMERIKANA - POSLEDNJE 6. KOLO

Četvrtak

GRUPA E

23.55: (1,25) Santos (5,70) Bluming (13,0)

23.55: (1,63) Njuels (3,80) Audaks Italijano (5,70)

Petak

GRUPA A

02.00: (1,20) LDU Kito (6,75) Sezar Valjeho (14,0)

02.00: (1,13) Botafogo (8,50) Magaljanes (19,0)

GRUPA F

02.00: (4,10) Penjarol (3,45) Amerika Mineiro (1,92)

02.00: (2,10) Defensa i Hustisija (3,35) Miljonarios (3,60)

***kvote su podložne promenama


Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaMiljonariosKopa SudamerikanaDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara