(©Reuters)
(©Reuters)

Demba Ba i Koltesku izgladili odnos, reč "crnac" nije za stadione

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 14:34

Rumun pozvao fudbalera Bašakšehira i izvinio se zbog rasističke uvrede

Velika prašina podigla se u poslednjem kolu Lige šampiona, kada je po prvi put jedna utakmica elitnog takmičenja prekinuta jer su fudbaleri napustili teren.

Učinili su to igrači Bašakšehira i Pari Sen Žermena zbog rasnih uvreda četvrtog arbitra, Rumuna Sebastijana Kolteskua, koji je u komunikaiji sa glavnim arbitrom napadača turske ekipe, Senegalca Dembu Baa, oslovio sa "onaj crnac tamo". Čuo je to pomoćni trener gostiju iz Istanbula Pjer Vebo i burno reagovao, posle čega je usledilo napuštanje terena na Parku prinčeva.

Izabrane vesti

Bio je to presedan kakav Liga šampiona nije doživela, ali situacija se polako smiruje. Fudbaleri su sutradan nastavili utakmicu od 13. minuta, a u sredu se oglasio Demba Ba, koji kaže da je razgovarao sa rumunskim arbitrom i izgladio odnos.

"Sebastijan me je pozvao i objasnio da nije rasista. Izvinio se zbog onoga što se dogodilo, žao mu je", rekao je Senegalac turskim novinarima.

Posrednik u ovom pomirenju bio je Baov sunarodnik Usman N'Doj, koji je deset godina igrao u rumunskom fudbalu.

"Zvao me je i rekao da sudija želi da priča sa mnom. Rekao sam OK, a onda me je Koltesku pozvao", ispričao je fudbaler Bašakšehira.

N'Doj smatra da je u pitanju samo nesporazum i tvrdi da Ba nije optužio Rumuna za rasizam.

"Demba kaže da nije čuo ništa loše od sudije, ali smatra da reč 'crnac' ne bi trebalo da se upotrebljava na stadionima", istakao je bivši reprezentativac Senegala.

Bez obzira što su igrač i sudija izgladili sutiaciju među sobom, očekuje se da Koltesku bude kažnjen. Videćemo i kako, ali bi ove izjave trebalo da mu idu u prilog i utiču na odluku UEFA.


tagovi

Demba Ba

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara