Karlan Grant (©Reuters)
Karlan Grant (©Reuters)

Derbi Čempionšipa: Može li VBA da sruši neosvojivu tvrđavu Stouka?

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 12:01

Tim Valerijena Ismaela istakao kandidaturu za ekspresni povratak u Premijer ligu. Potersi i dalje nisi osetili gorčinu poraza kod kuće

Ekipe koje ispadnu iz Premijer lige, naredne sezone se uglavnom vraćaju u elitu. Tako je bilo prethodnih godina. Norič i Fulam su najpoznatiji "jo-jo“ klubovi na Ostrvu. Jedan od tri tima koji je prošle sezone morao da napusti najbolje društvo je Vest Bromvič Albion. Posle Slavena Bilića i Sema Olerdajsa, ovog leta je angažovan francuski stručnjak Valerijen Ismael.

Nekadašnji fudbaler Bajerna imao je dosta uspeha na klupi LASK-a iz Linca, a proteke sezone sa najmanjim budžetom u ligi, Barnsli je doveo do plej-of-a, gde je zaustavljen od Svonsija u polufinalu. Ismaelove ekipe igraju visok presing, atraktivan fudbal na gol više. U ovom Čempionšipu, VBA je potvrdio da su prošlosezonski premijerligaši među favoritima za povratak u elitu.

Izabrane vesti

20.45: (3,35) Stouk (3,20) VBA (2,25)

Tim iz Vest Bromviča je lider sa 22 boda. Bez poraza je posle 10 kola. Isti učinak ima i Bornmut, ali slabiju gol-razliku. Postigao je najviše golova u ligi – 22, koliko su tresli mreže i igrači Fulama (Aleksandar Mitrović čak 10, trenutno prvi strelac lige).

U prvom meču 11. kola, VBA ide na noge Stouku (20.45). Domaćin je nekoliko godina tavorio u Čempionšipu, posle ispadanja iz elite. Ove sezone je dobro krenuo, ima samo četiri boda manje od lidera.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Stouk će igrati bez suspendovanog Sema Klukasa. On je dobio peti žutu karton u utorak u Prestonu i mora da odsluži meč kazne. Domaćin i dalje ne može da računa na povređene Stivena Flečera, Morgana Foksa, Džoa Alena, Abdulaha Simu i Tajresa Kembela. Sem Saridž, Alfi Douti i Deni Bat bi mogli da se nadaju povratku na teren posle povreda.

Ismael ima manjih problema oko tima. Neizvestan je za meč Robert Snodgras. On ima povredu zgloba. Rajan Tuloh bi mogao da se vrati na teren posle jednomesečne pauza, dok je Mark Klark u fazi oporavka. Nije spreman 100 odsto, ali bi menadžer gostiju mogao da pruži šansu.

Pre dve sezone u Čempionšipu, oba puta su gostujući timovi dobili. Stouk je slavio sa 1:0, a VBA sa 2:0. Gosti imaju tri trijumfa i dva remija na gostujućim terenima ove sezone, uz samo četiri primljena pogotka. Stouk je, posle Koventrija, najbolji domaćin. Ima četiri pobede i remi. Kod kuće jedino nije uspeo da slavi protiv Barnslija.


tagovi

ČempionšipEngleskaStoukVBAValerijen Ismael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara