Sa poslednjeg duela (©youtube/Football Highlights)
Sa poslednjeg duela (©youtube/Football Highlights)

Derbi Melburna, nešto više od decenije rivalstva i šestica koja još peče

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 09:59

Australija: Siti je domaćin Viktoriju u 34. gradskom okršaju

Kada se leta 2009. godine rodio Melburn Hart, naposletku Siti, petogodišnji Melburn Viktori je dobio gradskog rivala. Znamo, fudbalska tradicija nije nešto čime drugi najveći grad petog kontinenta može da se podiči, ali od nečega se mora krenuti. Ako ništa, u derbiju Melburna su uvek prisutni golovi. Dosta golova. I to je nešto...

Od prvog dvoboja održanog krajem oktobra 2010. do danas su se Građani i Viktori sastali ukupno 33 puta, na kojima je Siti ostvario 12, a Momci u plavom 13 pobeda, dok je osam susreta okončano nerešeno. A, pogoci koje smo pominjali... Pa, u 24 navrata je viđeno tri ili više njih po meču, a u poslednjem odmeravanju snaga pre skoro mesec i po dana Građani su iskoristili ovosezonsku turobnu kampanju gradskog rivala i doslovno ga ponizili. U njegovom domu. Viktori je izgubio sa 6:0, što je i najubedljivija pobeda ili poraz, kako hoćete, u dosadašnjoj istoriji ovog derbija.

Izabrane vesti

11.10: (1,20) Melburn Siti (6,50) Melburn Viktori (10,5)

Možda ne isti rezultat, ali sličan ishod treba očekivati i danas, kada je Melburn Siti domaćin Melburn Viktoriju u sklopu 17. runde A-lige (11.10). Dve ekipe nalaze se na suprotnim krajevima stola, sa Građanima koji su trećeplasirani sa utakmicom manje i najefikasnijim napadom u prvenstvu, dok su Momci u plavom poslednjeplasirani sa najporoznijom defanzivom takmičenja.

U poslednjem meču Siti je remizirao sa braniocem titule Sidnejem, koji ne blista ove sezone, ali lagano hvata priključak za vodećima. U dramatičnom završetku igre, Džejmi Meklaren je mirno realizovao jedanaesterac u osmom minutu sudijske nadoknade i sprečio poraz svog tima. Sa 28 bodova iz 15 utakmica izabranici Patrika Kisnorba su treći u ligi, jedan bod iza drugoplasiranog Adelajda i dva iza lidera Sentral Koust Marinersa.

Sa druge strane, Viktori je izborio svoju treću pobedu u sezoni pre sedam dana iznenadivši Njukasl Džets sa 2:1 u gostima. Pogodak Dilana Rajana u 48. minutu anulirao je vođstvo domaćih, da bi Lejton Bruks napravio preokret 11 minuta pre kraja susreta. Rezultat nije doneo nikakvu promenu u obliku tabele, pošto su igrači Granta Brebnera i dalje ukorenjeni na dnu sa 11 bodova, dok su Džetsi jedan bod iznad njih na 11. mestu. Međutim, uspeli su da završe niz od sedam utakmica bez pobede, počev od pobede od 2:0 nad Velington Feniksom još u februaru.

Osim beka Natanijela Etkinsona trener Sitija ne može da računa ni na usluge Ejdena O'Nila, koji je isključen od januara zbog povrede leđa. Sa 14 golova i pet asistencija u 15 utakmica Džejmi Meklaren je najveća pretnja po Viktori.

S druge strane, defanzivac gostiju Rajan Šoton se oporavlja od povrede kolena. Napadač Rudi Žested se nedavno vratio punom treningu, ali ostaje sumnja jer ga Brebner nije vodio prošle nedelje u Njukasl.

AUSTRALIJA 1 - 17. KOLO

Subota

Vestern Junajted - Sentral Koust Mariners u toku

11.10: (1,20) Melburn Siti (6,50) Melburn Viktori (10,5)

Nedelja

08.05: (1,83) Sidnej (3,45) Adelajd (4,10)

10.10: (1,90) Makartur (3,45) Njukasl Džets (3,80)

12.15: (2,40) Pert Glori (3,30) Velington (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1AustralijaMelburn SitiMelburn Viktori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara