Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Derbi proleća u Kragujevcu, Đurovski debituje na klupi Grafičara

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 11:55

Osam mečeva Prve lige Srbije na programu danas, epicentar na stadionu Čika Dača gde lideru Radničkom stiže Kabel. Nekadašnji trener Crvene zvezde imaće vatreno krštenje u novom klubu u Gornjoj varoši

Kragujevački Radnički je jednom nogom u Superligi Srbije, ali četa Aleksandra Linte ne igra tako dobro u drugom delu sezone kao jesenas. Kao da je velika prednost opustila fudbalere lidera Prve lige Srbije. Protekle nedelje je imenjak iz Pirota dobio tim iz Šumadije sa 1:0, što im je tek drugi poraz u prvenstvu. Prvi neuspeh je ostvaren protekle jeseni u Loznici (1:3).

Priliku za popravni, ali i da potvrde dominaciju u drugoligaškom karavanu Kragujevčani imaju danas (16.00) kada na stadion Čika Dača stiže najveći rival, Kabel. Novosađanima diše za vratom sve bolja Kolubara, pa će do kraja sezone da se vodi velika borba za drugo mesto koje donosi plasman u elitni rang srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Domaćin duel sa novosadskim Kabelom vidi kao dobru šansu za iskupljenje i priliku da napravi možda i presudan iskorak u pravcu Superlige.

"Niko od nas nije očekivao poraz u Pirotu. Očekivali smo da ćemo na krilima dobrih rezultata u poslednjih par kola doći do nova tri boda, ali se desilo skroz suprotno. Nema nam druge osim da što pre zaboravimo na taj poraz i okrenemo se predstojećoj utakmici sa Kabelom, u kojoj ćemo pokušati da popravimo utisak“, poručuje neumorni Uroš Vidović za sajt kluba.

16.00: (1,80) Radnički K. (3,25) Kabel (4,60)

Najjaču kariku novosadskog tima predstavlja izuzetno sigurna i čvrsta odbrana, koja je u dosadašnjem delu takmičenja primila svega 13 golova, najmanje od svih ekipa u ligi. Za golove je, pak, zadužen Aleksandar Mesarović, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, koji se sa devet postignutih pogodaka nalazi u vrhu strelaca Prve lige Srbije ove sezone. Kabel je poznat kao ekipa koja već nekoliko godina unazad okuplja najtalentovanije izdanke omladinske škole novosadske Vojvodine, koji u klubu sa Limana stiču svoja prva iskustva u seniorskom fudbalu.

Naravno, tu je i grupa iskusnijih igrača, koju predvode bivši fudbaleri Vojvodine Slobodan Novaković i Danilo Sekulić, te 36-godišnji Predrag Govedarica.

"Kabel je jedna ozbiljna takmičarska ekipa, sa velikim i jako kvalitetnim rosterom, koji predstavlja spoj mlađih igrača, sa kojima sam imao prilike da radim i sarađujem godinama u omladinskoj školi Vojvodine, i iskusnih, proverenih igrača sa zapaženim karijerama u inostranstvu. Samim tim očekujem jednu pravu takmičarsku i dobru utakmicu dve ekipe koje su u dosadašnjem delu sezone pokazale da su najkvalitetnije u ligi. Ono što je sigurno, to je da mi nećemo odustati od naše napadačke igre, koju forsiramo od početka sezone. Nadam se da ćemo upisati sva tri boda na našem terenu i vratiti se na pobednički kolosek“ , rekao je Nemanja Kaćanski, Lintin pomoćnik.

Tradicija uoči ovog duela ne ide u prilog Kragujevčanima. Kabel je dva puta savladao Šumadince u prošloj sezoni (1:0, 3:2), dok u prvom međusobnom okršaju predstojećih rivala u ovoj sezoni nije bilo pobednika (1:1). Strateg Radničkog Aleksandar Linta za subotnji duel sa Kabelom neće moći da računa na pouzdanog defanzivca Nikolu Rađena, koji još uvek ima problema sa povredom zgloba, dok se u stroj vraća jedan od najboljih igrača kragujevačkog tima u prolećnom delu sezone Marko Mirić.

Posle osam mečeva bez pobede protekle nedelje je došlo do smene na klupi Grafičara. Umesto mladog stručnjaka Radomira Kokovića na klupi tima sa Topčiderske zvezde do kraja sezone sedeći iskusni Boško Đurovski, nekadašnji strateg Crvene zvezde. Filijala crveno-belih danas (16.00) gostuje poslednjeplasiranom Zemunu u Gornoj Varoši.

16.00: (7,75) Zemun (3,80) Grafičar (1,45)

Kolubara je tim koji je u odličnoj formi, i sada ima samo tri boda manje od drugoplasiranog Kabela. Tim koji s klupe predvodi nekadašnji trener Vojvodine i Partizana, Zoran Milinković, posle četiri pobede ne bi trebalo da ima problema sa Slogom iz Kraljeva, koja je na pretposlednjem, 17. mestu.

18.00: (1,22) Kolubara (5,50) Sloga K. (13,0)

Alfa i omega Dinama iz Vranja Dragan Antić, posle nedavne kazne od 18 meseci zabrane rada u fudbalu, ponovo se našao na tapetu Disciplinske komisije FSS. Na poslednjoj utakmici, iako je bio pod kaznom, pojavio se u restriktivnom prostoru, pa je sankcionisan. Zbog nepoštovanja odluke organa FSS, kažnjen je sa 100.000 dinara. Popularni Recko se žalio na kaznu udaljenja iz fudbala na godinu i po, pa se očekuje reakcija drugostepenog organa FSS-a.

PRVA LIGA SRBIJE – 25. KOLO

Subota

16.00: (2,10) Borac Č. (3,05) IMT (3,60)

16.00: (2,50) Budućnost D. (2,95) Železničar P. (2,95)

16.00: Jagodina - Dinamo V.

16.00: (1,95) Loznica (3,20) Radnički S. M. (3,90)

16.00: (1,80) Radnički K. (3,25) Kabel (4,60)

16.00: (1,77) Žarkovo (3,30) Radnički P. (4,70)

16.00: (7,75) Zemun (3,80) Grafičar (1,45)

18.00: (1,22) Kolubara (5,50) Sloga K. (13,0)

Nedelja

19.00: Trajal - Dubočica

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeSrbija 2Radnički KragujevacKabelGrafičarŽarkovoBoško Đurovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara