Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Derbi u Meksiku: Žinjak u top formi, Pačuka ne gubi kod kuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 23:15

Klausura: Noćas (02.00) zaostali duel trenutno dve najbolje ekipe u šampionatu Sombrerosa. Francuski napadač nosi tim iz San Nikolasa

Meksički šampionat je jedan od najneizvesnijih i najjačih van Evrope. Šampioni se smenjuju na svakih šest meseci. Ove godine u drugom planu su velikani - Klub Amerika, Monterej i Kruz Azul, a na čelu su Tigres i Pačuka. Trenutno, dva najbolja tima u dosadašnjem toku prvenstva Sombrerosa noćas (02.00) će u Pačuki da odmere snage u zaostalom meču devetog kola.

Tigres ima bod više, pa bi ovaj meč mogao da odluči o prvom mestu pred plej-of. Podsetimo, posle 17 kola šampionata, igraće se doigravanje za šampiona. Najbolja četiri tima plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će timovi od pete do 12. pozicije da igraju baraž za nastavak borbe za titulu. U protekloj Aperturi šampion je bio Atlas iz Gvadalahare.

Izabrane vesti

Tigres je poslednjih godina u padu, ali ove bi mogao opet na tron. Francuski veteran Andre Pjer Žinjak igra u fantastičnoj formi. Postigao je 10 golova u ovom prvenstvu, dva pogotka manje od Argentinca iz Pačuke, Nikolasa Ibanjeza. Ova dvojica golgetera ukrstiće noćas koplja, pa ćemo videti ko je bolji.

02.00: (2,15) Pačuka (3,40) Tigres (3,40)

Osim Žinjaka, ton igre tima iz San Nikolasa daje još jedan Francuz, Florijan Tovan, letošnje pojačanje iz Marselja. Tigres je u seriji od tri pobede, dok je Pačuka posle četiri trijumfa, poražena prethodnog vikenda od Santos Lagune (1:3) i izgubila lidersku poziciju.

Pačuka je poznata kao tim koji retko gubi na svom terenu na stadionu Migel Idalgo. Ove godine na četiri meča – tri pobede i remi. Jedino je Keretaro ostao neporažen (2:2). Tigrovi ove sezone bolje igraju na gostovanjima. Pobedili su četiri puta u nizu, a na startu šampionata su odigrali 1:1 protiv Santos Lagune.

Prošle godine u Aperturi, Tigres je slavio na svom terenu protiv Pačuke sa 3:0. Na šest od prethodnih sedam utakmica ovih timova, dolazio je tip 0-2. Kvota u Mozzartu da će i noćas da bude dva gola ili manje je 1,96.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA – ZAOSTALI MEČEVI

Četvrtak

Toluka – Monterej 2:2 (1:2)

/Fernandez 30, 90+10pen – Meza 13pen, Kembel 36/

Tihuana – Atletiko San Luis 1:1 (0:0)

/Lopez 73pen – Valer Martijarena 85/

Petak

02.00: (2,15) Pačuka (3,40) Tigres (3,40)

04.00: (1,95) Atlas (3,20) Nekaksa (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MeksikoMeksiko 1TigresPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara