Ognjen Mudrinski (©MN Press)
Ognjen Mudrinski (©MN Press)

Derbi u Sloveniji: Mudrinski plaši Koprane

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 14:18

Maribor gostuje doskorašnjem lideru u najzanimljivijem meču 24. kola Prve lige

Novi poredak u slovenačkom fudbalu poslednjih godina. Maribor i Olimpija nisu više dominantni. Pretprošle godine do krune, prve u istoriji, stiglo je Celje, a protekle sezone Mura iz Murske Sobote je bila šampion.

Ove sezone je Koper razdvojio Maribor i Olimpiju. Bio je do pre nekoliko nedelje lider, ali posle samo boda u prethodna dva kola, sada je drugi. Maribor je preuzeo čelo Prve lige Slovenije, a danas (17.30) lider gostuje Kopru u derbiju 24. kola.

Izabrane vesti

Čelni ljudi ova dva kluba imaju odlične odnose. Maribor je često pozajmljivao Kopru fudbalere. Predsednik Kopra Ante Guberc je prijatelj sa sportskim direktorom Ljubičica Zlatkom Zahovićem. Ovaj duel biće i obračun dvojice najboljih strelaca slovenačkog šampionata – Maksa Barišića iz Kopra, koji je postigao 12 golova, jedan manje od napadača Maribora Ognjena Mudrinskog, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde. Iskusni srpski golgeter je prošle sezone igrao u hrvatskoj Gorici.

17.30: (3,25) Koper (3,25) Maribor (2,15

Mudrinski je u Mariboru na pozajmici od poljske Jagelonije, ostaće u Ljudskom vrtu do leta, ali već sada Slovenci pišu kako bi bila sjajna stvar za klub da ostane i posle toga.

"Iskreno, voleo bih da ostane u Mariboru. Ali, Jagelonija je ta koja se pita oko moje budućnosti, jer još imam važeći ugovor s njom. Mnogo stvari će odrediti gde ću igrati naredne sezone, videćemo šta će se desiti“, rekao je Mudrinski za Ekipu.

Dobru formu je potvrdio prošle nedelje kada je postigao oba gola u pobedi proitv Tabor Sežane. U timu Maribora je i nekadašnji napadač Partizana Đorđe Ivanović. On je na pozajmici iz redova beloruskog Soligorska, a posle crno-belih je branio boje ljubljanske Olimpije.

Za Koper neće moći da igra hrvatski internacionalac Ivan Borna Jelić, ali se u tim vraća Ivan Novoselec. Za Maribor zbog kartona van stroja je Aljaž Antolin.

15.00: (3,45) Bravo (3,00) Olimpija (2,20)

Ovo će bi treće odmeravanje ovih timova u ovom šampionatu Slovenije. U prva dva su domaćni slavili sa identičnim rezultatom – 2:0. Na pet od šest poslednjih utakmica Kopra i Maribora bio je tip 2-3. Ukoliko i danas u gradu na granici sa Italjiom bude dva ili tri pogotka, kvota je 1,95.

SLOVENIJA 1 – 24. KOLO

Utorak

Aluminij – Domžale 1:1 (0:0)

Sreda

Radomlje – Tabor Sežana 0:0

Mura – Celje 3:2 (2:2)

Četvrtak

15.00: (3,45) Bravo (3,00) Olimpija (2,20)

17.30: (3,25) Koper (3,25) Maribor (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1SlovenijaKoperMariborOgnjen Mudrinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara