(©Reuters)
(©Reuters)

Deset godina paničnih kupovina... Glejzeri su krivi za sve

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 19:51

Antoni nije promašaj Erika ten Haga, već porodice koja kida žice navijačima Mančester junajteda, uverava Geri Nevil

Raspad sistema, ako ga u Mančester junajtedu uopšte ima. Ne samo ove sezone, nego nekoliko pređašnjih. Jeste posrnuli engleski gigant tu i tamo od odlaska ser Aleksa Fergusona imao korektne periode – možda i najbolji onaj pod Žozeom Murinjom kada je uzeo Ligu Evrope, Liga kup i dva Komjuniti šilda, te bio drugi u Premijer ligi – ali većinu vremena ne zna gde udara. Tumara po mračnim hodnicima Old Traforda. 

Erik ten Hag je skinuo paučinu u vitrinama, doneo je klubu prvi trofej posle šest godina, međutim, iskoraka u novoj sezoni nema. Zapravo, Mančester junajted nazaduje. Čak pet puta je izgubio na deset utakmica u Premijer ligi, nije dobio nijednu protiv timova koji su naciljali titulu i Ligu šampiona. Ima ozbiljan zaostatak i gradski rival Siti ga je potukao na Teatru snova, delovao je kao tim iz druge dimenzije. Za mnogo toga je krivica na holandskom treneru, ali dežurni brbljivac Geri Nevil niti misli da je on glavni problem, niti da je on birao sva pojačanja.

Izabrane vesti

Jedan od članova legendarnih generacija Mančester junajteda „solidariše se“ sa navijačima. Riba smrdi od glave.

Za sve su krivi – Glejzeri! Američkim biznismenima ni na kraj pameti nije da prodaju klub, prepustiće ser Džimu Retklifu 25 odsto udela u rukovođenju, a za uzvrat dobiti oko 1.350.000 funti. I opet će biti većinski vlasnici. I opet će oni biti ti koji povlače konce, pitaju se i donose strateške odluke.

A, poslednjih godina su gotovo uvek na štetu engleskog velikana. Deset godina panično kupuju. Podsetio je sve Geri Nevil kako se strah uvukao među zidove Teatra snova kada se pojavila priča da bi Mančester Siti mogao da ugrabi Kristijana Ronalda. Panično su u Junajtedu odreagovali, privoleli ga da se vrati i na kraju je bio „žrtva“ Erika ten Haga. Trenirao je strogoću na Portugalcu.

Paničili su u Junajted i kada je gradski rival bacio oko na Aleksisa Sančesa. Za čileanskog napadača su iskeširali duplo više nego za Kristijana Ronalda – 34.000.000 evra. Sa Old Traforda je otišao bez trofeja, a Geri Nevil uverava da Antoni nije promašaj Erika ten Haga, već porodice koja kida živce navijačima Mančester junajteda...

„Ako deca stalno nešto traže, a roditelji napišu ček, ko je onda kriv? Sve je do Glejzera. Nema liderstva, ali zato paniče! Tako je već deset godina. Kada je CR7 (Kristijano Ronaldo prim. aut) povezivan sa Sitijem – panika. Kada je Aleksis povezivan sa Sitijem – panika“, napisao je Geri Nevil.

Mančester junajted je Antonija, koji je konstantno pod žestokim udarom kritika bez obzira na to igra li ili ne, platio 95.000.000 evra. Da je mnogo – mnogo je, a zaprepašćeni su bili i u Ajaksu kada je osvajač 20 titula u Engleskoj ponudio astronomsku sumu.

„Ajaks nije mogao da veruje da smo ponudili toliko“, i te poruke potpisnik je Geri Nevil.

Nekadašnji igrač Mančester junajteda fokus je sa sportskog sektora prebacio na rukovodioce. Bez okolišanja je udario po porodici Glejzer i označio američke biznismene kao glavne krivce za gaotično stanje u klubu.

Deset godina paničnih kupovina. Deset godina mraka na Old Trafordu.

Da su samo Antoni, Aleksis Sančes ili povratak Kristijana Ronalda bili pogrešne procene – mada je pitanje da li su greške ili u trulom sistemu i nisu ili ne mogu više – ni po jada. Ali, samo zimus Junajted je spiskao 204.000.000 evra, godinu dana ranije 243.000.000...

Ili jednostavnije: trošio je kao Mančester Siti. A, rezultata ni na mapi.


tagovi

Mančester JunajtedGeri NevilErik ten HagGlejzerAntoniAleksis SančezKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara