Nemoć Erika ten Haga i fudbalera Junajteda (©Reuters)
Nemoć Erika ten Haga i fudbalera Junajteda (©Reuters)

Ten Hagu se ljulja klupa: U Junajtedu je 18 meseci, a niko ne zna šta on pokušava da igra

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 01:35

Nekadašnji asovi Premijer lige oštri u kritikama holandskog menadžera. Roj Kin traži od Lale da skine traku Brunu Fernandesu

Ni „d“ od derbija na Old Trafordu. Siti je nastavio dominaciju nad gradskim rivalom, oduvao ga na njegovom terenu (3:0) i jasno stavio do znanja da je Mančester obojen u plavo. Razlika u klasi je evidentna u korist čete Pepa Gvardiole koja nastavlja pohod na odbrani krune i potere za liderom Totenhemom.

Junajted će teško do Lige šampiona, pa čak i do Evrope ako ovako nastavi. Markus Rašford nije u formi, a kritike na Ostrvu pre svega su uperene u menadžera Erika ten Haga. Komentatori na Ostrvu, nekadašnji asovi Premijer lige, složni su u oceni da je Junajted samo bleda senka nekada velikog kluba, da je kriza uzela maha.

Izabrane vesti

Bila je to fudbalska lekcija. Mančester junajted nije znao šta da radi", rekao je nekadašnji igrač Sitija Mika Ričards, prenosi Skaj Sports.

Dugogodišnji igrač Junajteda Geri Nevil priznao je nemoć voljenog kluba.

Prvo poluvreme je bilo takmičenje. Drugo poluvreme nije bilo takmičenje. Postalo je haos. Junajted je nestao u drugom poluvremenu“, istakao je Nevil.

Publika na Teatru snova izviždala je odluku Erika ten Haga da izvede iz igre Danca Rasmusa Hojlanda u finišu, kada je šansu dobio Argentinac Garnačo. Takođe, na startu drugog poluvremena Mejson Maunt je zamenio Marokanca Amrabata. Umesto da živne, Junajted je u nastavku potonuo.

Nisu bile sjajne izmene. Rezervisti su ulaskom u igru pogrošali Junajted“.

Nevil kaže da njegov bes nije usmeren ka Ten Hagu.

Ne mislim da je on glavni problem. Toksičnost u ovom klubu izjeda svakog menadžara i igrača koji dođe ovde“.

Na pitanje da li je za promenu menadžera, Nevil je bio kategorično protiv.

Apsolutno ne, ali nesumnjivo je da Erik ima problema“, istakao je nekadašnji kapiten tima sa Old Traforda.

Džejmi Karager je bio najoštriji prema Holanđaninu.

"On je ovde 18 meseci i niko od nas ovde ne može da objasni šta Mančester junajted pokušava da uradi. Igra autsajderski fudbal na kontranapade i duge lopte. Nijedan drugi vrhunski tim ne igra na taj način“, istako je bivši as Liverpula.

Junajted je poražan na pet od 10 utakmica u Premijer ligi. Pobeđene su ekipa iz donjeg dela tabele, Vulverhempton, Brentford, Šefild Junajted, Barnli i Notingem Forrest.

Roj Kin je otrovne strelice usmerio na Portugalca Bruna Fernandesa. On je zatražio od Ten Haga da mu oduzme kapitensku traku koja je prošle sezone bila na ruci Harija Megvajera.

Skinuo bih mu kapitensku traku. Znam da je to velika odluka, ali Bruno nije za to, nema kapitenski materijal. On je bez sumnje talentovan igrač, ali ono što sam video, tako je bilo i u Liverpulu prošle sezone, cviljenje, stenjanje, stalno podizanje ruke uvis. To zaista nije prihvatljivo“, rekao je prgavi Irac.

Protekle nedelje viđena je nemoć i protiv Kopenhagena u Ligi šampiona, kada je Kamerunac Onana odbranjenim penalom u sudijskoj nadoknadi spasao tri boda protiv autsajdera u evroeliti.



tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedPremijer ligaGeri NevilRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara