Marko Pršić, Foto: MN Press
Marko Pršić, Foto: MN Press

Desetkovani Orlovi naterali prvaka sveta i Evrope da guta knedle: Portugalija ponovo za minut slomila Srbiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 18:33

Naši futsaleri u reprizi duela iz Kaunasa poraženi od branioca titule (4:2)

Stari rival i ista boljka. Srbija je još jednom u nizu međusobnih duela uspela ozbiljno da namuči Portugaliju, da učini da svetski i evropski šampion strepi, guta knedle, međutim i ovog puta Orlovi su pognutih glava napustili teren (2:4).

Rano stečena prednost od dva gola na krilima kapitena i dvostrukog strelca Marka Pršića probudila je nadu da bi i desetkovani tim selektora Dejana Majesa mogao da na premijeri Evropskog prvenstva u Holandiji režira senzaciju, međutim branilac titule naplatio je znatno širu rotaciju i demonstrirao u nastavku susreta da je sa razlogom u najužem krugu favoriza za krunu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Bez Jovana Lazarevića, Slobodana Rajčevića, Miloša Simića, Miloša Stojkovića, Ninoslava Aleksića i Nikole Matijevića, Orlovi su sa ulogom apsolutnog autsajdera ušli u duel sa prvakom sveta, međutim već u drugom minutu jedanaesterac koji je iznudio Stefan Rakić, a materijalizovao Marko Pršić probudio je veru u čudo.

Na krilima prednosti naši futsaleri nastavili su sa ofanzivom koju su u 7. minutu pretočili u novi pogodak. Drugi put bolji od golmana Portugalije bio je kapiten reprezentacije Orlova koji je iz popravnog zatresao mrežu nakon što je Stojčevski naplatio grešku rivala i kreirao kontru.

Posle fenomenalnog starta Orlovi su počeli da plaćaju danak suženoj rotaciji, dok je nagoveštaj buđenja Portugalaca predstavljao gol Paulete u 11. minutu posle greške Kocića koji je poklonio loptu Angelu. Pogodak za 2:1 uticao je da Portugalci dodatno ubrzaju igru, a svu moć rivala Srbija je osetila u 19. minutu kada je Varela akciju koju je kreirao Ziki pretočio u izjednačenje.

Drugo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku Portugalije koja je sa dva gola u minutu preko Alfonsa i Pasoa stigla do nedostižne prednosti i pobede na prvom koraku Evropskog prvenstva. Deža vi susreta u Kaunasu odigranog u septembru 2021. godine u osmini finala Svetskog prvenstva portugalski dvojac je režirao u 25. i 26. minutu. Kao i u Litvaniji, kada su Srbiju koštala dva pomračenja uma od po minut tokom kojih su Orlovi kapitulirali po dva puta, Portugalci su u manje od 60 sekundi potpuno raspršili snove Srbije.

Dva gola u kratkom vremenskom rasponu potpuno su urušila koncepciju Srbije u čijim redovima je bio očigledan nedostatak velikog broja reprezentativaca, na čelu sa Lazarevićem i Rajčevićem, te izabranici Dejana Majesa do kraja susreta nisu uspeli da konkretnije ugroze gol rivala, a ubedljiviji poraz sprečio je Nemanja Momčilović sa nekoliko izvanrednih intervancija među kojima je naimpresivnija vila nakon udarca Sesilija nešto više od dva minuta pre kraja utakmice.

Priliku za popravni reprezentativci Srbije će imati u nedelju od 14.30 kada će odmeriti snage sa Ukrajinom, dok je poslednji izazov u grupi imati narednog petka, protiv domaćina Holandije.

EVROPSKO PRVENSTVO U FUTSALU - 1. KOLO

Sreda

Grupa A

Srbija - Portugalija 2:4 (2:2)

/Pršić 2p, 7 - Pauleta 11, Varela 19, Alfonso 25, Paso 26/

20.30: (6,25) Holandija (5,40) Ukrajina (1,35)



tagovi

futsalFutsal Euro 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara