Fudbaleri Rubina (©Shutterstock)
Fudbaleri Rubina (©Shutterstock)

Despotović se konačno oporavio, možda Rubinu napokon krene

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.12.21. | 10:10

Tim iz Kazanja gostuje Krilja Sovjetovu (12.00) na otvaranju 18. kola ruske Premijer lige

Od Rubina se uoči nove sezone ruske Premijer lige očekivalo mnogo više. U najmanju ruku borba za plasman u Ligu šampiona. Međutim, izabranici Leonida Sluckog nisu uspeli da nadograde rezultate i igre iz prethodnog šampionata, pa je tim iz Kazanja tek na sredini tabele, sa više pobeda nego pobeda ili remija. Priliku da popravi položaj imaće od 12 časova, kada će na otvaranju 18. kola da gostuje Krilja Sovjetovu u Samari.

Ne treba kriviti Sluckog za slabe rezultate, jednostavno Rubin nije imao ni sreće ove sezone. Tim su osakatile povrede, pa je tako veći deo dosadašnje sezone propustio najbolji strelac ekipe, srpski napadač Đorđe Despotović.

Izabrane vesti

12.00: (2,10) Krilja Sovjetov (3,30) Rubin (3,70)

Rubin je sezonu otvorio sa tri pobede, a Despotović je imao gol i asistenciju protiv Arsenala iz Tule. Međutim, protiv Ahmata se povredio, a naredna tri meča je propustio i Rubin nijednom nije trijumfovao. Vratio se Despotović protiv Urala (4:0), krenulo je opet njegovom timu, ali već početkom oktobra je usledila povreda stopala i pauza od dva meseca.

Na to se nadovezala neprepoznatljivo loša forma Hviče Kvarachelije, najveće nade gruzijskog fudbala. Posle briljantne sezone brzonogo krilo Rubina se utopilo u sivilo tima i još nema nijedan dobar meč aktuelnom šampionatu. Ipak, Slucki ga trpi, jer zna koliko Kvarachelija može kada ga krene.

Dobra vest za navijače Rubina je ta što je Despotović konačno počeo da izlazi iz povrede. U prošlom kolu, u porazu od Nižnjeg (2:1) odigrao je 26 minuta. Očekuje se da će imati i minutažu protiv Krilja Sovjetova, mada je pitanje koliko je Slucki spreman da rizikuje i gurne ga u prvi tim.

Kladiocima utakmice Rubina mogu da budu zanimljive zbog stila igre. Slucki je brzo shvatio da bez Despotovića i sa slabim Kvarachelijom njegov tim nije tako opasan u ofanzivi, pa je postavio još više igrača napred. Tačka pucanja bio je meč sa Rostovim, koji su izgubili sa 5:1, a na kojem gotovo da nisu napravili dobru šansu. Posle toga je Rubin svim silama napao Soči i pobedio (2:1), a u sličnom stilu nastavio i na narednoj utakmici.

Protiv Dinama iz Moskve je vodio sa 2:1, pokušao je Slucki da pređe u defanzivu, ali to mu se obilo o glavu i izgubio je sa 3:2. Zato će sasvim sigurno da odustane od takvih avantura i insistiraće na igri na gol više, pa barem kada se gine, da se gine sa stilom. Kao što smo napisali, to je dobro za kladioce, jer igra UG3+ je došla na poslednjih pet mečeva tima iz Kazanja.

Istina, Krilja Sovjetov ne gaji baš preterano ofanzivan stil. Uglavnom igra na mali broj golova. Međutim, tim iz Samare je u lošoj formi, nije pobedio na poslednja tri meča (dva remija i poraz), pa je pitanje koliko će uspeti da nametne svoj stil Rubinu.

Poslednji put Rubin i Krilja Sovjetov su se sastali u avgustu u Kazanju, kada je bilo 1:1.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Subota

12.00: (2,10) Krilja Sovjetov (3,30) Rubin (3,70)

14.30: (1,55) CSKA Moskva (4,00) Arsenal Tula (6,25)

17.00: (2,10) Rostov (3,10) Ural (3,90)

Nedelja

12.00: (3,40) Dinamo Moskva (3,40) Zenit (2,15)

14.30: (1,85) Ahmat (3,45) Himki (4,50)

17.00: (1,33) Krasnodar (5,20) Nižnji Novgorod (9,00)

17.00: (2,05) Lokomotiva Moskva (3,35) Ufa (3,80)

17.00: (2,15) Soči (3,35) Spartak Moskva (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RubinRusija 1Krilja SovjetovĐorđe Despotović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara