(©Reuters)
(©Reuters)

Dinamo nemoguće pretvara u moguće

Vreme čitanja: 5min | čet. 15.04.21. | 13:04

Modri su majstori preokreta, pokazali su to protiv Totenhema i Žozea Murinja, a novo dizanje iz pepela i bacanje Viljareala na kolena bi im donelo prolaz u polufinale Lige Evrope. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Viljareala - 1,60

Gura kapetan Moreno Žutu podmornicu ka polufinalu Lige Evrope i prvom evropskom trofeju, ali ako neko zna kako da napravi preokret, onda je to zagrebački Dinamo. Nisu Modri otputovali na Pirineje sa belom zastavom. Naprotiv, žele da njihova bajka potraje još malo i znaju šta im je činiti. Kalkulacije se večeras (21.00) ostavljaju po strani, sa njima je završeno na Maksimiru. Trijumf je jedina opcija, a ako i ne dođe do novog preokreta, podviga i plasmana u polufinale, Dinamo iz Zagreba može biti ponosan na učinjeno, na evropskoj pozornici.

Igranje rukom Teofila-Katerina, nekoliko minuta neizvesnosti i konsultacije glavnog arbitra sa VAR tehnologijom, a zatim i rutinski izveden jedanaesterac Đerara Morena stavili su Viljareal u dobru poziciju pred revanš u Španiji. Žuta podmornica došla je po trijumf na Maksimiru, ispunila je cilj, ali daleko od toga da je završila posao.

Izabrane vesti

Suočiće se sa naletima Dinama na El Madrigalu. Modri neće igrati pod grčom, ali je pitanje da li će u najjačem sastavu. To u Zagrebu nije bio slučaj. Damir Krznar ima nekoliko dilema, razmišlja kako da doskoči Unaju Emeriju, koji je tri puta sa Seviljom podizao pehar namenjen pobedniku Lige Evrope i želi u osmom nastupu u drugom po snazi takmičenju da osvoji četvrtu krunu.

21.00: (1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Z. (6,50)

Mario Gavranović je izgubljen za ovaj dvomeč, a sa kakvom postavkom će napred izaći Dinamo ponajviše zavisi od toga da li će Bruno Petković biti spreman da se na terenu nađe od starta ili će mu Damir Krznar nameniti ulogu džokera, baš kao što je to bio slučaj u prvom četvrtfinalnom okršaju.

Najavio je strateg Modrih da će biti određenih promena, mada ne bi bilo iznenađenje da i u Španiji krene sa identičnom postavom kao u Zagrebu i na taj način sačuva Petkovića za drugo poluvreme. Od Petkovića u startnoj postavi bi najviše profitirao Mislav Oršić, jer fokus defanzivaca domaćeg tima ne bi bio samo na njemu. Luka Ivanušec i Lovro Majer nisu impresionirali protiv Žute podmornice na Maksimiru, ali se očekuje da se pomenuti dvojac nađe u startnoj postavi. Nigerijac Atiemven je uskočio u starnih 11 i lako bi mogao ekspresno nazad na klupu ako Bruno Petković bude spreman da odigra više od jednog poluvremena na Madrigalu.

Pobednički sastav se ne menja. Unaj Emeri će u Španiji skoro sigurno izaći sa onim igračima koji su mu doneli gol prednosti, a treneri Viljareala i Dinama očekuju odličnu utakmicu.

“Za nas je ovo veliki uspeh, doći do ovog nivoa takmičenja. Bez obzira na negativan rezultat, mi sanjamo svoj san i nadamo se prolazu. Verujemo u sebe i smatramo da ćemo sutra odigrati odličnu utakmicu i proći dalje”, poručio je trener Dinama.

Damir Krznar veruje da Modri mogu do preokreta i da je za njegov tim najveća šansa da stigne do pozotivnog ishoda upravo to što više ne može da kalkuliše. Modri moraju da igraju na pobedu, samo im ona igra za prolaz u polufinale.

”U idealnom scenariju se nadamo da ćemo odigrati utakmicu bez primljenog gola, dobro i odgovorno se postaviti u defanzivnom bloku, odraditi sve defanzivne zadatke, a verujem da imamo snage i rezerve da postignemo pogodak. Već sa 1:0 bismo bili u vrlo komotnoj situaciji, ali ne volim unapred da govorim o razvoju situacije”, rekao je Krznar i dodao:

“Glupo je reći, ali našu najveću šansu vidimo u rezultatu koji imamo. Nema više kalkulacija. Ono što smo imali izgubiti, izgubili smo ovde, a sada možemo samo dobiti. Zadatak je vrlo jednostavan - pobediti. Bez obzira na ishod prve utakmice mi zaista živimo lepe dane, a ekipa je motivisana i raspoložena. Ne idemo tamo s belom zastavom. Od prvog do poslednjeg svi verujemo da možemo napraviti još jedan podvig”.

Dinamo su u prethodnom periodu mučili brojni zdravstveni problemi. Mario Gavranović je propustio prvi meč četvrtfinala Lige Evrope protiv Viljareala, Bruno Petković bio je spreman za poslednjih pola sata, a povredu je zadobio i Arijan Ademi, ali će kapiten Modrih večeras biti u sastavu.

“Ademi je zdrav, raspoložen i spreman. Petković ima problema, ali uz blokadu će biti u konkurenciji”, rekao je Krznar.

Primoran je bio trener Dinama da kombinuje na Maksimiru protiv Žute podmornice, povrede su krojile startnih 11, a pošto kadrovska situacija nije značajno bolja ni pred revanš u Španiji, isplivavale su različite ideje sa Arijanom Ademijem i Joškom Gvardiolom u napadu. Ipak, do takvih eksperimenata neće doći.

'”Bilo je spekulacija, ali u novinama. Neki bi se trener možda na to i odlučio, ali nemamo vremena za takve ekstremne ideje i mi se na to nismo odlučili. Svaki pravi igrač ima fudbal u malom prstu i njemu takvi zahtevi nisu strani, ali sedam dana je premali vremenski rok i nismo hteli ispasti neozbiljni”, rekao je Krznar, a Oršić je nastavio:

“Teško je bez Petkovića i Gavranovića. Oni zadržavaju loptu, pomažu nam i stvarno nam fale, ali daćemo sve od sebe da njihov izostanak nadoknadimo”.

Ne zavarava se Unaj Emeri da je pobedom sve ili veći deo posla završen. Imao je španski strateg priliku da vidi kako se Totenhem proveo sa ležernijim pristupom. Dinamo je sposoban da okrene svakog rivala i Žutu podmornicu na Pirinejima ne očekuje lak zadatak.

“Dinamo je dobra ekipa, pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je ekipa koja igra da bi pobedila, koja je navikla da pobeđuje, a kada mora da napravi preokret, kao što je sada slučaj, ima puno načina kako to da ostvari. Zna da napadne iz kontre, pa kombinatorikom, preko krila, opasna je iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postavi i defanzivno kao u Zagrebu, takođe je opasna po gol protivnika, što je pokazala u prvoj utakmici kada je imala svoje dobre trenutke. Poštujem Dinamo. Svašta može da se dogodi, ali bitno je da sve vreme ostanemo hladne glave. Biće teška utakmica i mi smo toga svesni”, zaključio je Unaj Emeri.


VILJAREAL – DINAMO (21.00)

Stadion: El Madrigal

Sudija: Makeli (Holandija)

VILJAREAL: Rulji, Pau Tores, Albiol, Fojt, Pedraza, Kapue, Pareho, Trigeros, Čukvueze, Baka, Moreno

DINAMO: Livaković, Teofil-Katerin, Lauritsen, Ristevski, Gvardiol, Jakić, Ademi, Franjić, Majer, Ivanušec, Oršić

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (2,75) Roma (3,45) Ajaks (2,50) /prvi meč: 2:1/

21.00: (1,50) Mančester Junajted (4,30) Granada (7,35) /prvi meč: 2:0/

21.00: (4,30) Slavija Prag (3,50) Arsenal (1,90) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Z. (6,50) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeDinamo ZagrebViljarealMislav OršićBruno PetkovićArijan Ademi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara